Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Βούλγαρος υπουργός σε Σκόπια: Γελιέστε αν πιστεύετε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν πρόγονός σας

Εξω από τα δόντια τα είπε στην ηγεσία των Σκοπίων, ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ ο οποίος μάλιστα τους συνέστησε να μην παραποιούν την ιστορία λέγοντας πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι προγονός τους....
  «Η Βόρεια Μακεδονία δεν θα μπορέσει να ενταχθεί στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ αν δεν δεχθεί τη θέση της Βουλγαρίας σε ιστορικά ζητήματα που προκαλούν διαμάχη και στα δύο κράτη» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ηγέτης του BMRO (Βουλγαρικό Εθνικό Κίνημα) και υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ στο τηλεοπτικό κανάλι «Ευρώπη».     «Η Βουλγαρία», είπε, «θα πρέπει να τηρήσει σταθερά τη θέση της σε τέτοια ιστορικά θέματα και να αρνηθεί να υποστηρίξει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση του γείτονά της, αν οι δυο πλευρές δεν θα καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία στο πλαίσιο μίας βουλγαρομακεδονικής επιτροπής».  «Τα Σκόπια δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να αναγνωρίσουν τα ιστορικά γεγονότα εάν θέλουν να ενταχθούν στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο υπουργός. «Εάν θέλεις να είσαι μέλος της Ε.Ε., κανείς δεν σου απαγορεύει να είσαι Μακεδόνας. Εάν θέλεις να πιστεύεις στην ουτοπία ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ο πρόγονός σου, είναι δικαίωμά σου. Αλλά δεν μπορείς να παραποιείς την ιστορία», είπε ο υπουργός.  Ταυτόχρονα, εξέφρασε αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του έργου της κοινής επιτροπής: «Οι προσπάθειες να δημιουργηθεί κάτι που να ταιριάζει και στις δυο πλευρές δεν θα οδηγήσουν πουθενά».  «Είναι αδύνατο να δημιουργηθεί ένα υποκατάστατο, (σ.σ. μείγμα) της ιστορικής αλήθειας και της παραποίησης, κάτι ανάμεσα σε ψέμα και αλήθεια», είπε.  Ο πολιτικός εξέφρασε την αγανάκτησή του και για το γεγονός ότι τα Σκόπια επιμένουν στην μακεδονική καταγωγή του επαναστάτη Γκότσε Ντέλτσεφ, αλλά και για την πρόσφατη πρόταση που έγινε, να τιμάται δηλαδή ο Ντέλτσεφ στις 7 Οκτωβρίου, από κοινού σε Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία.  «Για μένα, μια τέτοια πρόταση είναι μια κοροϊδία, η οποία στην πραγματικότητα υπονομεύει τη διαδικασία βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.  Ο υπουργός Άμυνας έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι η Βουλγαρία θα εμποδίσει την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, εάν ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ «συνεχίσει να ισχυρίζεται ότι υπάρχει η Μακεδονική γλώσσα».  Ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, έχει εκφράσει στο παρελθόν την άποψή του για την ιστορία της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας τόσο κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα όσο και κατά τη διάρκεια της Βουλγαρικής Αναγέννησης προσδιορίζονταν ως Βούλγαροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου