Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Λέρος: Ανταλλαγή πολιτικών πυρών για τα κλεμμένα αντιαρματικά. ΥΠΕΘΑ: Δεν χάθηκε τώρα το στρατιωτικό υλικό στη Λέρο

Λέρο
Η υπόθεση του κλεμμένου στρατιωτικού υλικού στη Λέρο πήρε πολιτικές διαστάσεις, με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να ανταλλάσσουν κατηγορίες για μικροκομματική εκμετάλλευση. Τα βασικά ερωτήματα από πολιτικής σκοπιάς είναι:..
  • Πότε έγινε η κλοπή;
  • Ποιοι ευθύνονται δια των παραλείψεων τους;
Στο διωκτικό πεδίο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ η Αντιτρομοκρατική παρακολουθεί επί τόπου τις έρευνες. Αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό σενάριο είναι η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού να έχει γίνει από μέσα.
Να σταματήσει η σπέκουλα
Το μεσημέρι ο Στέλιος Πέτσας στο briefing άφησε σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε συγκεκριμένα: «Το ζήτημα το ανέδειξε αυτή η Κυβέρνηση, κάνοντας στην παράδοση-παραλαβή τη σχετική απογραφή, ώστε να διαπιστωθεί ότι έλειπε υλικό. Εφόσον οι πρώτες ενέργειες έχουν οδηγήσει σε βάσιμες ενδείξεις ότι δεν πρόκειται για ένα λογιστικό λάθος στην καταγραφή, αλλά μια απώλεια που προέρχεται από αφαίρεση, κατά πάσα πιθανότητα κλοπή, προχωρούμε στη διαλεύκανση της υπόθεσης με χρήση και στρατιωτικού Εισαγγελέα, ο οποίος διεξάγει προανάκριση».
Ο κ. Πέτσας προσέθεσε ότι: «Σημασία, λοιπόν, για τον πολίτη και για το αίσθημα ασφάλειας, είναι να ξέρει ότι έχει μια Κυβέρνηση που κάνει ό,τι μπορεί για να τον προστατεύσει. Και όταν υπάρχουν προβλήματα να κάνει ό,τι μπορεί για να τα αντιμετωπίσει γρήγορα».
Και κατέληξε: «Επίσης, για όσους αναφέρονται στο θέμα, με μια διάθεση πολιτικής σπέκουλας, θέλω να πω ότι όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η απώλεια αυτού του υλικού έγινε σε χρόνο αρκετά προγενέστερο».
Όχι στη μικροπολιτική εκμετάλλευση
Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε με δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι: «Παρακολουθούμε με ανησυχία κυβερνητικά στελέχη να προσπαθούν να προσδώσουν πολιτικές διαστάσεις στην εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση απώλειας στρατιωτικού υλικού σε ναυτική μονάδα στη Λέρο».
«Καλούμε την κυβέρνηση να συνδράμει τις στρατιωτικές και ανακριτικές αρχές στο έργο τους για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό του εν λόγω υλικού. Κάθε άλλη απόπειρα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης συνιστά δείγμα πρωτοφανούς ανευθυνότητας σε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό εθνικής ασφάλειας», πρόσθεσε.

ΥΠΕΘΑ: Δεν χάθηκε τώρα το στρατιωτικό υλικό στη Λέρο

Λέρο

«Ας αφήσουμε τα αρμόδια προανακριτικά όργανα να πραγματοποιήσουν την έρευνα που από την πρώτη στιγμή έλαβαν την εντολή να διεκπεραιώσουν κι ας περιμένουμε το πόρισμα των εργασιών τους, πριν καταλήξουμε σε ανεύθυνα, επιπόλαια και ανακριβή συμπεράσματα» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την απώλεια στρατιωτικού υλικού στη Λέρο.
Σύμφωνα με τον ΥΠΕΘΑ, χθες το απόγευμα διαπιστώθηκε απώλεια στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου, κατά τις διαδικασίες παράδοσης-παραλαβής στην υπηρεσία. Αμέσως διατάχθηκε η διενέργεια προανάκρισης από τις αρμόδιες στρατιωτικές κι αστυνομικές Αρχές, με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και υπό την επίβλεψη στρατιωτικού εισαγγελέα.
Αντικείμενο της έρευνας που διεξάγεται είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η απώλεια του υλικού, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή εκτείνεται σε ικανό βάθος χρόνου» και «καθίσταται προφανές ότι το ζήτημα δεν πρόεκυψε χθες, αλλά διαπιστώθηκε χθες».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνέστησε «λίγη αυτοσυγκράτηση σε αυτούς που επιχειρούν απροκάλυπτη πολιτική σπέκουλα στην υπόθεση αυτή, για φθηνή μικροπολιτική εκμετάλλευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου