Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους για το "Σκοπιανό" - Κυβέρνηση και αντιπολίτευση εχθροί της χώρας Γράφει ο Σταύρος Καλεντερίδης

Ίσως ο τίτλος για κάποιους να φαντάζει υπερβολικός. Προκαλώ ωστόσο την αναγνώστρια να αποφασίσει για την ευστοχία του, αφού διαβάσει την αναφορά γεγονότων και δηλώσεων που ακολουθεί.
Πρώτον...
Το 1992 ο Πρόεδρος Kiro Gligorov θα προβεί στην ιστορική δήλωση με την οποία έπρεπε να τελειώσει οριστικά το Σκοπιανό ζήτημα: «Εμείς είμαστε Σλάβοι και δεν έχουμε καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Ήρθαμε στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ.».
Δεύτερον
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Miroslav Grčev, Δήμαρχος Σκοπίων και σχεδιαστής της εθνικής σημαίας ξεκαθάρισε πως: «Η Δημοκρατία της Μακεδονίας εφευρέθηκε με τεχνητό τρόπο και ιδρύθηκε στα πλαίσια της Γιουγκοσλαβίας, στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τότε ιδρύθηκε και ο Μακεδονικός πολιτισμός, η Μακεδονική γλώσσα, τα Μακεδονικά σύμβολα και όλα τα καλλιτεχνικά επιτεύγματα».
Τρίτον
Ο Toni Deskoski, καθηγητής Δικαίου στο Πανεπιστήμιο «Κύριλλος και Μεθόδιος» των Σκοπίων δήλωσε σε συνέντευξη πως: «Από το 2006 και μετά ξεκινήσαμε μία ολοκληρωμένη προσπάθεια να αλλάξουμε ταυτότητα, να εισάγουμε αρχαίο DNA, να αλλάξουμε τη συλλογική μας μνήμη, τη μνήμη ενός Σλαβικού έθνους ώστε να δημιουργήσουμε κάτι αρχαίο, ένα “Μακεδονικό έθνος” που ήταν στ’ αλήθεια Ελληνικό, μία τρελή απόπειρα να μετατραπεί ένα Σλάβικο έθνος σε Ελληνικό και αυτό προκάλεσε μεγάλη σύγχυση στο εσωτερικό του κράτους. Οι ρίζες μας είναι οι Σλαβικές και δεν έχουν σχέση με το Αρχαίο βασίλειο της Μακεδονίας».
Τέταρτον
Το αυτό επιβεβαίωσε και η Ljubica Acevska, πρέσβειρα των Σκοπίων στις Η.Π.Α., η οποία σε τηλεοπτική συνέντευξη στο κανάλι C-SPAN ξεκαθάρισε πως «δεν διεκδικούμε καταγωγή από τον Μέγα Αλέξανδρο. Είμαστε Σλαβικής καταγωγής, οι Σλάβοι ήρθαν στην περιοχή τον 6ο – 7ο αιώνα» (λεπτό 17:35).
Πέμπτον
Την Σλαβική καταγωγή των Σκοπιανών υπογράμμισε και ο υπουργός Εξωτερικών Slobodan Čašule ο οποίος απευθυνόμενος στον Βούλγαρο ομόλογο του είπε πως «Έχουμε την ίδια Σλαβική καταγωγή».
Έκτον
Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος των Σκοπίων Petre Silegov δήλωσε πρόσφατα σε ελληνική εφημερίδα πως «Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ποτέ κομμάτι της κανονικής ιστορίας μας. Εντάχθηκε στην ιστορία μας τα τελευταία δέκα χρόνια».
Έβδομον
Ιδιαίτερα διαφωτιστικός υπήρξε ο Denko Maleski, υπουργός Εξωτερικών και καθηγητής διεθνούς δικαίου και διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο «Κύριλλος και Μεθόδιος», ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξη του σε ελληνικό κανάλι πως «Στα Βαλκάνια, για να σε αναγνωρίσουν σαν κράτος πρέπει να έχεις ιστορία 2000-3000 χρόνων. Αφού λοιπόν μας υποχρεώσατε να εφεύρουμε μια Ιστορία, την εφηύραμε».
Όγδοον
Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ljubčo Georgievski, ενώ βρέθηκε ενώπιον δημοσιογράφου ο οποίος τον κατηγόρησε πως προσπαθεί να καταστρέψει την Μακεδονική ταυτότητα, αυτός απάντησε με σθένος πως «Θέλουμε να κλέψουμε από τους Έλληνες, από τους Βούλγαρους, από τους Αλβανούς. Γιατί πρέπει να εφεύρουμε ιστορίες πως είμαστε ο πρώτος και αρχαιότερος λαός στον κόσμο»; Εξίσου συγκλονιστικός σε άλλη συνέντευξη του, απαντάει στους απανταχού παραχαράκτες εξηγώντας πως «Οι Μακεδόνες δεν υπήρξαν ως ξεχωριστός πολιτισμός. 120-130 χρόνια πριν τον Μ. Αλέξανδρο, ο πρόγονος του Αλέξανδρος Α’ συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποδεικνύοντας την Ελληνική καταγωγή του από την Πελοπόννησο. Από τότε και για τα επόμενα χρόνια μέχρι και τη γέννηση του Μ. Αλεξάνδρου, η Μακεδονία αποτελεί μέρος του Ελληνικού κόσμου. Και συμμετέχει σε κάθε αθλητικό αγώνα, συνέδριο, πόλεμο και σε όλα τα πολιτιστικά και θρησκευτικά δρώμενα». Για να προσθέσει στη συνέχεια πως «Ο Αλέξανδρος, όπου νίκησε, νίκησε με το Ελληνικό όνομα, όπου άφησε κάποιο ίχνος της παρουσίας του, αυτό είναι ίχνος της Ελληνικής καταγωγής του, και έχουμε εκατοντάδες μνημεία όπου ξεκινάει με τις λέξεις: “Εγώ ο Έλληνας, γιος Έλληνα, Αλέξανδρος”. Μετά το θάνατο του, ο κόσμος που αφήνει πίσω είναι ένας Ελληνικός κόσμος και μιλάμε για τον “Εξελληνισμό της Μεσογείου”». Κλείνοντας τη συνέντευξη του ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός, όπως δεν έχει τολμήσει να κάνει ουδείς έλληνας πολιτικός ηγέτης, μας υπενθυμίζει πως «Αυτά είναι τα ιστορικά γεγονότα».-
Σε αυτές τις παραδοχές και μαρτυρίες η Ελλάδα έχει να παρουσιάσει μόνο εθνικό ξεπούλημα, και γονυκλισία. 
Ξενοκίνητοι πολιτευτές και πολιτικά ερπετά κάθε χρώματος και απόχρωσης φιλοδοξούν να γίνουν οι πρώτοι που θα δώσουν όνομα, ιστορία και εν τέλει έδαφος
Απέναντι σε κάθε λογική, με τη σημαία της τρέλας και της μειοδοσίας, με πηγαίο μίσος κατά της ελληνικότητας, πρωθυπουργοί, πρόεδροι και λακέδες, Αλέξηδες, Κούληδες και γραφικούληδες, με μοναδικό και διακαή πόθο την παραμονή με κάθε κόστος στην εξουσία,μιλούν για πολλές Μακεδονίες, έντιμους συμβιβασμούς, σύνθετες ονομασίες, και λοιπά ξεφτιλίκια που θυμίζουν πολιτική επιπέδου Τουρκικού καφενείου.
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι παραδοσιακά οι πραγματικοί εχθροί της χώρας μας. 
Όλα τα εθνικά προβλήματα, οι κρίσεις και οι ήττες πηγάζουν από αυτούς και όχι από κάποιον εξωτερικό αντίπαλο. 
Αυτοί είναι ο δούρειος ίππος και αυτούς πρέπει να ξεφορτωθούμε.
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι πολιτικά χρεωκοπημένο, δεν εκπροσωπεί την Ελλάδα και τους πολίτες και πρέπει να διαλυθεί για να ανασυσταθεί.
Μοναδικοί υπερασπιστές του ελληνισμού είναι διαχρονικά οι ελεύθεροι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου