Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Βασίλης Πάχνης ο Έλληνας επιστήμονας που εξελέγει μέλος της Royal Society

Βασίλης Πάχνης ο Έλληνας επιστήμονας που εξελέγει μέλος της Royal Society
Ο Βασίλης Πάχνης, επικεφαλής ερευνητικής ομάδας που μελετά την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος, την οργάνωση και τη λειτουργία του, στο Βρετανικό Ινστιτούτο Φράνσις Κρικ, εξελέγη ένας από τους 50 διακεκριμένους επιστήμονες και μέλος της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών της Βρετανίας, του αρχαιότερου
επιστημονικού οργανισμού στον κόσμο. Στόχος της έρευνάς του είναι η καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα διαφορετικά είδη νευρικών και νευρογλοιακών κυττάρων παράγονται μέσα στο έμβρυο και πώς αυτά δημιουργούν συγκεκριμένες συνδέσεις.
Ο Έλληνας επιστήμονας είναι διεθνής ηγετική φιγούρα στον χώρο της έρευνας του νευρικού συστήματος των θηλαστικών, ενώ ορόσημο της δουλειάς του ήταν η αναγνώριση δύο μοριακών δομικών στοιχείων που φανέρωσαν ένα πέρασμα κριτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εντερικού και απεκκριτικού συστήματος των εμβρύων των ποντικιών. Ασχολείται επίσης με τη βιολογία των βλαστικών κυττάρων, έχει συγγράψει περισσότερες από 80 ερευνητικές εργασίες και είναι εκλεγμένο μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (ΕΜΠΟ).
Ο Βασίλης Πάχνης γεννήθηκε στην Ελλάδα, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1980, και πήρε το διδακτορικό του στη γενετική από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και το Αντικαρκινικό Κέντρο Fox Chase της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, το 1986, δίπλα στη Shirley Marie Tilghman, ομότιμη πρόεδρο του Πανεπιστημίου Πρίνστον. Έως το 1991, έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στο εργαστήριο του δόκτορα Richard Axel, βραβευμένου με Νόμπελ στη Φυσιολογία και Ιατρική, και σε εκείνο του δόκτορα Frank Costantini, γενετιστή με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Αργότερα μετακινήθηκε στη Βρετανία, όπου και είναι έκτοτε επικεφαλής ερευνητικών ομάδων, αρχικά στο Εθνικό Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας, ως διευθυντής του τομέα μοριακής νευροβιολογίας, και στη συνέχεια στο Ινστιτούτο Φράνσις Κρικ. Επιπλέον, έχει υπάρξει διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στην Κρήτη.
Η Royal Society, όπου εξελέγη μέλος ο Έλληνας επιστήμονας, ιδρύθηκε το 1660 και στόχευε στην προώθηση της επιστήμης και των προνομίων της, στην αναγνώριση της αριστείας στις επιστήμες, την υποστήριξη εξεχόντων επιστημονικών ευρημάτων, καθώς και στην ενθάρρυνση διεθνών και παγκόσμιων συνεργασιών. Ανάμεσα στις τάξεις της υπήρξαν ο Ισαάκ Νεύτων, ο Κάρολος Δαρβίνος και ο Στίβεν Χόκινγκ. Σήμερα, η Βασιλική Εταιρεία αποτελεί την εθνική ακαδημία επιστημών της Βρετανίας, έχοντας περίπου 1.600 μέλη, μεταξύ των οποίων ο «πατέρας» του διαδικτύου Τιμ Μπέρνερς-Λι και ο βιολόγος Ρίτσαρντ Ντόκινς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου