Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Έγγραφο-«φωτιά»: Γνώριζαν για τους νεκρούς στο Μάτι πριν την σύσκεψη-παρωδία με τον Τσίπρα

Τι αποκαλύπτεται από νέες μαρτυρίες
Νέα στοιχεία για ανεύρεση νεκρών στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι τουλάχιστον 70 λεπτά πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλεξη Τσίπρα, όπου δεν αναφέρθηκε οτιδήποτε σχετικό, προκύπτουν από επικοινωνίες αστυνομικών δυνάμεων που περιέχονται στην δικογραφία της υπόθεσης κι αποκαλύπτει «Το Βήμα».
Καθότι διαπιστώνεται ότι ήδη από τις 10.29 μμ υπήρχαν αναφορές αστυνομικών ότι έχουν βρεθεί απανθρακωμένα πτώματα κοντά σε ταβέρνα επί της λεωφόρου Μαραθώνος. Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα της προσπάθειας υποβάθμισης του μεγέθους της τραγωδίας, το πρώτο κρίσιμο βράδυ. Κι αυτό γιατί φαίνεται έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να είχαν δώσει σαφείς αναφορές για ύπαρξη νεκρών και υπήρχε ενημέρωση του επιχειρησιακού κέντρου της Αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής ήταν γνωστές οι αναφορές που είχαν συντάξει αστυνομικοί που συμμετείχαν στη προσπάθεια απεγκλωβισμού πολιτών. Σε μία απ αυτές αναφερόταν ρητώς «η ανεύρεση στις 11:10 μ.μ. έξι απανθρακωμένων ατόμων, από τις οποίες τέσσερις ανήκαν σε ενηλίκους και δύο σε ανηλίκους σε σπίτι στην οδό Πανός στο Μάτι, όπου μετέβησαν έπειτα από σήμα του επιχειρησιακού κέντρου της ΕΛ.ΑΣ. Οπως σημειωνόταν σε δραματικό τόνο στις αναφορές των αστυνομικών «τα έξι πτώματα καιγόντουσαν ακόμη και τα σβήσαμε με τον πυροσβεστήρα».

Ομως τώρα από την δικογραφία της υπόθεσης ανακύπτει ότι υπήρχε ενημέρωση όλης της ΕΛ.ΑΣ για ανεύρεση νεκρών 40 λεπτά νωρίτερα από τον προαναφερθέντα εντοπισμό νεκρών. Τα νεώτερα στοιχεία προκύπτουν από συνομιλίες που καταγράφηκαν στο επιχειρησιακό Κέντρο της Κρατικής Ασφάλειας όταν και στις 10.29 υπάρχουν αναφορές για τον εντοπισμό δύο απανθρακωμένων πτωμάτων στην ταβέρνα του «Βασίλη» κοντά στη λεωφόρο Μαραθώνος. Με τους αστυνομικούς να αναφέρουν ότι ειδοποιήθηκαν, πριν από αυτή την ενημέρωση, πως θα πρέπει να βοηθήσουν άτομα που χρειάζονται πρώτες βοήθειες.


Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός εισήλθε στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι στις 23:40 της 23ης Ιουλίου, ενώ προχώρησε σε δηλώσεις όπου δεν υπήρχε καμιά αναφορά σε θύματα, μετά τα μεσάνυχτα.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/engrafo-fotia-ixeran-gia-nekrous-sto-mati-akoma-noritera

Γνώριζαν για τους νεκρούς στο Μάτι πριν την σύσκεψη-παρωδία με τον Τσίπρα

Καταμετρούσε 26 νεκρούς στο «κτήμα του θανάτου» το μαύρο πρωινό της επόμενης μέρας της τραγωδίας στο Μάτι, και ο πρώην γενικός γραμματέας Γιάννης Καπάκης τον ρωτούσε «πόσοι είναι;» και αν είναι «κοινοποιήσιμο».

Ο πύραρχος Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος ήταν από τους πρώτους που έφθασε στο οικόπεδο-νεκροταφείο και βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση της καταμέτρησης καμένων ανθρώπων και ενημέρωσης των υπευθύνων που δεν πήραν σωτήριες αποφάσεις αλλά περιορίστηκαν στη διαχείριση των απωλειών.

Ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννης Ράμφος στις 20:00 το βράδυ της «Μαύρης Δευτέρας» ενημερώνει: «…προχωράει προς εμένα ένας άνθρωπος καμένος, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο βενζινάδικο». Στις 23:00 ο ίδιος αξιωματικός αναφέρει: «Στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς.

Ολα τα άτομα που είδα ήταν έξω από τα αυτοκίνητα, πλησίον οχημάτων μεταξύ τους και παιδιά». Στις 23:15, ένα τέταρτο δηλαδή πριν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανιστεί μαζί με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Ράμφος διαβιβάζει: «…αναφέρω ότι έχει τελειώσει το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς»…

Στις χιλιάδες σελίδες των καταθέσεων και διαβιβάσεων των εμπλεκομένων φορέων που δημοσιοποιεί ο Ελεύθερος Τύπος εμφαίνεται η δαιδαλώδης διαδικασία λήψης πληροφοριών, που οδηγούσαν στην ατολμία αποφάσεων και εντολών. Εναέρια μέσα να διαβιβάζουν την επικινδυνότητα, αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος στο πεδίο το ίδιο, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας να περιορίζονται στην καταγραφή, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας να ενημερώνει τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με τους επικεφαλής της να «νίπτουν τα χείρας τους» και τα «κάστανα από τη φωτιά» να βγάζει ο διευθυντής Βορειοανατολικής Αττικής Ταξίαρχος Κώστας Βουτσελάς και ο διοικητής της Τροχαίας Αγ. Παρασκευής Ανάργυρος Μπακαλώνης.

«…υπήρχαν καμένοι άνθρωποι»

Ο πύραρχος Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος βρισκόταν στην περιοχή της Χαλκίδας όταν στις 18:25 κλήθηκε να βοηθήσει στη φωτιά της Ανατολικής Αττικής. Στην κατάθεσή του στις 17 Αυγούστου περιγράφει: «Το ξημέρωμα της Τρίτης κατέβηκα στη Λ. Μαραθώνος στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο Ολυμπος και συνάντησα τον Ταξίαρχο κ. Λάμπρη, συζητήσαμε για την εικόνα που είχαν στην περιοχή μου και τον ρώτησα τι νεότερο θέλει να κάνω γιατί στην περιοχή μου δεν είχε ενεργό μέτωπο. Μου είπε να πάρω ένα πεζοπόρο τμήμα 14 ατόμων και να προχωρήσω στην περιοχή στο Μάτι και να ψάχνω όλους τους κάθετους δρόμους για να αναζήτηση αγνοουμένων, καμένων και γενικά εάν μπορούμε να παράσχουμε κάποια βοήθεια στην περιοχή».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
https://www.eleftherostypos.gr/ellada/311042-gnorizan-gia-tous-nekrous-sto-mati-prin-tin-syskepsi-parodia-me-ton-tsipra/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου