Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Το να κάνεις τον καλό και "αριστερό" με τα λεφτά των άλλων χωρίς να φροντίζεις για να παράξεις καινούργια είναι μάλλον ηλίθιο.

Βγήκε μέχρι και ο ηθοποιός Γιάννης Μποσταντζόγλου και δήλωσε... «Πηγαίνω και ψηφίζω Αλέξη Τσίπρα. Ε, δεν μου κοβόταν το χέρι»;
«Όταν έρχεται ο γιος μου και μου λέει ''πατέρα, ήρθε ο ΕΝΦΙΑ για το σπίτι'' και δεν έχω να του δώσω, νιώθω ένα μαχαίρι στην καρδιά»
, λέει μεταξύ άλλων ο ηθοποιός
Ο καημένος ο αγρότης της σύνταξης των 300 ευρώ κατά πάσα πιθανότητα δεν πλήρωσε ποτέ στη ζωή του (άσχετα με το τι έκανε με τις επιδοτήσεις που έπεφταν από τον ουρανό τις δεκαετίες '80 και '90). Ακόμη και τώρα πληρώνουν 1000-1500 ευρώ το χρόνο έναντι 2500-3000 (ΙΚΑ-ΕΤΑΑ) ή 4000+ (ΟΑΕΕ) για την ίδια περίθαλψη και προσεχώς σύνταξη. Κ φυσικά αν πάει κάτι να εξισωθεί με τα κορόιδα, κλείνουν τους δρόμους, "θα χυθεί αίμα" και άλλα τέτοια φαιδρά. Τα λεφτά η πονόψυχη "Αριστερά" που θα τα βρει (ποιος θα τα παράξει) για να τα μοιράσει με μισθούς και συντάξεις; Τώρα που φόροι τελειώνουν; Οι προηγούμενοι ηλίθιοι ήταν να μη θέλουν να διορίζουν; (ειδικά οι πασόκοι το είχαν ανάγει σε επιστήμη) Οπότε το να κάνεις τον καλό και "αριστερό" με τα λεφτά των άλλων χωρίς να φροντίζεις για να παράξεις καινούργια είναι μάλλον ηλίθιο. Αλλά ξέχασα: ο "σοφός" λαός τα ξέρει όλα και κυρίως "δεν αντέχει άλλο". Θα αντέξει λοιπόν και την "Αριστερά" (συγνώμη, δεν έπλυνα το στόμα μου προτού να χρησιμοποιήσω τη λέξη) και τα ασύστολα ψέμματα που τον ταίζει. Απλά ελπίζω και άλλοι σαν αυτόν να παραδεχθούν το λάθος τους (αν και με εντελώς λάθος σκεπτικό). Όπως και το 44% που ψήφισε το 2009 το "λεφτά υπάρχουν". Αλήθεια, που έχουν κρυφτεί όλοι αυτοί οι συνήθως βολεμένοι φωστήρες; Σε άλλη χώρα ζουν τώρα; 'Η αναθεματίζουν τα κακά μνημόνια από ζεστασιά του δημοσίου (και ψηφίζουν σύριζα-αλλοίμονο, η ομάδα μας να κερδίζει);

αναγνωστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου