Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Ολη η υφήλιος «κράζει» την κυβέρνηση του εξαφανισμένου Τσίπρα: Καμία συγγνώμη, καμία παραίτηση -Αλαζονεία για τις φονικές φωτιές


Σφοδρή επίθεση από Reuters, Bild που προφανώς βλέπουν και πολιτικές εξελίξεις : Καμία συγγνώμη, καμία παραίτηση -Αλαζονεία για τις φονικές φωτιές -Πλήρης αποτυχία ενώ η Der Tagesspiegel αναφέρει πως «Μετά τις φλόγες έρχεται η οργή»…
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης καλύπτουν την τραγωδία που σημειώθηκε στην Ανατολική Αττική με την πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 86 ανθρώπους.
Σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters επισημαίνει πως πρόκειται για μία από τις χειρότερες τραγωδίες στη ζωντανή μνήμη της Ελλάδας επισημαίνοντας πως όσοι επιβίωσαν καταφέρθηκαν κατά του υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, που επισκέφτηκε την περιοχή.

Στην έλλειψη μιας «συγγνώμης» ή μιας «παραίτησης» από μέρους της κυβέρνησης εξαιτίας της φονικής πυρκαγιάς που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 87 ατόμων, στην Ανατολική Αττική, αναφέρεται σε δημοσίευμα του το Reuters.

Η αντιπολίτευση της Ελλάδας κατηγόρησε την κυβέρνηση την Παρασκευή για αλαζονεία και μια απόλυτη αποτυχία να προστατεύσει τις ζωές, απαντώντας σε μια καταστροφική πυρκαγιά, με τα ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα σχετικά με το πώς πέθαναν τουλάχιστον 86 άτομα στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής.


Οι επιζώντες μιας από τις χειρότερες καταστροφές στην Ελλάδα επιτέθηκαν ήδη σε έναν υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης όταν επισκέφθηκε χθες την περιοχή, αναφέρει το Reuters.

Σήμερα όμως έληξε επίσημα το τριήμερο εθνικό πένθος που κήρυξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την αντιπολίτευση να προχωρά αμέσως στην… επίθεση.

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία, επέκρινε τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες βράδυ η κυβέρνηση, όπου δεν ακούστηκε ούτε μία «συγνώμη».

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Τόσκας, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πως η κυβέρνηση υποψιάζεται ότι κρύβονται εμπρηστές πίσω από την πυρκαγιά της Δευτέρας, που παγίδευσε δεκάδες ανθρώπους στα αυτοκίνητά τους, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις φλόγες.

Η αριστερά κυβέρνηση υπερασπίστηκε τον εαυτό της, λέγοντας ότι δεν υπήρχε χρόνος για εκκένωση επειδή η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα.

Ωστόσο, αυξάνεται η πίεση στην κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις από την Νέα Δημοκρατία, καθώς ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω και τα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο παγιδεύτηκαν οι άνθρωποι συσσωρεύονται.

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από την Τρίτη, όταν κήρυξε το τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Οι επικρίσεις των πολιτικών αντανακλούσαν την οργή των επιζώντων.

«Μας άφησαν μόνους να καούμε σαν τα ποντίκια» δήλωσε η Χρύσα, μία από τους επιζώντες στο Μάτι. «Κανείς δεν ήρθε εδώ για να ζητήσει συγνώμη, να υποβάλει την παραίτησή του, κανείς».

Την ίδια ώρα, ο Τόσκας δήλωσε ότι έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού αλλά ο κ. Τσίπρας την απέρριψε.

«Μια μέρα μετά την τραγωδία, κυρίως για να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και όχι εξαιτίας λαθών, έθεσαν την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό, ο οποίος μου είπε ότι είναι καιρός για να πολεμήσουμε» δήλωσε ο κ. Τόσκας στους δημοσιογράφους.

Η Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει τεράστια πολιτική ευθύνη.

«Γιατί δεν προστάτευσαν τους ανθρώπους υλοποιώντας έγκαιρα το διαθέσιμο σχέδιο για μια οργανωμένη και συντονισμένη εκκένωση στις περιοχές που απειλήθηκαν;» είπε. «Ομολογούν ότι άφησαν τους ανθρώπους να καούν αβοήθητοι», πρόσθεσε.

Bild για φονικές πυρκαγιές: Πλήρης αποτυχία των ελληνικών αρχών
Για πλήρη αποτυχία των ελληνικών αρχών σε όλα τα επίπεδα κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Bild αναφορικά με τις φονικές πυρκαγές ενώ σημείωνει ότι οι υποψίες για εμπρησμό εξαρχής έγιναν φρικτή βεβαιότητα καθώς, όπως τονίζει, υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις.

«Υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις για εμπρησμό» τιτλοφορείται άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της Bild που αναφέρεται στις δηλώσεις που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τόσκας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τον τραγικό απολογισμό των φονικών πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, «οι υποψίες που υπήρχαν εξαρχής έγιναν φρικτή βεβαιότητα: η πύρινη καταστροφή στη Ραφήνα στα ανατολικά της Αθήνας με πάνω από 80 νεκρούς οφείλεται σε εμπρησμό». Υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις, είπε ο υπουργός υποστηρίζοντας ότι οι 13 παράλληλες φωτιές γύρω από την Αθήνα δεν μπορεί να ξέσπασαν τυχαία.

Σύμφωνα με τη Bild, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζανακόπουλος και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής είπαν ότι ζήτησαν από πολλές ευρωπαϊκές χώρες δορυφορικές λήψεις αλλά και βοήθεια για την αξιολόγησή τους.

Διαπληκτισμός Καμμένου με πληγέντες

Η εφημερίδα αναφέρεται και στο διαπληκτισμό του υπουργού Άμυνας Καμμένου με πληγέντες, με αφορμή τη δήλωσή του ότι και αυτοί φέρουν μερίδιο ευθύνης για την τραγωδία. «Σε επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές ο δεξιός λαϊκιστής υπουργός Άμυνας λογομάχησε με επιζώντες.

Κατηγόρησε τους κατοίκους ότι με αυθαίρετα κτίσματα κλείνουν την πρόσβαση προς τις παραλίες. Πολλά από τα σπίτια της περιοχής χτίστηκαν παράνομα τις τελευταίες δεκαετίες. Όπως έχει ήδη αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Bild, η καταστροφή στη Ραφήνα επιδεινώθηκε περαιτέρω από την πλήρη αποτυχία των αρχών να ανταποκριθούν σε όλα τα επίπεδα».

Το περιοδικό Der Spiegel γράφει στην ιστοσελίδα του: «Εμπρησμό βλέπει η ελληνική κυβέρνηση. Υπό έλεγχο καταρχήν οι πυρκαγιές στην Αθήνα. Τώρα ξεκινά η αναζήτηση ευθυνών. Για την κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο πιθανό το σενάριο εμπρησμού».

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «[…] o Τόσκας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έγιναν λάθη από την αστυνομία και την πυροσβεστική. Επιπλέον είπε ότι έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα […] ωστόσο αυτός δεν την έκανε δεκτή».

Σπάνιες οι συλλήψεις

«Εικασίες των αρχών για εμπρησμό» επιγράφει το σχετικό της άρθρο η Stuttgarter Nachrichten η οποία επισημαίνει:

«Μετά τις μεγάλες πυρκαγιές γύρω από την Αθήνα πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι επρόκειτο για εμπρησμό. Πιθανότατα να υπάρχουν οικονομικά κίνητρα. Την ίδια ώρα οι αρχές διερευνούν γιατί η πυρκαγιά εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «πίσω από μεγάλες πυρκαγιές σε κατοικημένες περιοχές πιθανολογείται συχνά ότι υπάρχουν εμπρηστές. Φέρονται να βάζουν φωτιά σε δάση προκειμένου αυτά να μπορούν στη συνέχεια να οικοδομηθούν. Σπανίως γίνονται όμως σε αυτό το πλαίσιο συλλήψεις».

Der Tagesspiegel: Μετά τις φλόγες έρχεται η οργή

«Οι πρώτες κατηγορίες ακούγονται πλέον ηχηρά. Οι περικοπές που επιβλήθηκαν από τους πιστωτές της Ελλάδας στη χώρα, βγαίνουν τώρα στο προσκήνιο» γράφει η Tagesspiegel.

«Το 2014 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη της τότε συντηρητικής ελληνικής κυβέρνησης είχε μειώσει το προσωπικό της Πυροσβεστικής κατά 30%. Καταγγελίες για προβληματισμό εξοπλισμό και απαρχαιωμένα οχήματα υπήρχαν συνεχώς.

Το ίδιο και διαδηλώσεις λόγω των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Κρίσιμο ρόλο παίζει το πόσο έγκαιρα αντιμετωπίζεται η φωτιά, τόνισε Έλληνας καθηγητής πανεπιστημίου, εξειδικευμένος σε θέματα φυσικών καταστροφών. Ο Κώστας Συνολάκης έκανε λόγο για ελλείψεις στα θέματα που αφορούν τις εκκενώσεις περιοχών που φλέγονται από τους πολίτες. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, δεν υπάρχει κανένα σύστημα που να προειδοποιεί τους πολίτες για τη φωτιά σε απειλούμενες περιοχές, έγραψε ο καθηγητής σε άρθρο του σε εφημερίδα.

Πράγματι η φωτιά φαίνεται ότι βρήκε απροετοίμαστους τους κατοίκους και τους παραθεριστές στο Μάτι και στην Κινέτα. Στο Μάτι οι πολίτες προσπάθησαν να διαφύγουν με τα αυτοκίνητά τους, πολλά οχήματα όμως εγκαταλείφθηκαν μέσα στον πανικό στους στενούς δρόμους του παραθεριστικού θέρετρου.

Ο Ευθύμιος Λέκκας, επικεφαλής της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, κατηγόρησε τους πολεοδόμους της περιοχής. «Δεν υπήρχαν οδοί διαφυγής, δεν υπήρχαν διασταυρώσεις, υπήρχαν μόνο δρόμοι που έγιναν παγίδες«» καταλήγει το δημοσίευμα της Tagesspiegel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου