Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Πολεμός φατριών στην Κουμουνδούρου - Οι βαρώνοι έχουν στριμώξει τον Τσίπρα

«Κακοφορμισμένες πληγές» θυμίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ οι εσωκομματικές συγκρούσεις, που παρά την υποτιθέμενη «ανακωχή», που επιτεύχθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η περιδίνηση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στο παρασκήνιο, καθώς τα βαθιά προβλήματα που ταλανίζουν την Κουμουνδούρου παραμένουν άλυτα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα διχασμένο κόμμα στο οποίο κυριαρχούν οι ίντριγκες για τη συγκρότηση της ηγετικής ομάδας που θα κάνει κουμάντο, στο σχεδιαζόμενο νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, καθότι ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ σιγά-σιγά αποτελεί παρελθόν.

Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και τα συντροφικά μαχαιρώματα είναι πλέον συνήθεια και το όλο τοπίο θυμίζει σκηνικό που παραπέμπει στη γνωστή τηλεοπτική σειρά Games of thrones… που είχε άδοξο τέλος.

Ο σιδερένιος θρόνος του Αλέξη Τσίπρα τρίζει επικίνδυνα, παρότι ο ίδιος προσπαθεί να δείξει ότι παραμένει κυρίαρχος του παιχνιδιού. Η αλήθεια, όμως για τον πρώην Πρωθυπουργό είναι αδυσώπητη.

Ελάχιστες μόλις ημέρες μετά την …ανακωχή στη Πολιτική Γραμματεία ο Πάνος Σκουρλέτης επανήλθε δριμύτερος και μίλησε σκληρά.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό Alpha μίλησε για «επίδοξους νταβατζήδες της αριστεράς», για «σταλινικές πρακτικές» και για «ανακάλυψη εσωτερικών εχθρών».

Ονόματα στον αέρα δεν έδωσε, αλλά οι κουβέντες του ήταν πολύ βαριές και αποκαλύπτουν ότι η ενότητα του κόμματος έχει θρυμματιστεί και δεν υπάρχει περίπτωση συγκόλλησής της.

Στο αντάρτικο βγήκε και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει και θα γίνει συζήτηση για τα αίτια της ήττας, καθώς η αριστερά δεν φοβάται το διάλογο. Πίσω όμως από αυτές τις λέξεις κρύβεται η συσσωρευμένη πικρία των παραδοσιακών στελεχών του κόμματος, που βλέπουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να τους πετάξει από το …τρένο, ενδεχομένως και βιαίως αν παραστεί ανάγκη.

Ο πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει και δεν πρόκειται να υπάρξει ειρήνη, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει απόφαση να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, με στελέχη της γενιάς του, όπως είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Πάνος Ηλιόπουλος.

Οι προαναφερόμενοι θα είναι η νέα ηγετική ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας, ή όπως αλλιώς θα λέγεται το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Οι παλαιοί αριστεροί – πλην ελάχιστων περιπτώσεων- είναι «πολιτική σαβούρα» που πρέπει να πεταχτεί έγκαιρα από το νέο καράβι για να μην πάρει λάθος ρότα και βουλιάξει καταμεσής στο πέλαγος.

Με λίγα λόγια, ο μεγάλος αρχηγός της Αριστεράς, δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για τη βαριά και τριπλή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και όλο το ανάθεμα πέφτει στους ώμους των παλαιών στελεχών.

Στο μυαλό του Τσίπρα, οι «φταίχτες» δεν μπορούν να είναι εκ νέου στην πρώτη γραμμή. Πρέπει οικειοθελώς να μείνουν στα μετόπισθεν, να μην τους βλέπει ο κόσμος ή να πάνε σπίτι τους.

Και εδώ αρχίζει το «αντάρτικο» των παλαιών αριστερών, οι οποίοι δεν δέχονται τη βαριά κατηγορία που τους προσάπτει ο …άσπιλος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βέβαια δεν την έχει εκστομίσει δημόσια, αλλά είναι το κοινό μυστικό στην Κουμουνδούρου.

Στελέχη, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης και πολλοί άλλοι, αντίθετα κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα και τους νεοφερμένους σοσιαλδημοκράτες ότι αυτοί ευθύνονται για την επώδυνη ήττα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκε από τις παραδοσιακές αρχές της Αριστεράς και κυβέρνησε με δεξιές μνημονιακές λογικές.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι με αυτές τις συνθήκες που κυριαρχούν στην Κουμουνδούρου είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπερκεραστούν οι χαοτικές διαφορές και να μονιάσουν πολιτικά.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αλέξης Τσίπρας, απόρροια αυτής της κατάστασης είναι ότι αδυνατεί να βρει αντιπολιτευτικό βηματισμό και στίγμα. Η ανεπάρκεια είναι εμφανής.

Μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά με σπασμωδικές και άστοχες κινήσεις, όπως αυτή της πολιτικά ανόητης υπεράσπισης της Βασιλικής Θάνου.

Η αδυναμία σοβαρής αντιπολίτευσής πήρε διαστάσεις και ανάγκασε τον μεγάλο …αρχηγό Αλέξη Τσίπρα να ασχοληθεί και με αυτή την ...λεπτομέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από πολύωρες συσκέψεις ελήφθη η απόφαση να γίνει μια νέα αρχή στη ΔΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα την ίδια τακτική θα ακολουθήσει και εντός κοινοβουλίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ήθελε να δει και κόσμο στους δρόμους, αλλά αυτό το ενδεχόμενο χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα αναιμικό αυτή την περίοδο. Ήδη το στίγμα του το έδωσε με την επίθεση που έκανε στον πρωθυπουργό με αφορμή την πρότασή του να δανείσει το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη θα εμφανιστεί ως ο πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και παράλληλα θα υπερασπιστεί το όποιο έργο έκανε η κυβέρνηση του, υπακούοντας τις εντολές των δανειστών.

Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου