Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Νέα οδηγία Σαλβίνι εναντίον των πλοίων ΜΚΟ που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης λαθρομεταναστών

Νέα οδηγία Σαλβίνι εναντίον των πλοίων ΜΚΟ που συμμετέχουν στις επιχειρίσεις διάσωσης μεταναστών
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι υπέγραψε μια νέα οδηγία με την οποία στοχεύει τις ΜΚΟ, που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης λαθρομεταναστών στα ανοιχτά της Λιβύης και ιδίως το ιταλικό πλοίο Mare Jonio....  «Απλά προπαγάνδα» απάντησε η συλλογικότητα Mediterranea, που ναυλώνει το Mare Jonio, το οποίο αναχώρησε την Κυριακή για αποστολή και κατευθύνεται σήμερα προς τη ζώνη διασώσεων στα ανοιχτά της Λιβύης.  Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε για την απειλή «εκατοντάδων ισλαμιστών τρομοκρατών», οι οποίοι θα επωφεληθούν από το χάος που επικρατεί στη Λιβύη για να διαφύγουν μέσω της θαλάσσιας οδού και το γεγονός ότι οι διακινητές «εκμεταλλεύονται» προς όφελός τους την παρουσία πλοίων ανθρωπιστικών οργανώσεων στα ανοιχτά της Λιβύης.  Κατά συνέπεια, η οδηγία διατάσσει τα ιδιωτικά πλοία και κυρίως το Mare Jonio, το μοναδικό μεταξύ των πλοίων ΜΚΟ που επιχειρούν από τον περασμένο χρόνο με ιταλική σημαία, να «σεβαστούν τα δικαιώματα συντονισμού των ξένων αρχών που νομίμως» έχουν αναλάβει τις επιχειρήσεις διάσωσης.  «Ελπίζουμε ότι η οδηγία δεν αναφέρεται στις αρχές της Λιβύης», απάντησε η Mediterranea.  «Θα συνιστούσε υποκίνηση σε διάπραξη εγκλήματος. Ήδη από πριν ήταν αξιόποινη πράξη να οδηγούνται πίσω στη Λιβύη οι διασωθέντες, πόσο μάλιστα σήμερα με τον πόλεμο που μαίνεται, είναι απλά εγκληματικό».  Τον Μάρτιο, το Mare Jonio διέσωσε 49 μετανάστες από τα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, αρνούμενο να περιμένει μια φρεγάτα της ακτοφυλακής της Λιβύης, που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, και τους μετέφερε στην ιταλική νήσο Λαμπεντούζα, όπου είχε τεθεί υπό μεσεγγύηση στο πλαίσιο μιας έρευνας για παροχή βοήθειας στην παράτυπη μετανάστευση.  Μία εβδομάδα αργότερα, η ιταλική δικαιοσύνη ήρε τα περιοριστικά μέτρα και το πλοίο μπόρεσε να αποπλεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου