Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

1η Ιουλίου : Ημέρα Διαλεύκανσης;


Κώστα  Δημ  Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Βρήκαμε θέμα προεκλογικής ενασχόλησης και πάλι: Ντιμπέιτ.
Άρτος και θεάματα. Εδώ ο κόσμος καίγεται και η Νεοελληνική Μαργιωρή ακκίζεται και χτενίζεται!...
Απουσιάζουν ακόμη και τα ψήγματα της αίσθησης του γελοίου.
Αλήθεια  ποιός  ο  λόγος  της  διεξαγωγής του; Θα διαλευκανθούν όλα την 1η Ιουλίου; Λέτε;  Για τηλεθέαση;  Για ... ενημέρωση του εκλογικού σώματος;  Γιατί;  Δυσαπάντητα -ρητορικά- ασφαλώς ερωτήματα.
Θα ήθελα να παραθέσω (συνοπτικά  και επιλεκτικά) κάποιες  επισημάνσεις:
1. Πιστεύει άραγε κανείς σώφρων άνθρωπος ότι θα προσφέρει κάτι ώστε ο ψηφοφόρος να κατανοήσει καλύτερα το τι του συνέβη, ώστε να επιλέξει ορθότερα;
     Τόσα χρόνια κατά τα οποία βιώνει την κρίση, την ανέχεια, την φτωχοποίηση, την  ληστρική  φορολογία, τον κατάπτυστο εμπαιγμό, την ανασφάλεια, την διάλυση της Παιδείας και της Υγείας, τον ευτελισμό /επεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, την υποβάθμιση, αρχών και αξιών κ. α δεν τα πρόσεξε;
    Θα διαμορφώσει γνώμη μέσω των αστείων ... "Διαλογικών Μονολόγων" των παρόντων μέσα σε λίγη ώρα;
2. Τόσο πια υποτιμάται η προσωπικότητα και η νοημοσύνη του κόσμου από τους  πολιτικάντηδες, αλλά και τα αβανταδόρικα ΜΜΕ, ώστε να νομίζουν πως με τηλεπανηγυράκια θα λησμονηθούν τα: ΕΝΦΙΑ, η συρρίκνωση των αποδοχών, η εθνική ντροπή της συμφωνίας των Πρεσπών και οι κυνοβουλευτικοί κυνοκαυγάδες;  Η ανεξέλεγκτη δράση ημεδαπών και αλλοδαπών κακοποιών, αναρχικών ή απελευθερωμένων καταδίκων, θα κουκουλωθεί;
3. Θα δικαιολογηθούν οι οβιδιακές μεταμορφώσεις με αποτέλεσμα όποιοι καλλιεργούσαν τον επαίσχυντο εθνοβόρο διχασμό, να εμφανιστούν ενωτικότεροι; Πως θα καταποθεί, πως θα χωνευτεί το "εμείς είμαστε με τους πολλούς, ενάντια  στους  λίγους;". Που τώρα έγινε "όλοι μαζί μπορούμε" ; Πως συνάδουν αυτά; Δένουν μεταξύ τους; Θα συνεχιστεί - και τηλεοπτικό - ντιμπειτιακά  το  δούλεμα;
4. Με το να πει ο κάθε Αρχηγός το κομματικό του ποιήμα/μονόλογο (Σ.Σ Αντιντιμπέιτ - εξορισμού- συμπεριφορά) δεν πρόκειται να πείσει κανένα. Εξαιρούνται οι ηλίθιοι και οι Κομματοπληγικοί.



 5. Αλήθεια γιατί τόση ... δημοκρατικότητα;  Γιατί  πέντε  κοινοβουλευτικά κόμματα;  Το έκτο (Χ.Α)  δεν ψηφίστηκε;  Τόξοαντιδημοκρατικές συμπεριφορές.
6. Τι σημαίνουν οι εκλογές; Οι υποψηφιότητες  επί  ίσοις  όροις; Η εκκίνηση από το μηδέν/την ίδια αφετηρία.
Γιατί λοιπόν 5/6 και όχι όλοι οι διεκδικητές που συμμετέχουν;
Ποιός έχει περισσότερα δικαιώματα;  Ένα κόμμα το οποίοι εκπροσωπείται σήμερα στη Βουλή, αλλά δεν θα βρίσκεται εκεί αύριο, ή ένα νέο κόμμα που θα  είναι -μετεκλογικά -στο Κοινοβούλιο;
Τα τελευταία αυτά κόμματα, δεν πρέπει να ακουστούν;
Να δούμε τι προτείνουν;
Αν συνεπώς οι "Δημοκράτες" διοργανωτές/ενορχηστρωτές τέτοιων (αχρείαστων κατά την γνώμη μου) "τηλεμαχιών" θέλουν να πιστέψουμε πως πράγματι διακονούν την Δημοκρατία/το Κ.Δ. Πολίτευμα, οφείλουν να διευρύνουν τον αριθμό των κ.κ. Αρχηγών.

  
ΥΓ Συνεχή, τα ύπουλα, ανελέητα, αντιδημοκρατικά  χτυπήματα  των αυτοαποκαλούμενων "Δημοκρατών" στο ήδη ταλαιπωρημένο /βασανισμένο σώμα της Δημοκρατίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου