Είναι φανερό ότι η εικόνα του πρωθυπουργού και των υπουργών του, παραπέμπει σε μια χώρα ακυβέρνητη.
Και
τούτο διότι τα μέλη της κυβέρνησης επιλέγουν την απραξία, την στιγμή
που μια χώρα και η οικονομία της, συνεχίζει να βουλιάζει.Βουλιάζει, εν μέσω μιας ατέρμονης και αναποφάσιστης πολιτικής που έχει καταδικάσει τη χώρα σε αστάθεια και στασιμότητα.
Όμως, κάθε πρόσωπο που έχει θεσμική θέση, είναι υποχρεωμένο να προχωράει σε λύσεις των προβλημάτων και όχι να τα διογκώνει για να αποκτήσει υπόσταση και έτσι να διεκδικήσει κάποια θέση στην «προθήκη των σωτήρων».
Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν θέλει και
δεν έχει τη δυνατότητα να φέρει εις πέρας την αποστολή της, δηλαδή να ανατάξει την κοινωνία και την ελληνική οικονομία.
Δυστυχώς για όλους μας, το πολιτικό σύστημα κατάφερε να φέρει στην εξουσία τη χειρότερη λαϊκίστικη κυβέρνηση, στη χειρότερη πολιτική στιγμή της χώρας μετά την μεταπολίτευση.
Τώρα, με τη δήλωση του κ. Σκουρλέτη ότι «επειδή τα μέτρα αφορούν το έτος 2019 και μετά, υπάρχει ανάγκη να ψηφιστούν από μια ευρύτατη πλειοψηφία εντός Βουλής», ενδέχεται:
- Ο υπουργός να βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με το Μαξίμου και να παίζει το ρόλο του «λαγού».
- Ο υπουργός να προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από τη γραμμή του Μαξίμου για εσωκομματικούς λόγους.
Άλλωστε ο κ. Σκουρλέτης είναι από τις φωνές στο εσωτερικό της κυβέρνησης, που αρκετές φορές έχει εκφραστεί σε διαφορετικό μήκος κύματος από το Μαξίμου.
- Ο ΣΥΡΙΖΑνα κινείται στη λογική, ότι έτσι θα αναδειχθεί η αντίφαση της αντιπολίτευσης, κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, η οποία από τη μια πιέζει για κλείσιμο της αξιολόγησης επειδή κάθε μέρα που περνάει ζημιώνεται η χώρα και από την άλλη, δεν ψηφίζει τα αναγκαία μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση.
Είναι ολοφάνερο ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προσπαθεί να μοιράσει ευθύνες για τα δικά της πεπραγμένα.
Ωστόσο, για πιο λόγο όμως τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν τα νέα επώδυνα μέτρα, για τα οποία ουδεμία ευθύνη φέρουν;
Η κυβέρνηση φαίνεται να θέλει τώρα συναίνεση. Μα την είχε το 2015. Και τι έκαναν αυτή τη συναίνεση; Τη σπατάλησαν κατά τρόπο επιπόλαιο.
Επομένως, γιατί ο κ. Τσίπρας δεν κάνει εκλογές, ώστε η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει με φρέσκια λαϊκή εντολή, να διαπραγματευτεί με τους εταίρους - δανειστές, να κλείσει την αξιολόγηση και να ψηφήσει τα μέτρα στη Βουλή;
Αν ο κ. Τσίπρας έχει τη λύση, ας την εφαρμόσει. Την πλειοψηφία την έχει στη Βουλή.
Αν δεν έχει λύση, ας εγκαταλείψει την εξουσία. Όσο πιο γρήγορα το κάνει, τόσο λιγότερη ζημιά θα προκαλέσει.
Ωστόσο το πολιτικό όραμα της Αριστεράς στην εξουσία, δεν είναι εύκολο να εγκαταλειφθεί.
Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δείξει τάσεις αυτοχειριασμού. Γι’ αυτό είναι δύσκολο να προσφύγει τώρα σε πρόωρες εκλογές, από τις οποίες είναι σίγουρο ότι θα φύγει ηττημένος.
Οι κυβερνώντες, μεθυσμένοι από την εξουσία που τους δόθηκε, δεν νοιάζονται καν για τη χώρα και την οικονομία. Τη θυσιάζουν για να καθίσουν λίγο χρόνο επιπλέον στις καρέκλες τους.
Το ερώτημα που τίθεται είναι μέχρι πότε.
Και για να τελειώνουμε, συναίνεση ναι. Αλλά μετά από εκλογές, με νέα σύνθεση της Βουλής, έτσι ώστε να έχει αποτυπωθεί η θέληση του ελληνικού λαού.
-Ο κ. Αθανάσιος Μπουρούνης είναι Επίτιμος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δ. Ε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου