Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Πολιτική κρίση στην Αλβανία: Ακυρώνονται οι τοπικές εκλογές της 30ης Ιουνίου

Αλβανοί διαδηλωτές
Η γειτονική χώρα ταλανίζεται από αλλεπάλληλες - και πολλές φορές βίαιες - αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Απόφαση του προέδρου Μέτα για ακύρωση των τοπικών εκλογών. Την απόφασή του να ακυρώσει τις δημοτικές εκλογές της 30ης Ιουνίου, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα...
εν μέσω του τεταμένου πολιτικού κλίματος και των συνεχόμενων εκκλήσεων της αντιπολίτευσης για παραίτηση της κυβέρνηση Ράμα.
Εκφράζοντας τη «βαθιά ανησυχία» για την κρίσιμη κατάσταση της χώρας, ο Αλβανός πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη μείωσης των εντάσεων και αποφυγής οποιασδήποτε κλιμάκωσης.
«Είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένος ότι οι τρέχουσες συνθήκες δεν εξασφαλίζουν τις απαραίτητες συνθήκες για μία πραγματική, δημοκρατική και αντιπροσωπευτική εκλογική αναμέτρηση» έσπευσε να προσθέσει, εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασής του.
Τόνισε δε, ότι η απόφαση αυτή συνδέεται και με τις «ανοιχτές» διαπραγματεύσεις για την έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας των Τιράνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κάλεσε, τέλος, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιστρέψουν στο τραπέζι του πολιτικού διαλόγου και να αναζητήσουν μία γρήγορη λύση που θα εξυπηρετεί το ευρωπαϊκό μέλλον της Αλβανίας.
Υπενθυμίζεται ότι η γειτονική χώρα ταλανίζεται, τους τελευταίους μήνες, από αλλεπάλληλες — και πολλές φορές βίαιες — αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, οι οποίες έχουν ως βασικό αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου