Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Έχει ΚΑΙ την πλάκα του το Ζαβό. Προεκλογικό σόου Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη- Εγκαινίασε το μετρό…χωρίς μετρό! Γελάσανε ΚΑΙ τα μπαρμπούνια του Θερμαϊκού. ΤΙ δεν έχει μπαρμπούνια; Μήπως εχει .. Μετρό;

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα, Σάββατο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για τα «εγκαίνια» του σταθμού του μετρό στο Συντριβάνι… δύο χρόνια πριν ξεκινήσουν τα δρομολόγια των τρένων....

Ο κ. Τσίπρας στις 11:30 είχε συνάντηση με πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και τους αντιπροέδρους του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη (Διοικητήριο).
Μετά τις 14:00 ο πρωθυπουργός πήγε στον σταθμό του μετρό στο Συντριβάνι, και μετά από επιθεώρηση του έργου έκανε ΚΑΙ χαιρετισμό.
«Tο πιο γνωστό ανέκδοτο για την πόλη της Θεσσαλονίκης παύει να είναι πια ανέκδοτο και γίνεται πραγματικότητα» είπε ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε:
«Είναι στο 95% ολοκληρωμένο το έργο σε ό,τι αφορά την κατασκευή των 13 πρώτων σταθμών και αυτό που λείπει είναι δύο πράγματα: οι συρμοί και ο ιδιοκτήτης του έργου, δηλαδή οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που δικαιούνται μετά από τόσα χρόνια αναμονής να έχουν τη δυνατότητα μιας σύγχρονης υποδομής που θα αλλάξει την ποιότητα της ζωής τους και την καθημερινότητα τους».
Βολές από την αντιπολίτευση και αντιδράσεις από τα κόμματα: 
Κριτική στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ ασκεί η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας για τα εγκαίνια στον σταθμό Σιντριβάνι του Μετρό.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει το… ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης, ή μάλλον έναν… σταθμό χωρίς ΜΕΤΡΟ, με συναυλία και με την παρουσία του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα. Στην ουσία εγκαινιάζει… κυλιόμενες σκάλες», αναφέρει η Διοικούσα στην ανακοίνωσή της.
Όπως αναφέρει, «είναι τα ίδια εγκαίνια με εκείνα της… γρήγορης σιδηροδρομικής σύνδεσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, που έφεραν ένα τραίνο από την Ιταλία στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης για να το δείχνουν για μία εβδομάδα».
«Όπως… έφυγε το τραίνο αλλά παρέμεινε ο ίδια σιδηροδρομική σύνδεση, έτσι και σήμερα που θα ξαναφύγει ο κος Τσίπρας, θα παραμείνει η Θεσσαλονίκη με άθλιες αστικές συγκοινωνίες, με σαραβαλιασμένα λεωφορεία, με μποτιλιαρισμένους δρόμους, με κατεστραμμένους εμπόρους και με κλειστά μαγαζιά στο εμπορικό κέντρο. Και φυσικά χωρίς ΜΕΤΡΟ», τονίζει η Νέα Δημοκρατία.
«Οι κάτοικοί της θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται και από πάνω να νιώθουν σαν να τους κοροϊδεύουν. Σαν να μην έχουν αξιοπρέπεια, να τους συμπεριφέρονται σαν ιθαγενείς, άλλοτε για να θαυμάσουν το βαγόνι, άλλοτε για να κατέβουν την κυλιόμενη σκάλα και να… φανταστούν ότι πάνε με το ΜΕΤΡΟ… Ο λαϊκισμός στο μεγαλείο του», καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.
Σταύρος Καλαφάτης:
«Κάλπη-κη φιέστα, με σοβαρό οικονομικό κόστος, στήνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας. Ένα μέρος από τον δήθεν έτοιμο σταθμό θα ξηλωθεί αμέσως μετά για να ολοκληρωθούν εργασίες που δεν έγιναν», αναφέρει σε δήλωσή του για τη σημερινή εκδήλωση στον σταθμό Σιντριβανίου του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.
«Το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει σφραγίδα. Ξεκίνησε από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Προχώρησε με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε η επέκταση του προς την Καλαμαριά με πόρους προγράμματος του ΕΣΠΑ, του οποίου είχα ως αρμόδιος υπουργός την εποπτεία», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, επισημαίνοντας πως «παρά τις αρχικές αναστολές και καθυστερήσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να το συνεχίσει». «Δυστυχώς», προσθέτει ο κ. Καλαφάτης, «απομένουν άλλα 2 χρόνια για τα εγκαίνια»
Ανεπιθύμητος στη Μακεδονία, ο Τσίπρας είναι προδότης
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πριμοδότησε εκ νέου αντιδράσεις και ομάδες ανθρώπων κατευθύνθηκαν προς το υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη Μακεδονία.
Ωστόσο η αστυνομία τους κράτησε μακριά από την είσοδο του υπουργείου  προκειμένου να μην εμποδιστεί η άφιξη του κ. Τσίπρα.
Μία από τους συγκεντρωμένους φώναζε πως ο πρωθυπουργός είναι ανεπιθύμητος στη Μακεδονία, κατηγορώντας τον για προδοσία.
Ταχιάος: Ζήσαμε μια φαρσοκωμωδία με τα δήθεν «εγκαίνια του μετρό»
«Η πόλη έζησε σήμερα μία ακόμα προσβλητική φαρσοκωμωδία με τα δήθεν «εγκαίνια του μετρό»» επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή την εκδήλωση στον σταθμό Σιντριβανίου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
«Τίποτε από όσα ακούστηκαν στη διάρκειά τους δεν αντέχει στην κριτική, ούτε φυσικά πρόκειται να βελτιώσει την καθημερινότητα των μετακινήσεων, σε ορατό χρόνο. Δεν μιλάμε για εικονική πραγματικότητα, αλλά για απροκάλυπτη και φτηνή κοροϊδία. Ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι από το «ολοκληρωμένο» έργο του απουσιάζουν και οι συρμοί και οι πολίτες» σχολίασε ο κ. Ταχιάος και υπογράμμισε ότι «οι λύσεις απαιτούν οι αποφάσεις να λαμβάνονται στην ίδια την πόλη με διάλογο και συναίνεση».
«Το μήνυμά μου είναι ξεκάθαρο και απευθύνεται στους πάντες: Εφόσον οι συμπολίτες μου με επιλέξουν ως δήμαρχό τους, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του δημοκρατικού πολιτικού κόσμου θα συνεχίσουν να είναι ευπρόσδεκτοι στην πόλη. Να ξέρουν όμως πως δεν μπορούν να λογίζουν τους Θεσσαλονικείς ως αφελείς επαρχιώτες. Στο αύριο της Θεσσαλονίκης δεν χωράει η εισαγόμενη κακογουστιά που ζήσαμε σήμερα. Τα καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς θα είναι ανεπιθύμητα και δεν θα έχουν ούτε την εφήμερη χαρά του αρχοντοχωριατισμού που καμάρωσε σήμερα στις κυλιόμενες σκάλες του Σιντριβανίου» πρόσθεσε ο κ. Ταχιάος.
ΚΙΝΑΛ: Νέα παράσταση Τσίπρα- Σπίρτζη στο μετρό Θεσσαλονίκης -«Σκηνοθετούν» εγκαίνια
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Χρήστο Σπίρτζη, για τα εγκαίνια του σταθμού «Συντριβάνι» στο μετρό Θεσσαλονίκης, εξαπέλυσε ο Γιάννης Μανιάτης.
Μετά την «παράσταση» στη ΔΕΘ με τη «δήθεν υπερσύγχρονη μηχανή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ “Ασημένιο Βέλος”», τώρα τη «σκυτάλη των παραστάσεων» παίρνει το μετρό Θεσσαλονίκης, αναφέρει στη δήλωσή του ο υπεύθυνος Υποδομών και Μεταφορών του Κινήματος Αλλαγής.
«Παρουσιάζεται λοιπόν σε παγκόσμια πρώτη, ο πρώτος σκηνογραφικά ολοκληρωμένος σταθμός “ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ”. Η τέλεια θεατρική εκδοχή ενός σταθμού εν λειτουργία, κατά το ανάλογο των χωριών Ποτέμκιν. Ωστόσο, η επόμενη μέρα είναι βέβαιο ότι θα βρει τον ανάδοχο κατασκευής να ξεστήνει τα σκηνικά της σημερινής παράστασης για να ξεκινήσει εκ νέου τις εργασίες αποπεράτωσης του σταθμού. Πόσο απύθμενο μπορεί να είναι το θράσος σας κύριοι Τσίπρα – Σπίρτζη;», επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Μανιάτης.
«Επιτέλους σοβαρευθείτε! Πάψτε να εμπαίζετε τους Θεσσαλονικείς! Πάψτε να κοροϊδεύετε του πολίτες!», καταλήγει.
Ποτάμι για Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη: Μια κακοστημένη κωμωδία
Οι Θεσσαλονικείς, ούτε για το «Ασημένιο Βέλος» κόβουν εισιτήριο, ούτε για το μετρό. Πολύ περισσότερο δεν κόβουν εισιτήριο για τις κακοστημένες προεκλογικές κωμικές παραστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τους Τσίπρα-Σπίρτζη, σημειώνει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.
ΚΚΕ: «Στημένες προεκλογικές φιέστες» οι εξαγγελίες Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη
Για «στημένες προεκλογικές φιέστες σε έργα που έχει χρυσοπληρώσει ο λαός της περιοχής μας και εδώ και 20 χρόνια δεν έχουν ολοκληρωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση στο σταθμό Σιντριβανίου, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με την οργάνωση, «πίσω από τις φιέστες αυτές, επιδιώκουν να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και του λαού της πόλης που είναι η ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα, οι άθλιες συνθήκες δουλειάς, αλλά και τα απλά καθημερινά προβλήματα όπως είναι τα ακριβά και μη επαρκή έως ανύπαρκτα, μέσα μαζικής μεταφοράς και τα έργα υποδομής που χρειάζονται για να βελτιωθεί η ζωή των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου