Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Έτσι η ρωμαϊκή ΦΑΛΑΓΓΑ κατέκτησε ολόκληρη την Magna Grecia… (ΒΙΝΤΕΟ)


Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για ελληνο-ρωμαϊκό πολιτισμό Ρωμαίοι και Έλληνες είχαν αρκετά στενές σχέσεις αλλά όχι και τόσο εχθρικές.Ο θάνατος του Μεγάλου Αλεξάνδρου τον Ιούνιο του 323 π.Χ. εμπόδισε τον Μακεδόνα στρατηλάτη να στραφεί προς τη Δύση και αυτό αποδείχθηκε σωτήριο για τους Ρωμαίους.
Η διαίρεση της αυτοκρατορίας του Αλεξάνδρου και η δημιουργία των ελληνιστικών βασιλείων έφερε ξανά τους Έλληνες σε εμφύλιες συρράξεις κι αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Ρώμη να εμπλακεί στα ελλαδικά θέματα.

Δείτε παρακάτω πώς ολόκληρη η Magna Grecia κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους μετά την αποτυχημένη εκστρατεία του βασιλιά Πύρρου σε κάτω Ιταλία και Σικελία:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου