Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΠΑΤΟΥΛΗ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗ ΝΔ. Του Παναγιώτη Αποστόλου

Ο Γιώργος Πατούλης, ο υπερφιλόδοξος Δήμαρχος Αμαρουσίου, μετά από 12 χρόνια στο Μαρούσι ήθελε να γίνει Δήμαρχος Αμαρουσίου και ακολούθως να διεκδικήσει την αρχηγία της ΝΔ και να καταστεί εν δυνάμει Πρωθυπουργός! Αυτές τις σκέψεις του και τις επιδιώξεις του...
– που επί χρόνια αποκάλυπτα κατ΄ αποκλειστικότητα – τις δούλευε με απόλυτη μεθοδικότητα, σοβαρότητα και προσέγγιση υπόγειων διαδρομών  στη δεξιά Παράταξη! Αυτά τα “προτερήματά του”, τον έκαναν “αυτοκράτορα” στο Μαρούσι επί πολλά χρόνια! Με αυτά τα “προτερήματα” έγινε Πρόεδρος στον ΙΣΑ και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, προκειμένου να ελέγξει το δεξιό ακροατήριο!
Ωστόσο, το υπερφιλόδοξο όνειρό του, σκόνταψε στην Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έβαλε φραγή στα σχέδια Πατούλη, αφού το ίδιο ακριβώς σχέδιο έχει οραματιστεί για τον κανακάρη της τον Κώστα Μπακογιάννη!
Έτσι, υπό την αφόρητη και εκβιαστική πίεση της, η Ντόρα Μπακογιάννη επέβαλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αρχηγό της ΝΔ, το χρίσμα της ΝΔ για την διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας να το λάβει ο ανιψιός Κώστας Μπακογιάννης, αθετώντας την αρχική υπόσχεση προς τον Γιώργο Πατούλη! Αναγκάζοντας τον Γιώργο Πατούλη να αποδεχτεί – ας έκανε κι αλλιώς – την διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής!

Φωτιές ανάβει η Μαρίνα Πατούλη σε Γιώργο και Κυριάκο… 

Όμως η Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, είχε λάβει – σύμφωνα με ακριβέστατες πηγές μας – την υπόσχεση του συζύγου της Γιώργου Πατούλη, πως θα εξασφαλίσει τη στήριξη της ΝΔ στη διεκδίκηση του Δήμου Αμαρουσίου για την ίδια!
Η παραπάνω υπόσχεση επιβεβαιώνεται και από τις πρόσφατες δηλώσεις της Μαρίνας Πατούλη περί της διεκδίκησης του Δήμου του Αμαρουσίου προκειμένου να συνεχίσει “το τεράστιο έργο που επιτέλεσε στο Μαρούσι ο σύζυγός της”!
Όμως δεν της “έκατσε” κι έτσι φαρμακωμένη, εκνευρισμένη και πνέοντας μένεα κατά πάντων – και κυρίως κατά του συζύγου της – ανήγγειλε την κάθοδό της στη διεκδίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, ως αντάρτισσα της Παράταξης, αφού το επίσημο χρίσμα της ΝΔ το έχει λάβει ο φαρμακοποιός Θοδωρής Αμπατζόγλου!
Αυτή η οικογενειακή και πολιτική “ανταρσία”, έχει ανάψει φωτιές στο σπιτικό του Γιώργου Πατούλη αλλά και στο “σπιτικό” της ΝΔ!
Έχουν πέσει “λυτοί και δεμένοι” για να επαναφέρουν στην τάξη την “Μπουμπουλίνα Μαρίνα”! Ακούγεται πως, τον ειρηνευτικό ρόλο του “ΟΗΕ της ΝΔ” προκειμένου να αλλάξει μυαλά η Μαρίνα Πατούλη και να άρει την εξαγγελία διεκδίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, έχει αναλάβει ο καλός φίλος του Γιώργου και της Μαρίνας, αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης! Όμως, μάλλον επένδυσαν εκεί στη ΝΔ σε “κουτσό άλογο”, από τη στιγμή που ο Άδωνις δεν μπορεί να λύσει να δικά του προβλήματα, πόσο μάλλον να λύσει προβλήματα άλλων!
Πάντως, από αυτήν την πρωτάκουστη στα χρονικά πολιτική “ανταρσία”, η μόνη που θα βγει χαμένη θα είναι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, παραδίδοντας έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Ελλάδος στα χέρια των λαϊκιστών του ΣΥΡΙΖΑ!

Σε δυσμένεια Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Γιώργος Πατούλης…

Ωστόσο, σήμερα που όλοι στη ΝΔ και στα Συστημικά ΜΜΕ κάνουν σαν να πέφτουν από τα σύννεφα με την “ανταρσία” της Μαρίνας Πατούλη – Σταυράκη, δείτε τι ακριβώς έγραφα στην Ελεύθερη Ώρα στη στήλη μου: «ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018»! Όταν έλεγα πως ο Γιώργος Πατούλης ήταν αιχμάλωτος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρίνας:
«Τελικά ο Γιώργος Πατούλης υποτάχτηκε στην επιθυμία – εντολή του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και εγκατέλειψε τη διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας – που τόσο καλή δουλειά είχε κάνει με το επιτελείο του – για τον κανακάρι της Ντόρας Μπακογιάννη, Κώστα!
Ο Γιώργος Πατούλης έτσι, περιορίζεται στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής, που τόσες ολέθριες καταστροφές έχει στην “πλάτη” της! Εύχομαι να μην “πνιγεί” και να μην “καεί” και ο ίδιος, όπως ακριβώς και η σημερινή Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία πριν από αυτές τις καταστροφές, φάνταζε ως η αντικαταστάτρια του Αλέξη Τσίπρα στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ!
Ωστόσο, το τραγελαφικό που ακούω, είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στον Γιώργο Πατούλη και γι΄ αυτό θα του ορίσει “τοποτηρητές”! Δηλαδή, θα “εκλέξει” ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμβούλους, που την επόμενη ημέρα, που ο Πατούλης θα είναι Περιφερειάρχης θα έχουν υπό αιχμαλωσία τον σημερινό Δήμαρχο Αμαρουσίου!
Και μια και είπα για Μαρούσι, να σας πω άλλον ένα μεγάλο πονοκέφαλο του Γιώργου Πατούλη, που ακούει στο όνομα της συζύγου του, Μαρίνας Σταυράκη!
Η Μαρίνα Σταυράκη, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, επαινεί τον Παναγιώτη Βραχνό, ο οποίος σήμερα είναι Πρόεδρος του Δ/Σ Αμαρουσίου, αλλά εξήγγειλε ήδη την κάθοδό του στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές με δικό του συνδυασμό! Αφού δεν αποδέχεται την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Αμπατζόγλου (σ.σ. πρώην διοικητή ΟΑΕΔ και ΙΚΑ), που θα στηρίξει η ΝΔ και ο σημερινός Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης (σ.σ. ήδη ανήγγειλε τη στήριξη)!
Λέτε η Μαρίνα Σταυράκη να είναι υποψήφια με το συνδυασμό του Παναγιώτη Βραχνού; Ω ρε γλέντια που θα έχουμε! Αλλά, μήπως υπάρχει λύση;
Όπως μου είπε ένας καλός Μαρουσιώτης, την κλειδώνεις στο δωμάτιο και πετάς το κλειδί στο δρόμο…
Όλα αυτά, φτάνουν στ΄ αυτιά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη και έστειλαν βουλωμένο γράμμα στον Γιώργο του Αμαρουσίου: “Αν δεν εκλεγεί ο Αμπατζόγλου, την αποτυχία την χρεώνεσαι εσύ Γιώργο”!
Αντιλαμβάνεστε, πως η πολιτική αποκαθήλωση του Γιώργου του Πατούλη, μόλις ξεκίνησε»!

Το “δαχτυλίδι” του Δήμου Αμαρουσίου, ο Γιώργος το είχε υποσχεθεί στη Μαρίνα…

Επίσης πριν από πέντε μήνες έγραφα στην Ελεύθερη Ώρα στην επίσης στήλη μου: Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017πως ο Γιώργος Πατούλης έδωσε το “δαχτυλίδι του Αμαρουσίου” στη σύζυγό του:
«Θα μου πείτε τι θα γίνει με το Μαρούσι;; Όπου φέρεται να είναι Δήμαρχος ο κ. Πατούλης! Ότι γίνεται τόσα χρόνια, που έχει τη διοίκηση του Δήμου! Έργα, έργα παντού, που ποτέ δεν ολοκληρώνονται! Ας ρωτήσει κάποιος τους πολίτες του Αμαρουσίου και τους εξωραϊστικούς του Συλλόγους! Δηλαδή, είναι ακέφαλο το Μαρούσι;; Όχι βέβαια! Το “δαχτυλίδι” έχει δοθεί από χρόνια στην πολύ φιλόδοξη σύζυγό του, την κ. Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη! Η οποία “προετοιμάστηκε” καταλλήλως ώστε να εκλεγεί Δημοτική Σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές στο Δήμο της Πεύκης (ρε τι συμπτώσεις)!
Ωστόσο, πολύ κακές γλώσσες μας μετέφεραν πως, τον πολυάσχολο και πολυπράγμονα Γιώργο Πατούλη, τον υποβοηθά ατύπως προς το παρόν στη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, η κ. Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη!
Αν μπορούσε ας έκανε και αλλιώς ο κ. Πατούλης! Έχω άδικο Γιώργο μου;;»!

Δυο χρόνια και πλέον το έπαιζε Δημαρχέσα του Αμαρουσίου η Μαρίνα Πατούλη…

Αλλά ας πάμε δυο χρόνια πίσω, όταν έγραφα στην Ελεύθερη Ώρα, στο ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016πως “Δημαρχέσα στο Μαρούσι θα είναι η Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη”:
«Από το γραφείο του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, κοινοποιείτο επί ημέρες σε όλους τους Μαρουσιώτες και όχι μόνο, με SMS στα κινητά τηλέφωνα το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα: “Διαδημοτική εορταστική συναυλία αγάπης με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Δήμου Αμαρουσίου Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου – 20:00 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης”.
Έτσι λοιπόν, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πατούλης “ο Μεγαλοπρεπής”, προβάλει την εκκεντρική σύζυγό του, εκλεγμένη στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Άλλωστε, από την Πεύκη ξεκίνησε την πολιτική σταδιοδρομία του και εκείνος. Όταν επί σειρά ετών, κατά το παρελθόν, ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεύκης.
Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό – απλούστατο. Δεν υπάρχουν αίθουσες στο Μαρούσι, για να γινόταν η εν λόγω εκδήλωση και έγινε στην Πεύκη;
Αλλά βλέπετε, προφανώς η κρεβατομουρμούρα δεν υποφέρεται!
Αφού οι φιλοδοξίες του κ. Πατούλη αγγίζουν το Δημαρχείο Αθηναίων ή την Περιφέρεια Αττικής και ποιος ή ποια θα λάβει το χρίσμα διεκδίκησης του Δήμου Αμαρουσίου;
Γιατί και σε αυτήν την περίπτωση η οικογενειοκρατία καλά κρατεί!
Και μη μου πείτε πως μέχρι να γίνουν Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές απαιτούνται ακόμη δυόμιση χρόνια, γιατί θα σας απαντήσω: “των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”»!
ΥΓ: Όλες οι παλαιές αναφορές μου περί του θέματος, αφιερώνονται σε όλους εκείνους τους “μεγαλοδημοσιογράφους”, που όταν ανακαλύπτεται ο “Άρης” ανοίγουν σαν χάνοι το στόμα τους…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου