Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Και στο Μαρούσι έπεσαν οι μάσκες

Του Σάκη Μουμτζή
Το πρόβλημα με τις ομάδες των αντιεξουσιαστών δεν είναι μόνον η δράση τους. Αυτή, με δεδομένη την πολιτική βούληση, αντιμετωπίζεται. Το ουσιαστικό πρόβλημα προκύπτει από την πολιτική κάλυψη που τους παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δηλαδή, σε τελική ανάλυση, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, βουλευτές, που βρίσκονται υπό την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, ασπάζονται και διακινούν την εκδοχή των γεγονότων όπως την παρουσιάζουν οι αντιεξουσιαστές.
Ενώ, δηλαδή, η πλειοψηφία των πολιτών, αγκαλιάζει την πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, υπάρχουν αυτές οι νησίδες που υπερασπίζονται την ανομία και το μπάχαλο.
Αριθμητικά αυτοί οι άνθρωποι είναι ελάχιστοι, μέσα στο σύνολο του πληθυσμού. Είναι όμως διαμορφωτές της κοινής γνώμης και κάποιοι από αυτούς έχουν «βαρύ» όνομα στον χώρο της Τέχνης.
Συνεπώς η στάση τους, για κάποιους ανθρώπους έχει ιδιαίτερη σημασία. «Αφού το είπε και ο χ καλλιτέχνης, έτσι πρέπει να είναι».
Είναι αυτονόητο, πως αν και η αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνούσε στην επιβολή του νόμου και της τάξης, οι αντιεξουσιαστές δεν θα είχαν πολιτικό στήριγμα. Το φαινόμενο δεν θα αντιμετωπιζόταν απλώς, θα εξουδετερωνόταν.
Ο Α. Τσίπρας για λόγους ιδεολογικής συγγένειας θεωρεί πως το Μαρούσι το μετέτρεψαν σε Γάζα τα όργανα της τάξεως. Σύμφωνα με την αντίληψη του, η ΕΛΑΣ θα έπρεπε να αφήσει τους τραμπούκους να ανακαταλάβουν το μέγαρο Κούβελου, ώστε να μην υπάρξουν στην συνέχεια οι καταστροφές, οι ξυλοδαρμοί και τα χημικά.
Με απλά λόγια πλήρης υποταγή της Πολιτείας στις απαιτήσεις των αντιεξουσιαστών. «Αφήστε μας να κάνουμε αυτό που θέλουμε, αλλιώς θα σας το κάνουμε μπάχαλο».
Κάπως έτσι λειτουργούν και οι προστάτες της νύχτας.
Δεν είναι τυχαίο πως και στις δύο περιπτώσεις, και στο Κουκάκι και στο Μαρούσι, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε αναφανδόν το μέρος των παρανομούντων. Στο Κουκάκι δέχθηκε την εκδοχή του Ινδαρέ και στο Μαρούσι οι βουλευτές του απέδωσαν τις καταστροφές και την τρομοκρατία στην ΕΛΑΣ. Λες και τα ΜΑΤ δεν είχαν άλλη δουλειά να κάνουν και άρχισαν να ρίχνουν χημικά.
Από τις αναφορές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στο Μαρούσι, λείπει παντελώς η δράση των αντιεξουσιαστών. Σαν να μην υπήρξαν. Δεν θέλουν να στενοχωρήσουν τους συντρόφους.
Μάλιστα οι ιστοσελίδες που ελέγχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, υιοθέτησαν την δικαιολογία των αντιεξουσιαστών πως ο κύριος που χτύπησαν, στο γνωστό πλέον βίντεο, ήταν «ασφαλίτης». Δηλαδή οι επόσημες ιστοσελίδες του ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν το μήνυμα πως, αφού ήταν «ασφαλίτης», καλώς τον ξυλοκόπησαν. Αυτή είναι η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πάντως, οφείλω να επισημάνω πως το επικοινωνιακό πογκρόμ που δέχτηκε η ΕΛΑΣ, με τα γεγονότα του Κουκακίου, απέδωσε. Προχθές στο Μαρούσι δεν διενεργήθηκαν συλλήψεις, αν και αυτό ήταν επιχειρησιακά εφικτό. Κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά από την άλλη πλευρά.
Είναι ολοφάνερο πως η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε έναν πόλεμο με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Και είναι προφανές πως η κυβέρνηση έχει μπει σε έναν μονόδρομο χωρίς επιστροφή.
Το μόνο που της απομένει είναι να φτάσει μέχρι τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου