Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ: Βίντεο ντοκουμέντο από επίθεση των χούλιγκαν στο Ίλιον-«Έρχονται» κι άλλες συλλήψεις-Ελεύθερος με όρους ο 41χρονος «Κορυδαλλιώτης»



Βίντεο ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας από μια επίθεση χούλιγκαν κατά οπαδών στο Ίλιον πριν από μερικούς μήνες, η οποία έχει κοινό σημείο αναφοράς τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στου Ρέντη.

Η επίθεση σημειώθηκε σε καφενείο με οπαδούς της ΑΕΚ, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2023. Οι χούλιγκαν με πρωταγωνιστή, τον 27χρονο μάνατζερ του γνωστού τράπερ, με το ψευδώνυμο «Όμλε» μπήκαν στο καφενείο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, άρχισαν να βρίζουν τους οπαδούς της ΑΕΚ, και χρησιμοποιώντας βία, τους αφαίρεσαν μπλούζες, κασκόλ και πανό της ομάδας της Ν. Φιλαδέλφειας.

Φεύγοντας, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας, έριξαν στην είσοδο του καταστήματος φωτοβολίδες. Οι δράστες επιβιβάστηκαν στις μηχανές τους και εξαφανίστηκαν, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Στην ίδια επίθεση, συμμετείχε και ένας από τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη, καθώς το μοιραίο βράδυ ήταν αυτός που έκανε νόημα με τα χέρια του και έδωσε το σύνθημα στους οπαδούς να βγουν από το γήπεδο και επιτεθούν στις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Τελευταίες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, που επικαλείται η ΕΡΤ, αναφέρουν πως έχουν εκδοθεί ακόμη δύο εντάλματα για αρχηγικά μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για τον 36χρονο με το ψευδώνυμο, «Ρουμάνος» και τον 31χρονο με το ψευδώνυμο «καρχαρίας».

Επίσης αναμένεται να εκδοθούν τις επόμενες ώρες άλλα τρία εντάλματα για έναν 33χρονο με το ψευδώνυμο «Μπρούκλιν», και δύο χούλιγκαν που συμμετείχαν στην δολοφονία του αστυνομικού. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που συμμετείχαν στα σοβαρά επεισόδια στου Ρέντη, είναι ένας πυροσβέστης και ένας στρατιωτικός.

Ελεύθερος με όρους ο 41χρονος «Κορυδαλλιώτης»

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 41χρονος που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για την δολοφονία του αδικοχαμένου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

Σύμφωνα με τον Alpha, ο 41χρονος κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο ο λεγόμενος «Κορυδαλλιώτης» αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία για την φυσική του παρουσία στα επεισόδια.

Ο 41χρονος φέρεται να οργάνωσε και να συμμετείχε σε παλιότερες επιθέσεις εναντίον δυνάμεων της Αστυνομίας, όπως τον Δεκέμβριο 2021 στο γήπεδο Καραϊσκάκης πριν τον αγώνα Ολυμπιακός – Άρης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την ίδια μέρα, μαζί με άλλους φέρεται να σχεδίαζε και οργάνωνε τις επόμενες επιθέσεις στο σημείο που έμελλε δύο χρόνια μετά να τραυματιστεί θανάσιμα ο Γιώργος Λυγγερίδης.

«Στα επεισόδια που έγιναν θυμάμαι και τον Μ.Δ να πετάει πέτρες και οι υπόλοιπο ήταν “μικροί” […] Σε αυτόν τον αγώνα συζητούσαν και σχεδίαζαν λίγο πιο πέρα από το κυλικείο της θύρας 7 ο Α.Ι με τον Μ.Δ ή το άτομο που αποκάλεσα ως “Ρουμάνο” ότι την επόμενη ημέρα και με αφορμή την ημέρα κατά της αστυνομίας 13 Δεκεμβρίου που σημαίνει All Cops Are Bastards θα κάνουν επεισόδια κατά των αστυνομικών στο “Μελίνα Μερκούρη” που θα γινόταν ο αγώνας βόλει Ολυμπιακός – Παναθηναικός» αναφέρει ο προστατευόμενος μάρτυρας “67Ε”.

Σύμφωνα με τον ίδιο προστατευόμενο μάρτυρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε άλλη επίθεση κατά αστυνομικών τον Οκτώβριο του 2022 στον αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και της Αζέρικης Καραμπάχ, ο συλληφθείς τραυματίστηκε.

«[…] Έκαναν επιθέσεις στους αστυνομικούς με ρίψεις καπνογόνων, φωτοβολίδων στυλό, μπουκάλια καθώς και πορσελάνινα αντικείμενα που έσπασαν από τις τουαλέτες. Κάποιοι θυμάμαι έκοψαν τα χέρια του στην προσπάθεια να σπάσουν τις πορσελάνες από τις τουαλέτες όπως ο Μ.Δ που είχε βαθύ κόψιμο στο χέρι» λέει ακόμη.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας αναφέρεται στην κατάθεσή του στο ρόλο και τις αρμοδιότητές που είχε, μαζί με άλλους κατηγορούμενους.

«Αυτοί καθώς και κάποιοι άλλοι οργανωμένοι οπαδοί, αποτελούν αυτούς που αποκαλούμε ως “μεγάλους” […] Παρευρίσκονται σε πολλούς αγώνες, κανονίζουν θέματα σχετικά με την οργάνωση της κερκίδας, την μεταφορά των πανό, των φωτοβολίδων και των καπνογόνων αλλά και λαμβάνουν αποφάσεις για τα μεγάλα “πεσίματα” σε αντίπαλους συνδέσμους αλλά και σε αστυνομικούς» σημειώνει ο προστατευόμενος μάρτυρας.

Στο παρελθόν έχει συλληφθεί για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, φθορές και σωματικές βλάβες, εξύβριση και απειλή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου