Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Βουλή: Αυτά είναι τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου για Παπαγγελόπουλο και Παππά

 Τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, όρισε η Βουλή. Τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου ορίστηκαν έπειτα από σχετική κλήρωση.

Από τον Άρειο Πάγο κληρώθηκαν οι δικαστές: Μαρία Μουλιανιτάκη, Μυρσίνη Παπαχίου, Ανθή Γκάμαρη, Μαριάνθη Παγουτέλη, Ζαμπέτα Στράτα, Βασιλική Ηλιοπούλου και Ελένη Φραγκάκη. Αναπληρωματικά μέλη: Αικατερίνη Κρυσταλίδου, Μαρία Κουββίδου και Γεώργιος Κόκκορης.

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) οι: Βασίλειος Αραβαντινός, Νικόλαος Καρβέλης, Σοφία Βιτάλη, Βαρβάρα Ραφτοπούλου, Ολγα Ζύγουρα, Ρωξάνη Γιαννουλάτου.

Αναπληρωματικά μέλη: Παναγιώτης Τσούκας, Χρήστος Λιάκουρας, Άννα Καλογεροπούλου.

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα καθήκοντα εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου κληρώθηκε η Όλγα Σμυρλή με αναπληρωματικό μέλος την Αριστέα Θεοδόση.

O Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, που αφορά την μη αποστολή στη Βουλή των καταγγελιών του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ για τον τότε υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, που είχε διατελέσει υπουργός Υγείας και είχε καταγγελθεί για την υπόθεση της Novartis. 

Για την ίδια παράλειψη της μη αποστολής του φακέλου Κουρουμπλή παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο και η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, για κατάχρηση εξουσίας.

Επίσης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος κατ΄ εξακολούθηση για τις πιέσεις και παρεμβάσεις που άσκησε στους εισαγγελείς Ελένη Ράικου, Γεωργία Τσατάνη και Παναγιώτη Αθανασίου.

Η σύνθεση του ειδικού δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά

Η κλήρωση, που διεξήχθη από τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, έγινε μεταξύ των μελών του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την ανάδειξη 13 τακτικών και έξι αναπληρωματικών μελών του αρμοδίου Ειδικού Δικαστηρίου, καθώς και του ασκούντος καθήκοντα εισαγγελέα και του αναπληρωτή του

Κληρώθηκαν, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου που θα δικάσουν τον πρώην υπουργό Επικρατείας (από 23-09-2015 έως 05-11-2016) και εν συνεχεία Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (έως τις 09-07-2019), Νίκο Παππά, «για αξιόποινη πράξη κατά την άσκηση των καθηκόντων του» (υπόθεση τηλεοπτικών αδειών).

Προηγήθηκε η αντίστοιχη κλήρωση για τη δίκη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η κλήρωση, που διεξήχθη από τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, έγινε μεταξύ των μελών του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την ανάδειξη 13 τακτικών και έξι αναπληρωματικών μελών του αρμοδίου Ειδικού Δικαστηρίου, καθώς και του ασκούντος καθήκοντα εισαγγελέα και του αναπληρωτή του.

Συγκεκριμένα, κληρώθηκαν οι εξής:

Από τον Άρειο Πάγο (7 τακτικά μέλη και 3 αναπληρωματικά μέλη) κληρώθηκαν οι:

Τακτικά μέλη

1.Γεωργία Κατσιμαγκλή

2.Δήμητρα Ζώη

3.Ελένη Κατσούλη

4.Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα

5.Ανθή Γκάμαρη

6.Μυρσίνη Παπαχίου

7.Μαρουλιώ Δαβίου

Αναπληρωματικά μέλη

1.Αικατερίνη Κρυσταλλίδου

2.Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου

3.Χρήστος Κατσιάνης

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας (6 τακτικά μέλη και 3 αναπληρωματικά μέλη) κληρώθηκαν οι:

Τακτικά μέλη

1.Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου

2.Κασσιανή Μαρίνου

3.Σταυρούλα Κτιστάκη

4.Μαρία Σωτηροπούλου

5.Μιχαήλ Πικραμένος

6.Ρωξάνη Γιαννουλάτου

Αναπληρωματικά μέλη

1.Ιφιγένεια Αργυράκη

2.Παναγιώτης Τσούκας

3.Αγορίτσα Σδράκα

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κληρώθηκαν οι:

Ασκούσα καθήκοντα τακτικής Εισαγγελέως: Όλγα Σμυρλή

Ασκών καθήκοντα αναπληρωτή Εισαγγελέα: Δημήτριος Ασπρογέρακας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου