Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Το μεγαλείο της αρχαιότητας: Ελληνίδα φιλόσοφος στους 40 πιο έξυπνους ανθρώπους της ιστορίας…


Πρόκειται για την Υπατία που έζησε τον 4ο αιώνα π.Χ. στην Αλεξάνδρεια και ήταν φιλόσοφος, μαθηματικός και αστρονόμος. Εκτιμάται ότι το IQ της ήταν περίπου 170 έως 210.

Ο Αμερικανός ηλεκτροχημικός μηχανικός, Libb Thims, θέλησε κάποτε να δημιουγήσει τη λίστα με τα πιο λαμπρά μυαλά στην ιστορία της ανθρωπότητας και για τον σκοπό του αυτόν, διάλεξε έναν μάλλον ανορθόδοξο τρόπο.
Κατ’ αρχάς έφτιαξε μια λίστα ανθρώπων με δείκτη νοημοσύνης πάνω από 200, απλά και μόνο για να ικανοποιήσει την περιέργειά του. Οτιδήποτε πάνω από 130 θεωρείται εξαιρετικά υψηλό, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετρήσεις όπως τα τεστ IQ είναι τεχνικές αμφιλεγόμενες και ανακριβείς.
Σε δεύτερη φάση, ο Thims κατέταξε όσους είχαν μια ισχυρή ικανότητα ή μια αυξημένη κλίση που σε συνδυασμό με το IQ τους, τούς χάριζε επαξίως τον τίτλο της ιδιοφυΐας.
Επειδή δεν ήθελε να αποκλείσει ιδιοφυΐες που έζησαν πριν την εφεύρεση των τεστ IQ, χρησιμοποίησε τη μεθοδολογία Cox που μετρά το IQ με βάση το πόσα κατάφεραν αυτοί οι άνθρωποι για κάθε δεκαετία της ζωής του.
Στη συνέχεια, ο Thims προσάρμοσε τα αποτελέσματα IQ που θεωρούσε ανακριβή, μελετώντας τα όσα είχαν καταφέρει αυτοί οι άνθρωποι, ώστε να βρει τυχόν λάθη στις μετρήσεις.
Στην ουσία δηλαδή, ο Thims συνυπολόγισε τα IQ με τα επιτεύγματα των ανθρώπων αυτών.
Αν και τα συμπεράσματα είναι πολύ υποκειμενικά και κάποιες φορές φαίνονται τυχαία, παραθέτουμε τους 10 εξυπνότερους ανθρώπους στην ιστορία, σύμφωνα με τα ευρήματα του Thims. Μεταξύ των πρώτων 30 και μια Ελληνίδα ( η Υπατία) που καταλαμβάνει την 22η θέση.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου