Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Οι συνεργοί των τεράτων

iriotou_matina

Ματίνα Ηρειώτου
Να με συγχωρείτε. Ναι, οι γονείς- τέρατα της Λέρου είναι αυτοί που κακοποίησαν, βίασαν, βασάνισαν τα παιδιά τους. Και ναι, θα πρέπει να τιμωρηθούν όσο αυστηρότερα προβλέπεται, με την ποινή που θα επιβληθεί να εκτιθεί χωρίς νόμους Παρασκευόπουλου και άλλα τερτίπια που τελικά έχουν αποτέλεσμα να μην απονέμεται δικαιοσύνη.
Όμως, πρέπει να τιμωρηθούν και οι συνεργοί τους: Αυτοί που αν και έμαθαν, δεν έπραξαν. Εδώ και ένα χρόνο οι αρμόδιοι γνώριζαν. Τα στόματα είχαν ανοίξει στη Λέρο και πέρσι είχαν ζητήσει βοήθεια για τα παιδιά. Οι αρμόδιοι έμαθαν. Και κώφευσαν. Και το μαρτύριο παρατάθηκε για έναν ακόμη χρόνο. Για δώδεκα βασανιστικούς μήνες, για ακόμη τριακόσιες εξηντα πέντε μέρες και ποιός ξέρει για πόσους ακόμη βιασμούς, ξυλοδαρμούς και απέραντι φρίκη.

Αυτοί που κώφευσαν δεν είναι απλά «οι αρμόδιοι». Οι ανεύθυνοι ανώνυμοι αρμόδιοι. Εχουν ονόματα. Εχουν ευθύνη. Και πρέπει να λογοδοτήσουν. Αν όχι για τα παιδιά - θύματα των τεράτων της Λέρου, ας λογοδοτήσουν για εκείνα που τις ιστορίες τους δεν μάθαμε ακόμη: με την ελπίδα ότι έστω μία, δεν θα συμβεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου