Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Οι 15 επικότερες κωλοτούμπες του Τσίπρα για το 2018

Οι πολιτικές κυβιστήσεις, ως γνωστόν, είναι το δυνατό σημείο του Αλέξη Τσίπρα, αλλά το 2018 ήταν η χρονιά που ξεπέρασε τον εαυτό του!
Εμείς ξεχωρίσαμε τις 15 πιο καραμπινάτες και σας τις παρουσιάζουμε για πρώτη φορά σε ένα θέμα.


Νούμερο 1
Η κωλοτούμπα με τη δραχμή και το ευρώ.
Πριν κάτσει στην καρέκλα μας είχε ζαλίσει πως το ευρώ δεν είναι φετίχ. Αφού έκατσε στην καρέκλα διαπίστωσε πως η έξοδος από το ευρώ είναι καταστροφική και δεν πρέπει να μπαίνει καν σε συζήτηση.
Νούμερο 2
Ως αντιπολίτευση απειλούσε τους επενδυτές πως αν επιχειρήσουν στην Ελλάδα θα χάσουν τα λεφτά τους. Ως κυβέρνηση κατάλαβε πως πρέπει να φέρει την πρώτη του επένδυση για να έχει κάτι να λέει. Τα 3 προηγούμενα χρόνια δεν μπόρεσε να φέρει ούτε μία. Λέτε να τα καταφέρει το 2019;
Νούμερο 3
Πριν κάτσει στην καρέκλα έλεγε πως τα μνημόνια θα τελειώσουν μόνο όταν τελειώσουν τα μέτρα. Τώρα που κάθεται στην καρέκλα λέει πως τα μνημόνια τελείωσαν.
Νούμερο 4
Η επική κωλοτούμπα της Σύρου. Στο ίδιο χώρο, ο ίδιος άνθρωπος με το ίδιο -περίπου- ακροατήριο είπε τα ακριβώς αντίθετα πράγματα.
Νούμερο 5
Ως αντιπολίτευση έλεγε πως άμεσα θα εγγράψει στον προϋπολογισμό το κατοχικό δάνειο, για να το βάλει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. 3 χρόνια μετά αφού φυσικά δεν έκανε τίποτα από αυτά και αντιλαμβανόμενος πως επειδή έρχονται εκλογές πρέπει να ξαναμοιράσει λίγο σανό, πήγε στα Καλάβρυτα και σκέφτηκε ένα νέο παραμύθι: 3 χρόνια επίτηδες δεν έθεσε κανένα θέμα γερμανικών αποζημιώσεων, επειδή είμαστε σε πρόγραμμα και δεν έπρεπε να υπάρχει συμψηφισμός, αλλά τώρα που "τελείωσαν τα μνημόνια" ήρθε η ώρα να το κάνει. Ήταν τακτική δηλαδή!
Νούμερο 6
Πριν κάτσει στην καρέκλα ζητούσε εκλογές κάθε μισή ώρα. Τώρα λέει πως αν γίνουν θα είναι καταστροφή, γι' αυτό θα εξαντλήσει μέχρι και την τελευταία μέρα που προβλέπει το Σύνταγμα.
Νούμερο 7
Η κωλοτούμπα για την Τραινοσέ: Χωρίς καρέκλα τους έλεγε πως ελπίζει να μην την αγοράσει "κανένας περίεργος". Μόλις έκατσε στην καρέκλα πήγε στη Θεσσαλονίκη και κοκορευόταν για το "ασημένιο βέλος" που φυσικά ανήκει στους "περίεργους" που την αγόρασαν.
Νούμερο 8
Ως αντιπολίτευση για να προκαλέσει εκλογές, έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, καταψηφίζοντας τον ΠτΔ, παρέα με την Χρυσή Αυγή. Ως κυβέρνηση θυμήθηκε πως αυτό δεν πρέπει να γίνεται και πρέπει να αποσυνδεθεί η εκλογή του ΠτΔ από τη διάλυση της Βουλής.

Νούμερο 9
Ως αντιπολίτευση είχε στασίδι στην εκπομπή του Αυτιά μετρώντας κάθε μέρα πόσα χάνουν οι συνταξιούχοι. Ως κυβέρνηση επιτέθηκε στον ίδιο άνθρωπο επειδή συνεχίζει και ασχολείται στις εκπομπές του με τις συντάξεις και τα επιδόματα, όπως για παράδειγμα το ΕΚΑΣ, που ο ίδιος ως κυβέρνηση έκοψε.
Νούμερο 10
Θαύμα! Όταν ο Τσίπρας δεν έχει καρέκλα ο ΈΝΦΙΑ είναι παράλογος φόρος που δεν διορθώνεται, αλλά μόνο καταργείται. Όταν ο Τσίπρας κάτσει σε καρέκλα τότε ο ΕΝΦΙΑ διορθώνεται γιατί τον μειώνει μεσοσταθμικά μόλις 10%!
Νούμερο 11
Ως αντιπολίτευση έλεγε πως οι άλλοι δεν διαπραγματεύονται επίτηδες, γιατί έχουν υπογράψει "συμβόλαιο" εκτέλεσης της ελληνική κοινωνίας. Ως κυβέρνηση ωρύεται στη Βουλή όταν του λένε πως ξεπούλησε τη Μακεδονία.
Νούμερο 12
Με καρέκλα αν κάτι το λένε οι Οίκοι Αξιολόγησης το λέει και "όλος ο κόσμος". Χωρίς καρέκλα το ανάποδο.
Νούμερο 13
Η κωλοτούμπα για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι από τις επικότερες! Δεν αναγνώριζε τα στοιχεία ως αντιπολίτευση, αλλά μόλις του τράβηξε το αυτί η Μέρκελ, τα αναγνωρίζει όλα. Μάλιστα δήλωσε πρόθυμος να καταθέσει και υπέρ του Γεωργίου αν χρειαστεί!!!
Νούμερο 14
Μικροπολιτική σε τραγωδία. Σύμφωνα με τον Τσίπρα, δεν πρέπει να γίνεται. Χωρίς καρέκλα ήταν το μόνο που έκανε. Το βίντεο είναι χαρακτηριστικό.
Video Bonus!
Η χρονιά έκλεισε με ένα επικό σκηνικό. Ο ταχυδακτυλουργός που κάλεσαν στο Μαξίμου για τις γιορτές, έβαλε τον Τσίπρα να "κάνει μαγικά" λέγοντας Τούμπα Τουλούμπα κάνω μια κωλοτούμπα. Και κάπως έτσι ο άνθρωπος που καθιέρωσε διεθνώς τον όρο Kolotumba έκλεισε άλλη μια χρονιά γεμάτη κυβιστήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου