Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Δημήτρης Παπαδημούλης

❱❱ «Επεσε» το διαδίκτυο με την ανάρτηση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, που θέλησε να εκμεταλλευτεί την άγια ημέρα της Γέννησης του Χριστού για να στείλει τα πολιτικά μηνύματά του γράφοντας:...

«Ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε σε φάτνη, από γονείς πρόσφυγες, που έφυγαν για να κρυφτούν από τους Ρωμαίους κατακτητές, και περιστοιχισμένος από Αραβες και Εβραίους. Χρόνια πολλά, με υγεία, δύναμη και ανθρωπιά σε όλες και όλους!»
Φυσικά, ακολούθησε... πάρτι στο διαδίκτυο, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι ο κ. Παπαδημούλης μάλλον είχε πάρει απαλλαγή από τα Θρησκευτικά στο σχολείο, αφού σε λίγες αράδες εμφάνισε 5-6 αιώνες νωρίτερα τους Αραβες στην περιοχή και βάφτισε προσφυγιά τη μετακίνηση της Αγίας Οικογένειας στη Βηθλεέμ, που έγινε για απογραφή.
Στη συνέχεια, και εν μέσω κόντρας με τον Αδωνι Γεωργιάδη, επανήλθε ο ευρωβουλευτής και με νέα ανάρτηση θύμισε στους «ρατσιστές πως Ιωσήφ, Μαρία, Ιησούς έζησαν 12 χρόνια προσφυγιάς στην Αίγυπτο για να γλιτώσουν το λεπίδι του Ηρώδη». Εκανε βέβαια «αβαβά» το ότι έκανε αχταρμά τη Γέννηση του Θεανθρώπου με τη φυγή στην Αίγυπτο, που έγινε δύο χρόνια αργότερα.
Πήγε, δηλαδή, να θολώσει τα νερά ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, που μόνο τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν έμπλεξε με τα Χριστούγεννα. Θα πρέπει να κατάλαβε, βέβαια, ότι άλλο τα χριστιανικά «πιστεύω» και άλλο τα πολιτικά, και πως ήταν αστείο ή και προσβλητικό για τους πιστούς το να κάνει πολιτική μέσω χριστουγεννιάτικων ευχών. Ας ελπίσουμε το Πάσχα να μην κινηθεί ανάλογα και μπλέξει τη Σταύρωση με τους... φονιάδες των λαών και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου