Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης σε ΥΣΤΕΡΙΚΙΑ που φώναζε στην ομιλία του στην Κέρκυρα: Η Δημοκρατία δεν είναι αλα κάρτ! Σε αφησαμε να μιλήσεις, άσε με κι εμένα να μιλήσω

Την πληρωμένη απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εισέπραξε μια γυναίκα που επιχείρησε να δημιουργήσει επεισόδιο στην ομιλία του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα.

Την ώρα που μιλούσε ο πρωθυπουργός, ακούγεται μια γυναίκα να φωνάζει κάτι για τη δικαιοσύνη. Ορισμένοι επιχείρησαν να τη διακόψουν, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Αφήστε την να μιλήσει».

Η γυναίκα συνέχισε να φωνάζει κάτι, που όμως δεν ακούγεται, και ο πρωθυπουργός της απάντησε:

«Μιας και μου λες για τη Δικαιοσύνη, να πω δύο κουβέντες. H Δικαιοσύνη ήταν ο μεγάλος ασθενής και παραμένει. Η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης είναι μη αποδεκτή και κάναμε τολμηρές παρεμβάσεις.

Με το νέο δικαστικό χάρτη χρησιμοποιούμε ειρηνοδίκες που δεν εργάζονταν στο 100% και έχουμε τώρα περισσότερους δικαστές για πιο γρήγορες αποφάσεις και λιγότερη γραφειοκρατία. Για όσα έγιναν και μας πόνεσαν, έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε και για τα μεγάλα τραύματα που έχουν αφήσει μεγάλες τραγωδίες. Αν κάποιος από τους πολιτικούς μας αντιπάλους δεν έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, να βγει, να το πει.

Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και αυτή τελικά θα αποδώσει και τις ευθύνες. Έτσι δουλεύουν οι δημοκρατίες. Δεν αποδίδω ευθύνη ούτε εγώ ούτε κανείς από εσάς. Δικάζονται στο δικαστήριο με απολύτως καθορισμένες διαδικασίες και με γρήγορους ρυθμούς σε σχέση με αντίστοιχες υποθέσεις, που, δυστυχώς, μας πήγαν πολύ πίσω. Λοιπόν, και για τα θέματα της Δικαιοσύνης είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και την αυτοκριτική μας και να κινηθούμε με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς».

Η Δημοκρατία δεν είναι αλά καρτ

Παρά την απάντηση, η γυναίκα εξακολούθησε να φωνάζει. «Δημοκρατία δεν έχουμε;» ακούγεται να διαμαρτύρεται, και ο πρωθυπουργός της απάντησε:

«Κυρία μου, αν ήρθατε εδώ για να κάνετε φασαρία είναι δικαίωμά σας, αλλά το ίδιο δικαίωμα έχω κι εγώ να μιλήσω σε αυτούς που ήρθαν να με ακούσουν. Δημοκρατία το ένα, σας άκουσα και σας απάντησα... Δημοκρατία και το άλλο» είπε χειροκροτούμενος.

«Η Δημοκρατία δεν είναι αλά καρτ, να το μάθετε αυτό» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

«Αυτή η παράταξη, να τα πούμε και αυτά σε αυτούς που διαμαρτύρονται, έφερε τη δημοκρατία πίσω σε αυτόν τον τόπο, για να μην ξεχνιόμαστε». Και αν σήμερα κυβερνούμε με άνετη πλειοψηφία 41% είναι γιατί εσείς μας τη δώσατε. Δεν την υφαρπάξαμε από κανέναν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου