Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Λέσβος: «Βράζουν» οι λαθρομετανάστες-πρόσφυγες με παρακίνηση «αλληλέγγυων» – Διανυκτέρευσαν στην πλατεία Σαπφούς





Στην πλατεία Σαπφούς στο κέντρο της Μυτιλήνης διανυκτέρευσαν χθες βράδυ 150 Αφγανοί πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες, που πορεύτηκαν από τον καταυλισμό της Μόριας στην πόλη.
Αιτήματα τους η μεταφορά τους από τη Μόρια, την οποία χαρακτηρίζουν «φυλακή» και «κόλαση», η ασφαλής και σε συνθήκες υγιεινής διαμονή τους στη Λέσβο και η ταχεία διεκπεραίωση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει ώστε να μετακινηθούν γρήγορα στην ηπειρωτική Ελλάδα καταρχάς.
Από την πλευρά του διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής
και Ταυτοποίησης Μόριας Γιάννη Μπαλμπακάκη, τους προτάθηκε οι μεν οικογένειες να μεταφερθούν στο δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ από την επόμενη Τρίτη όταν και θα έχουν ετοιμασθεί οι οικίσκοι όπου θα στεγασθούν.
Αυτό όμως εφόσον άμεσα επιστρέψουν στη Μόρια, όπου και θα παραμείνουν υπό εγγυημένες συνθήκες ασφαλείας.
Στους δε άνδρες που ταξιδεύσουν μόνοι τους εφόσον παραμένουν στο νησί πέρα του ενός έτους τους προτάθηκε από τη Δευτέρα να ξεκινήσουν διαδικασίες ασύλου κι αυτό σε βάρος άλλων προσφύγων από εμπόλεμες ζώνες ή μέλη ευπαθών ομάδων οι οποίοι έχουν προτεραιότητα.
Οι προτάσεις δεν έγιναν δεκτές αφού, όπως οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν, δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται τέτοιες υποσχέσεις.
Η χθεσινή κινητοποίηση των Αφγανών προσφύγων και παράνομων μεταναστών έρχεται σε συνέχεια χθεσινών εθνοτικών συγκρούσεων αλλά και των κινητοποιήσεων που ακολούθησαν με πάντα κυρίαρχο θέμα την ασφάλεια στον καταυλισμό και τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν σε αυτόν.
Νωρίτερα χτες το μεσημέρι οι Αφγανοί πρόσφυγες με την παρακίνηση «αλληλέγγυων» πορεύτηκαν από τη Μόρια προς την πόλη της Μυτιλήνης.
Στη βόρεια είσοδο της εθνικής οδού Μυτιλήνης – Μανταμάδου στο ύψος του εργοστασίου «Καλαμάρη» αστυνομικές δυνάμεις είχαν τοποθετήσει μια κλούβα των ΜΑΤ απαγορεύοντας τους να μπουν στην πόλη και ιδιαίτερα στην αγορά της. Ταυτόχρονα παροχέτευαν την κυκλοφορά των οχημάτων μέσω παρακαμπτήριων οδών στο κέντρο της πόλης.
Η ενέργεια της Αστυνομίας δεν απέτρεψε τους διαμαρτυρόμενους από το να παραμείνουν εκεί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την κλούβα. Τελικά όταν η αγορά έκλεισε, επιτράπηκε σε περίπου 100 άτομα που είχαν απομείνει να συνεχίσουν την πορεία τους προς το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα προς την κεντρική πλατεία Σαπφούς.
Πηγή: LesvosPost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου