Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Δήγματα Μαΐου 2024

Κώστα Δημ Χρονόπουλου *


*

Α) Αλλαχόσταλτοι γείτονες

Οι (Θεόσταλτοι ή Α λ λ α χ ό σ τ α λ τ ο ι;) «φίλοι και σύμμαχοι» μας Τούρκοι, συνεχίζουν τις …. ειρηνευτικές επιθέσεις φιλίας εναντίον μας. Τους είναι αδύνατον να ζήσουν χωρίς να αποδεικνύουν καθημερινά και έμπρακτα την εκτίμηση και αγάπη τους σ’ εμάς (;). Είναι δε ο ενθουσιασμός τους , ακατάσχετος /ασυγκράτητος . Χείμαρρος τα εγκάρδια αισθήματά τους, με αποτέλεσμα να διολισθαίνουν σε ανεπίτρεπτες πράξεις όπως πχ:

-       Να αγανακτούν /εναντιώνονται στην Ελληνική απόφαση για θαλάσσια πάρκα.

-       Να φανατίζουν –εξ απαλών , τουρκικών  ονύχων-, τα παιδιά τους , διδάσκοντας (με τα νέα σχολικά τους βιβλία), το όνειρο και –φυσικά – το μεγαλείο της «Γαλάζιας Πατρίδας». Της τελευταίας τα σύνορα συνεχώς διευρύνονται … ασυμμάζευτα και ασύνορα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μεγεθυνθούν υπερβολικά και να φτάσουν το μέγεθος του πάσχοντος από (επικίνδυνη για την υγεία του) … μεγαλοκαρδία πολυχρονεμένου Σουλτανίσκου τους !.....

-       Υποδαυλίζουν , ενισχύουν ή και ενορχηστρώνουν, κάθε ανθελληνικό μίσος, σε κάθε βαλκανικό κρατίδιο. Αλλά και Αφρικανικό, όπως: την Λιβύη, που τελευταία σκέπτεται να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα μέχρι την Κρήτη, αρχικά και την Κέρκυρα και Θάσο , αργότερα !.                                                                                                      Είναι πάντως αφέλεια ορισμένοι πολιτικοί μας να εμφανίζονται πρόθυμοι, καλόπιστοι και διατεθειμένοι να συζητήσουν όσα η Άγκυρα επιθυμεί. Αυτό, ακόμη και αν δεν προχωρήσουν τίποτα, δεν παύει να εγκυμονεί κινδύνους, δεδομένου ότι δημιουργεί (έστω και ως συζητούμενο) κακό προηγούμενο , το οποίο προσφέρεται για εκμετάλλευση.

-       Στην Θράκη συνεχώς δημιουργούν προβλήματα, ξεσηκώνοντας τους «Τούρκους ομοεθνείς» τους. Χάριν βέβαια της διατήρησης του κλίματος φιλίας.

-       Η Αγία Σοφία, η Ιερά Μονή της Χώρας κ. α , πρέπει να γίνουν … Τζαμιά ώστε οι Τούρκοι φίλοι μας να νιώσουν κάπως καλύτερα / θρησκευτικότερα. Εμείς καλό

είναι να συνομιλούμε μαζί τους, να χαμογελάμε, να αγκαλιαζόμαστε ή και να χορεύουμε ζεϊμπέκικο ή τσιφτετέλι υπο τα χειροκροτήματα Τούρκων Αξιωματούχων , (σ.σ αλήστου μνήμης γεγονότα), αλλά να θυμόμαστε πως δεν πρέπει να παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή εθνικού χερσαίου, εναέριου, θαλάσσιου, και υποθαλάσσιου χώρου.

 Πολλοί φρονούν πως δεν πρέπει /δεν έχει νόημα πλέον, η συνέχιση του διαλόγου και των επαφών με έναν ορκισμένο εχθρό του Ελληνισμού.  Έναν απολίτιστο άρπαγα, που ιστορικά και διαχρονικά βαρύνεται με γενοκτονίες λαών !.                                                              Όμως η «διπλωματία» , οι δημόσιες σχέσεις, το «καθιερωμένο» το «είθισται» , το ….μοιραίο , απαιτούν συζητήσεις , έστω για τα μάτια του κόσμου, το φαίνεσθαι, το διπλωματικό savoir vivre , επιτάσσουν την συνέχιση των συναντήσεων. Εμείς να προσέλθουμε , να τις συνεχίσουμε συζητώντας όμως τα ελάχιστα –γνωστά –ζητήματα και ουδέν πέραν αυτού. Η οποιαδήποτε προσπάθεια να μας παρασύρουν σε συζητήσεις εφ όλης της ύλης /θεμάτων, είναι ανεπίτρεπτη.

 

*

Β) Bulling           

Συνεχίζεται το σχολικό bulling σε όλες δυστυχώς τις βαθμίδες της εκπαίδευσης . Τι άραγε περιμένουν οι (καθ ‘ύλην ή ατυχή συγκυρία;) αρμόδιοι  Θωκούχοι (=κάτοχοι Θώκων) μας για να πάρουν δραστικά –το σκληρά είναι το ενδεδειγμένο- μέτρα;, Θανάτους;. Θέμα χρόνου είναι. Αλλά και αν αυτό δεν επισυμβεί γνωρίζουν οι κ.κ υπευθυνοανεύθυνοι αρμοδίως αναρμόδιοι, το μέγεθος του θανάσιμου ισόβιου ψυχικού τραύματος που θα φέρουν τα θύματα;. Τόση πια αδιαφορία, τέτοιος παχυδερμισμός, απροσμέτρητη εγκληματική ανευθυνότητα;. Ντροπή !!!.

 

*

Γ)_ Quiz προβληματισμού:

«Η Χαμάς κάνει τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά κάνει και έργο ανθρωπιστικής βοήθειας» ελέχθη !.                                                                                                                                Άρα τι είναι η Χαμάς;                                                                                                                        Μετανοούσα, προσευχόμενη Μαγδαληνή , ή μήπως πολιτική ατραξιόν προς τέρψη κάθε πικραμένου;.

 

 

                                                                                                       Ιατρού

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου