Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Εξακολουθούν να παραπλανούν το λαό, ακόμη και για τη δική τους νομοθέτηση


Γράφει ο
Αθανάσιος Μπουρούνης
       Είναι γεγονός ότι, η βούληση όλων των κυβερνήσεων είναι να ολοκληρώνουν τη κοινοβουλευτική τους θητεία, εξαντλώντας το χρόνο παραμονής στην εξουσία που τους επιτρέπει το Σύνταγμα.
       Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν διαφέρει σ’ αυτό από τις προηγούμενες. Κάθε άλλο μάλιστα.
       Ωστόσο, ορισμένα γεγονότα είναι συχνά εκείνα που καθοδηγούν τις εξελίξεις και στην περίπτωση της κυβέρνησης υπάρχουν φθοροποιά αγκάθια στο πλευρό της.
       Ένα από αυτά  είναι η εμμονική τους παραμονή στα  πρότυπα κακής  συμπεριφοράς περασμένων ετών, είναι δηλαδή η ψευδαίσθηση ότι ωραιοποιώντας την εικόνα της οικονομίας,
ωραιοποιούν την ίδια την οικονομία.
       Προπαγανδίζουν καταιγιστικά ως επιτυχία τα «ματωμένα», κατά τη δική τους έκφραση, πλεονάσματα, την ίδια στιγμή που η Eurostat αποκαλύπτει το έρημο τοπίο των επενδύσεων, αλλά και την καχεκτική ανάπτυξη της οικονομίας.
       Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρώπης, είναι η χώρα της Ευρωζώνης με τη μεγαλύτερη υποβάθμιση των προβλέψεων τόσο για την ανάπτυξη, όσο και για την εγχώρια ζήτηση για το 2018.
       Ένα άλλο μεγάλο αγκάθι για την κυβέρνηση, είναι αυτό που ονομάζεται «συνταξιοδοτικό».
       Πριν από μερικές ημέρες, ο πρωθυπουργός διακήρυξε ότι η κυβέρνηση έχει ρίξει το βάρος της στο σχεδιασμό της ανάκαμψης των αποδοχών των Ελλήνων!!!
       Απορίας άξιο είναι ότι, η εξαγγελία αυτή έγινε την ώρα που επίκεινται οι περικοπές στις συντάξεις σε ποσοστό 18% μεσοσταθμικά, γεγονός που  θα συρρικνώσει δραματικά την ικανότητα επιβίωσης του πιο αδύναμου τμήματος του πληθυσμού, που ζουν χάρη σ’ αυτές.
       Ωστόσο  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που νοιάζονται  για την επανεκλογή τους περισσότερο από την επιβίωση της χώρας, τον τελευταίο καιρό ξεσηκώθηκαν εναντίον του εαυτού τους!!!
       Αντέδρασαν για το «μαχαίρι» που έρχεται στις συντάξεις από 1/1/2019, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να «κουβαλήσουν» στις πλάτες τους το μέτρο αυτό, ειδικά στην προεκλογική περίοδο.
       Ξεχνούν ότι το μέτρο αυτό το έχουν ψηφίσει οι ίδιοι και κανένας άλλος!!!
       Δεν το γνωρίζουν αυτό; Σαφώς το γνωρίζουν και μάλιστα πολύ καλά.
       Είναι όμως κοντόθωροι. Το υποβαθμίζουν, γιατί κουβαλούν μέσα τους την κουλτούρα της κομματικής καμαρίλας.
       Με αυτή μεγάλωσαν, με αυτή απέκτησαν συνείδηση της πολιτικής και του κόσμου, με αυτήν επιβλήθηκαν στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015.
       Είναι η ίδια που τους ώθησε και έφεραν το διχαστικό λόγο στη δημόσια ζωή.
       Εξακολουθούν να θέλουν να παραπλανήσουν το λαό, ακόμη και για τη δική τους νομοθέτηση.
       Φαίνεται ότι η συμπεριφορά του μικρού κόμματος, τους ακολουθεί στα κυβερνητικά τους πόστα.
       Όμως η ιδιότητα να ψηφίζεις, μετά να καταγγέλλεις αυτά που ψήφισες και τέλος  να τους εναντιώνεσαι, πρέπει να αντιμετωπίζεται από το λαό ως πολιτική απάτη και επιβάλλεται η πολιτική του καταδίκη.
       Γι’ αυτό πρέπει  να υποστεί στρατηγική ήττα όλο το πολιτικό μόρφωμα που είναι στην εξουσία.
       Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη βλάβη που έχει προκαλέσει στη χώρα και την κοινωνία, η οποία βλάβη είναι βαθιά και μακράς διάρκειας.
       Πρέπει η ήττα του να είναι τέτοια, ώστε να μη μπορεί να επηρεάσει αλλαγές στον εκλογικό νόμο, να μη μπορεί να παρεμποδίσει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, να μη μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή διακυβέρνηση της χώρας!!!

-Ο κ. Αθανάσιος Μπουρούνης είναι Επίτιμος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δ. Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου