Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

COSCO: 15 κομμούνια που έκαναν απεργία συνωστίστηκαν με άλλα κομμούνια και τα βάλαμε εκτός υπηρεσίας για να μη μας κολλήσουν

Έκτακτα προληπτικά μέτρα για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του εμπορικού λιμένα Πειραιά

Με την άψογη συνεργασία των σχεδόν 2.200 εργαζομένων της συνεχίστηκε αδιατάρακτα η προμήθεια της ελληνικής αγοράς με αγαθά πάσης φύσεως, καθώς από το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της χώρας διέρχεται περίπου το 90% των αγαθών, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της DPort Services.

Έχοντας τηρήσει κατά γράμμα όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και παίρνοντας μια σειρά από επιπλέον μέτρα προληπτικής προστασίας, η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες κατόρθωσαν να διατηρήσουν αδιάλειπτη μέχρι σήμερα τη λειτουργία του εμπορικού λιμανιού του Πειραιά. Με την άψογη συνεργασία των σχεδόν 2.200 εργαζομένων της συνεχίστηκε αδιατάρακτα η προμήθεια της ελληνικής αγοράς με αγαθά πάσης φύσεως, καθώς από το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της χώρας διέρχεται περίπου το 90% των αγαθών, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της DPort Services.

Στο πλαίσιο αυτό και με βασικό μέλημα τόσο την απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού αλλά και την υγειονομική προστασία των εργαζομένων, η εταιρεία προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα σε ένα ακόμη προληπτικό μέτρο. Ένα από τα εργατικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στο χώρο, αποφάσισε να διοργανώσει συγκέντρωση την ημέρα της Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, χωρίς να τηρεί τα επιβαλλόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας, αποκλείοντας παράλληλα την είσοδο του λιμανιού σε 2.200 εργαζομένους με τη μέθοδο του συγχρωτισμού λιγοστών απεργών και έχοντας παραβιάσει τους κανόνες περί μετακινήσεων, συγκεντρώσεων και αποστάσεων που έχει θεσπίσει η Ελληνική Πολιτεία, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Καθώς η υγειονομική προστασία είναι το μόνο μέλημά της DPort Services, υπό την παρούσα συγκυρία για τους εργαζομένους που θέλησαν να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμα της απεργίας, με άμεση συνέπεια την έκθεσή τους σε πλήθος ανθρώπων χωρίς την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας, ζητήθηκε να παραμείνουν εκτός υπηρεσίας προληπτικά για λόγους αυξημένης ασφάλειας και προφύλαξης. Ως εκ’ τούτου, η εταιρεία θα τους παρέχει τη δυνατότητα, εφόσον το θελήσουν, για δωρεάν διαγνωστικά τεστ, ώστε να προστατέψουν και τις οικογένειές τους και τους συναδέλφους τους, αλλά και να επιστρέψουν με ασφάλεια στην εργασία τους, ενώ για όσο διάστημα παραμείνουν εκτός εργασίας θα καταβληθεί πλήρως η μισθοδοσία τους, διευκρινίζει η DPort Services.

Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του εμπορικού λιμανιού. Ο αριθμός των συγκεντρωμένων εργαζομένων δεν ξεπερνούσε τους 15, συγχρωτίστηκαν όμως και με πλήθος άλλων ανθρώπων, άσχετων με το λιμάνι οι οποίοι προσέτρεξαν να τους συνδράμουν.

Στη DPort Services είναι δέσμευση η διασφάλιση της υγείας και η τήρηση των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας των 2.200 εργαζομένων που απασχολούνται στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, ενώ είναι ηθική υποχρέωση όλων να μην επιτρέπεται καμία αμέλεια σε θέματα προσωπικής ευθύνης που πρέπει να διακατέχει εν μέσω υγειονομικής κρίσης, όλα τα μέλη της κοινωνίας.

Η διοίκηση της DPort Services αλλά και οι εργαζόμενοί της αντιμετωπίζουν με απόλυτα υπευθυνότητα την υγειονομική προστασία του μεγαλύτερου λιμανιού της Μεσογείου, προκειμένου να συνεχιστεί κανονικά η εμπορική δραστηριότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, αλλά κυρίως για να μην υπάρξει κανένα φαινόμενο ελλείψεων στην Ελληνική αγορά. Η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες θα συνεχίσουν με αυτό το σκεπτικό μέχρι να καταφέρουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε αυτή την τραγική συγκυρία, καταλήγει η ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου