Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Σιλιανόφσκα: Σέβομαι την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά πιστεύω και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας των ΣΚΟΠΙΩΝ, Γκορντάνα Σιλιανόφσκα επιμένει ότι δεν παραβίασε την Συμφωνία των Πρεσπών όταν αναφέρεται στην χώρα της ως «Μακεδονία».

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας των ΣΚΟΠΙΩΝ υποστήριξε ότι σέβεται την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά πιστεύει και στην ελευθερία της έκφρασης, την ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού και την ελευθερία της αυτοδιάθεσης.

«Για εμένα η ελευθερία έκφρασης της σκέψης ως μέρος της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, ως μέρος της Σύμβασης για την Προστασία των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, ως μέρος της Σύμβασης της ΕΕ για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα, επιτρέπει στους ανθρώπους να εκφράζονται και δεν βλέπω εδώ ότι παραβίασα τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε η Γκορντάνα Σιλιανόφσκα.

«Δεν είπα ότι δεν θα σεβαστώ το Σύνταγμα ούτε είπε ότι θα τερματίσω την Συμφωνία των Πρεσπών. Ένα πράγμα είναι ότι έχω επικρίνει τη Συμφωνία των Πρεσπών, λόγω της διαδικασίας υιοθέτησής της, λόγω της ασυμβατότητας με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Αλλά είναι ένα νομικό γεγονός, είναι μια πραγματικότητα και θα την σεβαστώ», σημείωσε η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας των ΣΚΟΠΙΩΝ.

Σε ερώτηση εάν οι θέσεις της θα εμποδίσουν την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας των ΣΚΟΠΙΩΝ στην Ε.Ε. η Γκορντάνα Σιλιανόφσκα πέταξε το «μπαλάκι» στην Αθήνα. Είπε ότι αυτό είναι θέμα της Ελλάδας από όπου προέρχονται οι απειλές για μπλόκο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου