Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΑΝ. ΕΛ: Το Μνημόνιο οδηγεί στην υπερχρέωση της Ελλάδας για να "μπει χέρι" στον πλούτο της χώρας

Για το δημόσιο χρέος της χώρας «που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο», κάνει λόγο σε ...
δήλωσή του ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Νότης Μαριάς. Ο ίδιος επισημαίνει ότι «παρά το περίφημο PSI και τη λαίλαπα των αντικοινωνικών μέτρων του Μνημονίου 2, το ΔΝΤ με Έκθεσή του για τη δημοσιονομική σταθερότητα επισημαίνει, ότι το δημόσιο χρέος της χώρας μας για φέτος θα διαμορφωθεί στο 162,6 % του ΑΕΠ όταν τον Απρίλιο το ΔΝΤ εκτιμούσε ότι θα κλείσει στο 153,2% του ΑΕΠ». O κ. Μαριάς αναφέρει επίσης ότι «για το 2013 οι προβλέψεις των συντακτών του Μνημονίου είναι ακόμη πιο δυσοίωνες αφού προβλέπουν ότι το δημόσιο χρέος θα ανέλθει στο 171% του ΑΕΠ αντί 160,9% του ΑΕΠ », επισημαίνοντας παράλληλα, ότι «αποδεικνύεται για άλλη μια φορά και μάλιστα δια "στόματος" ΔΝΤ ότι το Μνημόνιο 2 οδηγεί στην υπερχρέωση της Ελλάδας με αποτέλεσμα να μπορέσουν οι δανειστές να βάλουν χέρι στα "ασημικά" της πατρίδας μας, δηλαδή στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, στον ορυκτό πλούτο, στους υδάτινους πόρους, στη δημόσια ακίνητη περιουσία και στις δημόσιες επιχειρήσεις. Ας είναι όμως βέβαιοι οι ξένοι δανειστές και η τρικομματική συγκυβέρνηση, ότι οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" θα παλέψουν ενάντια στα αντικοινωνικά μέτρα του Μνημονίου 2 και θα βάλουν φραγμό στην επιχειρούμενη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας» κατέληξε ο κ. Μαριάς. Επίσης ο εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Χρήστος Ζώης, δήλωσε «Η κυβέρνηση επεδίωξε και πέτυχε την τέλεια σύγχυση των πολιτών. Ουδείς κατάλαβε τι ακριβώς συνέβη χθες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραπέμπει αφενός στους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη οι οποίοι εκφράζουν την ευχή τους να μην ληφθούν νέα μέτρα και αφετέρου στον αμίλητο και προβληματισμένο κ. Στουρνάρα που δεν αποκλείει μεταξύ των μέτρων και οριζόντιες περικοπές» προσθέτοντας ότι «την ίδια ώρα, συστηματικά αποφεύγει να μπει στο κάδρο των ευθυνών, ως πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς.» «Όσο προσπαθούν να αποφύγουν τις δεσμεύσεις και τις ευθύνες που τους ακολουθούν, οι τρεις εταίροι της συγκυβέρνησης σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και τότε κανείς δεν θα μπορεί να κρυφτεί ή να παραπλανήσει τους πολίτες» κατέληξε ο κ. Ζώης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου