Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Επίσημα Αποκαλυπτήρια Προθέσεων

 

Κώστα Δημ Χρονόπουλου *

Η συμφωνία των Πρεσπών εξακολουθεί να δημιουργεί κομματικές αλληλοκατηγορίες. Ήταν εθνωφελής άραγε ή εθνοβόρος; . Προσωπικά την θεωρώ επαίσχυντη και κατάπτυστη.  Πολλοί – ιδίως αντιπολιτευόμενοι - προσπαθούν να πείσουν ότι η τότε Κυβέρνηση (και σημερινή Αξ. Αντιπολίτευση) δικαιώθηκε.  Άλλοι –αντίθετα – ομιλούν για προδοτική συμφωνία κ.ο.κ. Οφείλουμε να σταθούμε στην ουσία, στα δεδομένα, τα  οποία συναρτώνται αναπόφευκτα και με το ποιόν, την φερεγγυότητα των Σκοπιανών (Βορειομακεδόνων, ή  σκέτο , Μακεδόνων;). Διατυπώνοντας τότε την άποψή μου για το επικίνδυνο εγχείρημα της υπογραφής, είχα τονίσει (μεταξύ άλλων) ότι είναι βέβαιο πως τελικά οι γείτονες θα αυτοαποκαλούνται : «Μακεδόνες» , χωρίς πρόσφυμα.  Οι πολιτικοί, κομματικοί κλπ φωστήρες, πίστευαν –ή  καμώνονταν πως το πιστεύουν –, ότι αφού θα υπογραφεί μια επίσημη κρατική συμφωνία, θα δεσμεύσει τόσο Συνταγματικά , όσο και στα Διεθνή φόρα, τους Σκοπιανούς, και θα τους υποχρεώσει να χρησιμοποιούν τον συμφωνηθέντα όρο «Βόρεια Μακεδονία». Επρόκειτο για πλάνη οικτρά της τότε Κυβέρνησης. Για λάθος σοβαρό, οφειλόμενο είτε σε κακή εκτίμηση, ή σε έξωθεν πιέσεις των γνωστών «ενδιαφερόμενων» αφεντικών.  Όλες οι εικασίες, πιθανολογήσεις κ. α ανάλογα, που αφορούν στις πραγματικές /ενδόμυχες επιθυμίες της τότε Αξ. Αντιπολίτευσης (η οποία ήθελε και συμφωνούσε αλλά … δεν το έλεγε από αντιπολιτευτική τακτική), είναι άνευ ουσίας.  Μετρά η πράξη και όχι οι –τυχόν – θετικές ή αρνητικές προθέσεις. Στην πράξη λοιπόν η Ν.Δ καταψήφισε.  Τώρα κάποιοι «εξυπνούληδες» προσπαθούν να πουν ότι συμφωνούσε με τον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ , αλλά απόδειξη, το ότι δεν κατάγγειλε την Συμφωνία και δεν την ακύρωσε όταν έγινε

Κυβέρνηση.  Πρόκειται περί ασχέτων ή πονηρών «δημοκρατών» , οι οποίοι αγνοούν πως λειτουργούν οι Συμφωνίες.  Ότι τα Κράτη (πρέπει να) έχουν συνέχεια, συνέπεια , και αξιοπιστία.  Αυτό πρακτικά υποχρέωσε την Ν.Δ να τιμήσει, διατηρώντας την Συμφωνία , που η προηγούμενη Κυβέρνηση υπέγραψε. Δυσερμήνευτη και αξιόμεμπτη η συναίνεση του προηγούμενου  Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος θα μπορούσε –αλλά δυστυχώς δεν το θέλησε- να αρνηθεί και να μπλοκάρει την υπογραφή. Κρίμα !. Επειδή όμως η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος /στην πράξη, επακολούθησαν θλιβερές, χειροπιαστές αποδείξεις της ανάρμοστης συμπεριφοράς των αναξιόπιστων Σκοπιανών.                                    

 

Σε διεθνή φόρα , προϊόντα , ταμπέλες, αθλητικές εκδηλώσεις  -και όχι μόνον – οι γείτονες καταπάτησαν (δηλ ακύρωσαν μονομερώς, ό, τι και όποια (συν)υπόγραψαν (!).  Αναμενόμενο. Έλα όμως που κάποιοι δικαιωθήκαμε πανηγυρικά , αφού η κα  Πρόεδρος των Σκοπίων αποκάλεσε απροκάλυπτα , δημόσια  και επίσημα (κατά την ορκωμοσία ανάληψης των καθηκόντων της), την χώρα της: «Μακεδονία» , σκέτο και αψιμυθίωτο , απαλλαγμένο από φερετζέδες /μπούρκες και αχρείαστα, περιττά επιθήματα τύπου π.χ «Βόρεια Μακεδονία», ή
«Βαρδάσκα», τα οποία αλλοιώνουν την αυθεντικότητα, την γνησιότητα της προέλευσης των  επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, (δικαιολόγησε δε την πράξη της , επικαλούμενη  το δικαίωμα … αυτοπροσδιορισμού!). Ιλαροτραγικό το γεγονός πως η κα  Πρόεδρος ενώ αποκαλούσε «Μακεδονία» το Κράτος της, ταυτόχρονα υπέγραφε το έγγραφο που έφερε το όνομα :
«Βόρεια Μακεδονία» !!!.

 

 

 

ΥΓ Περιέργως κάποιοι ακόμη επιμένουν να εναβρύνονται για τα επιζήμια επιτεύγματά τους.                                                                                                                                Προφανώς επειδή δεν έχουν συνειδητοποιήσει το ότι τους ενέπαιξαν /δούλεψαν κανονικά οι Σκοπιανοί (ή υπέκυψαν εξευτελιστικά σε διεθνείς πιέσεις !).

 

 

Ιατρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου