Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

ΕΤΣΙ μας τους κουβαλάνε. -ντοκουμέντο της Frontex: Πώς ένα «αθώο ψαράδικο» μεταφέρει λαθρομετανάστες

Είναι ένα βίντεο που ανήρτησε στο twitter, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την φύλαξη των συνόρων, η γνωστή Frontex, που έχει αναλάβει και την προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ευρώπης. Δείχνει ένα αθώο ψαράδικο στην ανοιχτή θάλασσα, να κινείται έχοντας δεμένο στην πρύμνη του, ένα άδειο ξύλινο σκάφος....
Τίποτα δεν προδιαθέτει έναν παρατηρητή ότι υπάρχει κάτι ύποπτο. Εκτός ίσως από το ερώτημα που θέτει στο βίντεο η Frontex. Γιατί άραγε σέρνει το ξύλινο σκάφος το ψαράδικο; Σε κάποια στιγμή του ταξιδιού- από την ανάρτηση δεν φαίνεται πού συνέβη το περιστατικό, το οποίο έχει καταγραφεί από εναέρια κάμερα- το μυστήριο αποκαλύπτεται. Το ψαράδικο σταματάει, στην μέση της θάλασσας και από μέσα από το σκάφος αρχίζουν και βγαίνουν οι παράτυποι μετανάστες. Είναι δεκάδες, φορούν σωσσίβια και σιγά σιγά γεμίζουν το ξύλινο σκάφος. Με αυτό θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την ακτή είτε αυτή είναι της Ελλάδας είτε της Ιταλίας.
Οταν το ξύλινο σκάφος είναι έτοιμο, όταν όλοι οι λαθρομετανάστες έχουν μεταφερθεί και μετεπιβιβαστεί, οι ψαράδες λύνουν στα σκοινιά και απομακρύνονται. Η επιχείρηση έχει τελειώσει.
Περιμένετε! Γιατί αυτή η τράτα ρυμουλκεί αυτό το άδειο ξύλινο σκάφος στην ανοιχτή θάλασσα;
Με αυτό τον χαρακτηριστικό τίτλο ανέβασε στα social media η Frontex το βίντεο που δείχνει πώς γίνεται η διακίνηση των λαθρομεταναστών στην ανοιχτή θάλασσα. Δεν είναι σαφές από την ανάρτηση ούτε πότε, ούτε σε ποιά θάλασσα συνέβη το περιστατικό.
ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤
Wait, wait. Why is that fishing trawler towing an empty wooden boat at high seas???
2,554 people are talking about this

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου