Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

«Σκληρή» απάντηση Οικονόμου σε Τσίπρα: «Πρωτοφανές να παραπέμπεται πρώην υπουργός κι εκείνος να πανηγυρίζει»

«Πυρά» κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τα όσα καταλόγισε ο πρώτος νωρίτερα σήμερα στην κυβέρνηση, για το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση Novartis.

«Είναι πρωτοφανές να παραπέμπεται, με ομόφωνη μάλιστα απόφαση, ένας ακόμη πρώην υπουργός του και ο κ. Τσίπρας να επαίρεται και να πανηγυρίζει. Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο άνθρωπος που ο κ. Τσίπρας είχε αναθέσει την προστασία της Δικαιοσύνης, των Θεσμών και της διαφάνειας παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Ο στενός του συνεργάτης (ένας ακόμη) είναι κατηγορούμενος, όχι κατήγορος», τονίζει αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Όπως προσθέτει, «Κατά τα άλλα, ο κ. Τσίπρας εμφανέστατα κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Περιγράφει τόσο αναλυτικά και γλαφυρά πρακτικές χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, επειδή τις εφάρμοσε στη διάρκεια της θητείας του, για να ελέγξει τους "αρμούς του συστήματος" και να μετατρέψει την Ελλάδα σε κράτος - παρία, εκτός του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

«Η κυβέρνηση πιστεύει ειλικρινά και υπερασπίζεται πραγματικά την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία στο τέλος θα αναδείξει κάθε πτυχή της αλήθειας, για όλα και όλους», καταλήγει.

Η δήλωση Τσίπρα
 
Κατά μέτωπον επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μετά το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση Novartis.

Με δήλωσή του on camera, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «επί τρία χρόνια επιχειρεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη» και «να συγκαλύψει το σκάνδαλο» και διαμηνύει ότι «εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους κύριε Μητσοτάκη». Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με την υποτιθέμενη σκευωρία για το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ, αποτελεί κόλαφο για όσους επιχείρησαν να το συγκαλύψουν.

Αφού αθωώνει πλήρως, όλους τους κατηγορούμενους από τη κατασκευασμένη κατηγορία της σκευωρίας και στέλνει στο κάλαθο των αχρήστων το στημένο κατηγορητήριο της προανακριτικής.

Τρία χρόνια τώρα ο κος Μητσοτάκης επιχειρεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη.
Επιχειρεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο.

Επιχειρεί να λασπώσει και να στείλει στη φυλακή τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμη και τους δημοσιογράφους που τόλμησαν να αναδείξουν την αλήθεια.

Ήρθε όμως η ώρα της Δικαιοσύνης. Και ήρθε η ώρα εγώ να αντιστρέψω τα λόγια των κατηγορουμενων που μετατράπηκαν σε κατήγορους.

Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, κε Μητσοτάκη.
 
Το σκάνδαλο που επιχειρήσατε να κουκουλώσετε είναι εδώ και ζητάει απαντήσεις.
  • Ποιοι δωροδοκήθηκαν;
  • Ποιοι εμπόδισαν τους δικαστές;
  • Ποιοι και γιατί κρύβουν την αλήθεια;
Ότι και να κάνετε οι απαντήσεις θα δωθούν.
Όσος χρόνος κι αν περάσει.
Σε αυτόν τον τόπο η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου δε θα νικηθούν.
Και η Δικαιοσύνη θα επιστρέψει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου