Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

ΕΧΕΙ ΠΑΛΑΒΩΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ🤦‍♂️🤦‍♂️Χρυσοχοΐδης: Κάθε 24ωρο συλλαμβάνονται 50 άνδρες για ενδοοικογενειακή βία

 Καθημερινά συλλαμβάνονται 50 άνδρες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που αποκάλυψε ότι θα αυξηθούν τα γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας σε 63 μέχρι το τέλος του μήνα.

«Αυτό ξέρετε όλη αυτή η υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας έχει δύο πλευρές. Η μία πλευρά είναι αυτή η φρικαλέα ότι δηλαδή οι άνδρες δέρνουν, χτυπούν, πολλές φορές δολοφονούν συντρόφους, συζύγους, Ό,τι πιο φρικαλέο μπορεί να συμβεί στην ζωή. Αυτό συνέβαινε πάντα. Συνέβαινε πίσω από κλειστές πόρτες», είπε στον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κάθε 24ωρο συλλαμβάνονται 50 άνδρες για ενδοοικογενειακή βία και προσάγονται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το 24ωρο που πέρασε είχαμε 80 περιστατικά, 46 συλλήψεις και 150 τηλεφωνικές κλήσεις στο κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Παράλληλα τόνισε ότι έως σήμερα υπάρχουν 18 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας αλλά έως του μήνα θα αυξηθούν σε 63, δηλαδή ένα για κάθε νομό. Επίσης αποκάλυψε ότι σε κάθε νομό λειτουργεί ήδη ένα σπίτι που δεν το ξέρει κανείς υπό την εποπτεία της αστυνομίας και βρίσκουν εκεί καταφύγιο τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
Υπενθύμισε ότι από χθες λειτουργεί σε όλη τη χώρα το panic button, όχι αποκλειστικά για γυναίκες αλλά και για όλους τους ενήλικες και τους ηλικιωμένους.

Για τη βία μεταξύ ανηλίκων

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι πλειοψηφία των περιστατικών βίας ανηλίκων αφορά παιδιά με παραμελημένη γονεϊκή εποπτεία γι’ αυτό συλλαμβάνονται και οι γονείς.

Μάλιστα έφερε ως την Κηφισιά στην οποία τα Σαββατοκύριακα συγκεντρώνονται χιλιάδες παιδιά και υπάρχουν περιπολίες αστυνομικών ένστολων, ανδρών της Ασφάλειας που είναι οπλισμένοι αλλά και δυνάμεων πιο σκληρών.

«Όπου εμφανιστεί πρόβλημα αμέσως παρεμβαίνουνε. Αυτό έχει δημιουργήσει μία νέα συνθήκη, μία νέα κατάσταση», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Τέλος αναφέρθηκε και στον αριθμό 10201 το οποίο καλούν οι πολίτες για αναφέρουν ένα βίαιο γεγονός ανηλίκων ή εάν σε μία γειτονιά υπάρχουν μόνιμα περιστατικά βίας με ανήλικους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου