Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Σκοπιανό: Να μην πέσουμε στην παγίδα και κάνουμε το έγκλημα!

Γράφει ο
Ιωάννης Γ. Κουλούρης
Οι τελευταίες εξελίξεις στο σκοπιανό είναι εξαιρετικά επίφοβες για το έθνος μας και υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθούμε σε αποτέλεσμα που δεν θα είναι απλά δυσμενές αλλά θα αποτελεί εθνικό έγκλημα και εσχάτη προδοσία.
Η ουσία του θέματος είναι το όνομα. Όλα τα άλλα είναι επακόλουθο αυτού !!
Όπως έχω γράψει επανειλημμένα,  το όνομα,  εάν είναι σύνθετη λέξη και περιέχει τον όρο Μακεδονία,  δεν πρέπει να μπορεί να διασπαστεί σε δύο ή περισσότερες αυτοτελείς λέξεις, γιατί τότε τα Σκόπια και όλος ο κόσμος θα χρησιμοποιεί μόνο τον όρο Μακεδονία, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
Εκείνο που προέχει είναι η λέξη του ονόματος να
χρησιμοποιείται πάντα ολόκληρη, αυτοτελής και αδιαίρετη ώστε να μην μπορεί να αποσπασθεί ποτέ ο όρος Μακεδονία.
Όλες οι ονομασίες που έχουν προταθεί μέχρι τώρα δεν πληρούν την προϋπόθεση αυτή, γιατί περιέχουν γεωγραφικούς ή χρονικούς προσδιορισμούς που κάλλιστα μπορούν να αποσπασθούν από τον όρο Μακεδονία και να τεθούν ως χωριστές λέξεις είτε πριν είτε μετά από αυτόν. Τα περί  τροποποίησης του συντάγματος και χρήσης έναντι όλων είναι περιτύλιγμα που εύκολα μπορεί να ανοίξει.
Επομένως πρέπει να βρεθεί μία λέξη που να είναι ενιαία, αδιάσπαστη και να διαχωρίζει πλήρως εθνολογικά, γλωσσικά, γεωγραφικά και χρονικά το κράτος αυτό οπότε δεν θα υπάρχουν και αλυτρωτικές βλέψεις.
Προσωπικά έχω προτείνει τη λέξη Γιουγκομακεδονία ( Yugomakedonia), όπου στη σχετική διεθνή συνθήκη που θα γίνει θα τονίζεται ρητά ότι ο όρος Γιουγκο, αναφέρεται στην πρώην Γιουγκοσλαβία, από την οποία προέκυψε το κράτος αυτό, και δεν μεταφράζεται ούτε αντιστοιχεί στο νόημα που έχει η λέξη αυτή στη γιουγκοσλαβική γλώσσα.
Η λέξη που προτείνω έχει τα εξής πλεονεκτήματα:
α) Υποδηλώνει την προέλευση του κρατιδίου αυτού το οποίο είναι δημιούργημα και προέκυψε από τη διάσπαση της πρώην Γιουγκοσλαβίας,  β) περιλαμβάνεται ουσιαστικά στο όνομα FYROM, το οποίο είναι το μόνο διεθνώς αναγνωρισμένο μέχρι τώρα, γ) είναι εντελώς διακριτό από την Ελληνική Μακεδονία, και ανταποκρίνεται στις επιθυμίες των Ελλήνων, όπως περιγράφηκαν παραπάνω, και σε περίπτωση δημοψηφίσματος θα γίνει αποδεκτό,  δ) παράλληλα ικανοποιεί και τις δύο εθνικότητες των Σκοπίων, σλάβους και αλβανούς, και τους είναι οικείο αφού αυτοί μέχρι τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας ονομάζονταν Γιουγκοσλάβοι,  ε) ανταποκρίνεται πλήρως στην ιστορική πραγματικότητα και δεν παρέχει κανένα επιχείρημα στους σκοπιανούς να το αρνηθούν, στ) μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για όλες τις χρήσεις, αφού από αυτό μπορούν να παραχθούν και ουσιαστικά  και επίθετα (όπως π.χ. Γιουγκομακεδόνες, γιουγκομακεδονικό έθνος, γιουγκομακεδονική γλώσσα,  γιουγκομακεδονικά προϊόντα κ.λ.π.), ζ) αποτελεί ταυτόχρονα και γεωγραφικό προσδιορισμό, αφού τα όρια του κράτους είναι προφανώς τα όρια της περιοχής που αποκαλούταν Μακεδονία στην πρώην Γιουγκοσλαβία, και χρονικό προσδιορισμό, αφού χρονικά συνδέεται με τη δημιουργία του ως περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας, και έτσι διορθώνεται η γκάφα την οποία έκαναν στο παρελθόν κάποιοι επιπόλαιοι  πολιτικοί μας οι οποίοι αναφέρονταν σε σύνθετη ονομασία, θ) είναι μία αδιάσπαστη λέξη, αφού μόνο του το πρόθεμα Γιούγκο δεν έχει νόημα και δεν μπορεί να τεθεί μετά τον όρο “μακεδονία”, ούτε και σε παρένθεση, και επομένως τόσο στους καταλόγους των χωρών όσο και στα λεξικά θα περιλαμβάνεται ολόκληρη η ονομασία στο γράμμα Υ, και όχι στο Μ, όπως συμβαίνει σήμερα σε πολλές περιπτώσεις, όπου αναφέρεται η λέξη Μακεδονία ή μακεδονικός και σπανίως  αναγράφεται μετά σε παρένθεση και η λέξη FYROM.
Πιθανώς να υπάρχουν και άλλες καλύτερες λέξεις αλλά μέχρι τώρα δεν έχει ακουστεί κάποια τέτοια. Η τελευταία μάλιστα πρόταση των Σκοπίων για το Ίλιντεν, αποτελεί μία καλοστημένη παγίδα για να πέσουμε μέσα, αφού είναι προφανώς απαράδεκτη για εμάς, και εάν διακοπούν εκεί οι διαπραγματεύσεις, οι σκοπιανοί θα ισχυρίζονται ότι εμείς φταίμε γιατί ενώ αυτοί έκαναν μία συγκεκριμένη πρόταση, εμείς δεν κάναμε καμία, και άρα είμαστε υπαίτιοι για τη διακοπή.
Για το λόγο αυτό πρέπει να τους αντιπροτείνουμε άμεσα τη λέξη Γιουγκομακεδονία η οποία πιστεύω ότι θα γίνει αποδεκτή και από τον Ελληνικό λαό εάν τεθεί σε δημοψήφισμα, όπως είναι αυτονόητο για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Εάν την αρνηθούν πρέπει να διακόψουμε άμεσα τις διαπραγματεύσεις, και να αρχίσουμε διεθνή εκστρατεία για να αποκαλύψουμε σε όλο τον κόσμο την πλαστογραφία και την υστεροβουλία των σκοπιανών. Άλλωστε δεν έχουμε κανένα λόγο να βιαζόμαστε για την επίλυση του προβλήματος αυτού, αφού ότι ζημιά ήταν να γίνει για μας, έχει ήδη γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου