Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Με τον Νίκο Παππά για έρεισμα στον ΣΥΡΙΖΑ ξέμεινε ο Κώστας Βαξεβάνης

Σε απόλυτο πανικό βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Κώστας Βαξεβάνης με φόντο τη διαρκή μείωση της επιρροής του «Documento» και τα συνεπακόλουθα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρησή του.

Ο εκδότης, που στο παρελθόν προσπάθησε να πείσει τη μιντιακή πιάτσα αλλά και το αναγνωστικό κοινό πως η εφημερίδα του πουλάει περισσότερα φύλλα από το συνολικό της τιράζ (αμφισβητώντας τις επίσημες σχετικές μετρήσεις), βάλλει εκ νέου χριστουγεννιάτικα κατά της κυβέρνησης, καθώς και του πρακτορείου διανομής «Αργος», σε μια προσπάθεια να καταδείξει στο σύστημα Τσίπρα, αλλά και στα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που έχουν κόψει κάθε δίαυλο επικοινωνίας μαζί του, πως ακόμη η… δημοσιογραφική μπογιά του περνάει.

Βλέπετε, ο μοναδικός που έχει απομείνει στην Κουμουνδούρου -εντός κι εκτός του προεδρικού περιβάλλοντος- και δεν τον αντιμετωπίζει, αν μη τι άλλο, με σκεπτικισμό ή προβληματισμό, είναι ο Νίκος Παππάς, ο οποίος ποντάρει στις μιντιακές του φιλίες για τον ρόλο του την επόμενη μέρα.

Στον αντίποδα, στην ομάδα Τσακαλώτου, Σκουρλέτη και των υπόλοιπων αντιφρονούντων που έχουν αντιταχθεί εδώ και καιρό στο σφιχταγκάλιασμα του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημοσιογραφική λογική Βαξεβάνη, προστίθενται εσχάτως και ουκ ολίγοι «προεδρικοί», οι οποίοι διακρίνουν τα αρνητικά αποτελέσματα των πρακτικών του εκδότη για το κόμμα.

Όπως έγραψε και πριν από μερικές εβδομάδες η στήλη, η παράμετρος που ενεργοποίησε τα ανακλαστικά των συγκεκριμένων στελεχών ήταν η κατά μέτωπο επίθεση του «Documento» σε επιχειρηματικά κέντρα, που, όπως υποστηρίζει ο Βαξεβάνης, έκοψαν τα διαφημιστικά κονδύλια στην εφημερίδα από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντιπολίτευση.

Με τον τρόπο αυτό, όπως τόνιζαν οι εν λόγω κομματικοί παράγοντες, ήταν σαν να κάνει λόγο για παράλληλες διαδρομές επιχειρηματιών με φιλοκυβερνητικά φύλλα, η ύπαρξη των οποίων τερματίστηκε με την απώλεια της εξουσίας.

Την ίδια ώρα, δεν λείπουν και οι κανονικοί αριστεροί, που υπενθυμίζουν ότι η εικόνα του τριγώνου Κουμουνδούρου-Βαξεβάνη και «Δημοκρατίας» του Φιλιππάκη (είναι ο έτερος που ξεσπά ανεξέλεγκτα και εκτός των ορίων του νόμου εναντίον του πρακτορείου διανομής), που ως γνωστόν φλερτάρει ανοικτά με το όποιο κοινό έχει απομείνει να νοσταλγεί την επταετία, συνιστά ισχυρό χτύπημα στην καρδιά του κόμματος, σε μια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανασυγκρότησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου