Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Μας πήρατε, μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο

 

georgio_d_andreou_blog

Γιώργος Δ. Ανδρέου

Τρίβουν (!!!) τα χέρια τους στην αξιωματική αντιπολίτευση, μετά την ανακοίνωση του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος, του γνωστού από παλιά Άρη

Κίνηση ματ (sic). Για να ενισχύσουν, λένε, τον τομέα της επικοινωνίας – προφανώς θεωρούν στην Κουμουνδούρου πως εκεί χωλαίνει η ομάδα, αυτό φταίει για τον συνεχιζόμενο πολιτικό τους κατήφορο. Ονειρεύονται πως , μετά τον Αντώναρο και όσα απολειφάδια των ΑΝΕΛ τους ξέμειναν, με το νέο μεταγραφικό απόκτημα και το νέο «πολυπολιτισμικό» αρχηγό θα διεμβολίσουν αποτελεσματικά, επί τέλους, τη λεγόμενη Καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και δι΄ αυτής τον Κυριάκο. Φαντασιώνονται, έως ονείρωξης, πως με το νέο απόκτημα, μαζί με τις φιλοευρωπαϊκοαμερικανονατοϊκές και υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τοποθετήσεις του νεόκοπου αρχηγού τους, θα «στρέψουν» προς το Σύριζα τις προς τα δεξιά, διαρροές των δυσαρεστημένων δεξιών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Υψηλού πολιτικού προβληματισμού και αποτελεσματικότητας προσέγγιση.

Εκτός βέβαια του ότι «λογαριάζουν χωρίς» και υποτιμούν βάναυσα τον Καραμανλή, κατάφεραν να περάσουν στην κοινωνία το μήνυμα πως είναι παιδική χαρά που θυμίζει τη φράση από το αντικρυστό παιδικό τραγούδι – παιχνίδι - του τίτλου, με την απέναντι ομάδα να απαντάει στην πρόκληση, «σας πήραμε, σας πήραμε φλουρί κωνσταντινάτο».

Άκουσαν τα νέα οι χριστιανοσυντηρητικοί της Νέας Δημοκρατίας, οι δυσαρεστημένοι με το νόμο του Μητσοτάκη για τα λεγόμενα ομόφυλα ή ομοφυλόφιλα ζευγάρια, κι «έστριψαν» πάραυτα το τιμόνι αριστερά. Ανέκοψαν την, μετά από μεγάλη πολιτική περίσκεψη (!!!), πορεία τους προς τους θεομπαίχτες και τους «μεγαλοσταυρίτες»* και «ανέκρουσαν πρύμνα» προς την ενισχυμένη και δυνατή, πλέον, ομάδα αποκατάστασης της ηθικής τάξης και της παραδοσιακής αμφίφυλης οικογένειας, που διασαλεύθηκε και απειλείται από το νόμο του Κυριάκου (για το τι έφταιξε για την ένταση του φαινομένου μέχρι τώρα, χωρίς το νόμο, δεν μιλάει κανένας).

Με θρησκευτικούς όρους, μέρες που είναι, μωραίνει, κύριος, «ον βούλεται απωλέσαι»: Τι συμβαίνει; Έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, την κοινωνία; Δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται, τι λένε, τι θέλουν οι πολίτες;

Δεν εξηγείται αλλιώς η λογική και η πρακτική αυτή της ανανεωτικής, αριστεράς, τρόπος του λέγειν, που πολιτευόταν για δεκαετίες με τη φήμη της εστίας υψηλού και εξελιγμένου πολιτικού προβληματισμού.

Εγγίζει τα όρια της αστειότητας, αν όχι του παραλογισμού, να πιστεύουν πως, με τους όψιμους «αριστερούς», Αντώναρο και Άρη, θα πείσουν κεντροδεξιούς πολίτες ότι είναι επιλογή του Κώστα Καραμανλή, που διατέλεσε πρωθυπουργός και αρχηγός της αντίπαλης παράταξης, η υπερψήφιση, έστω στις ευρωεκλογές, του Σύριζα και μάλιστα υπό Κασελάκη. Ή πιστεύουν ότι θα πείσουν τους σκληροπυρηνικούς δεξιούς που «αποτάσσουν το σατανά» - την ομοφυλοφιλία - να τους ψηφίσουν. Για να κάνουν τι σχετικά, ειδικά αυτοί; Δεν έμεινε εν τέλει εκεί κανένας με στοιχειώδη λογική.

Έτσι που το πάνε, διαφαίνεται το σοβαρό ενδεχόμενο να καταφέρουν να ζωντανέψουν, να «ξυπνήσουν», τον ανταγωνιστή τους μονομάχο της δεύτερης θέσης που «καθεύδει υπό μανδραγόραν», στις δάφνες του παρακολουθούμενου από την ΚΥΠ υπερασπιστή του κράτους δικαίου και της «δημοκρατικής παράταξης». Να ανακόψουν, πρόσκαιρα, τον διαφαινόμενο πολιτικό του κατήφορο προς την ανυπαρξία.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ενισχύουν την αγωνία και τον προβληματισμό κάποιων «δεξιών» για το αν πρέπει να «στείλουν μήνυμα», να προειδοποιήσουν, τον Κυριάκο, απέχοντας ή σπαταλώντας την ψήφο τους σε κάποιον από τους γραφικούς πολιτικούς απατεώνες της ακροδεξιάς. Τι μήνυμα να στείλουν στον Κυριάκο, σκέπτονται; Να προσέξει γιατί απειλείται; Από ποιον; Αξίζει τον κόπο να επενδύσουν, συντηρώντας αυτόν το Σύριζα, έστω και ως πολιτική απειλή;

Μ’ αυτά και μ’ αυτά συνεχίζεται και έχει εξελιχθεί σε κακόγουστο σόου - φάρσα - η πολιτική διαπάλη για τις ευρωεκλογές, με τους πολίτες να παρακολουθούν από αμήχανοι έως αδιάφοροι καμώματα και ακκισμούς παρακμιακής επιθεώρησης.

Εδώ πάντως που φτάσαμε μια καλή απάντηση θα ήταν να πάνε οι σοβαροί πολίτες να ψηφίσουν μαζικά. Να στείλουν, με τις επιλογές τους, το μήνυμα ότι η κοινωνία επιλέγει σοβαρότητα, σταθερότητα, σύγχρονο πολιτικό λόγο. Το μήνυμα από την μαζική υπερψήφισή της, θα είναι ηχηρότερο και σαφέστερο για την κυβερνητική πλειοψηφία, που παρά τα επί μέρους προβλήματα, δυσλειτουργίες, δολιχοδρομίες, αστοχίες, εξακολουθεί να είναι η μόνη σοβαρή πηγή εκσυγχρονισμού, ασφάλειας και προόδου.

Καλή ανάσταση με υγεία σε όλους τους φίλους αναγνώστες.

*οι σταυροκοπούμενοι επιδεικτικά στις εκκλησίες

Γιώργος Δ. Ανδρέου είναι δικηγόρος (www.andreoulaw.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου