Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Συνεχείς προκλήσεις από Σκοπιανούς και ειδικά από ΖΑΕΦ οικειοποιείται την Μακεδονική ταυτότητα και αυτοαποκαλείται το παιδί του ΙΛΙΝΤΕΝ δηλαδή Βουλγάρων κομιτατζήδων που έσφαζαν τους Έλληνες της Μακεδονίας


Σε σωρεία νέων προκλήσεων προέβη ο Πρωθυπουργός του γειτονικού κρατιδίου συμμετέχοντας προσωπικά στην «Εθνική» εορτή του Ίλιντεν, της βουλγαρικής δηλαδή ψευδοΕπανάσταστης των Κομιτατζήδων στις 20 Ιουλίου 1903, ανήμερα του Προφήτη Ηλία (Ίλιντεν), με σκοπό να παρασύρουν τους ντόπιους ελληνικούς πληθυσμούς σε «Επανάσταση», προκειμένου να…
δείξουν στις ξένες δυνάμεις ότι η Μακεδονία κατοικείται δήθεν από «Βούλγαρους», έτσι θα το παρουσίαζαν, ώστε μελλοντικά οι ξένοι να την κατοχυρώσουν στην Βουλγαρία και όχι στην Ελλάδα! Το Ίλιντεν δηλαδή σκόπευε ευθέως στην αρπαγή της Μακεδονίας από τον Ελληνισμό! Η ψευδοΕπανάσταση απέτυχε φυσικά τότε, αφού οι ντόπιοι ελληνικοί πληθυσμοί δεν έπεσαν στην παγίδα, παρότι προσπάθησαν να ξεσηκώσουν ακόμη και την Καστοριά! Εστία του «Ίλιντεν» φαινόταν πως ήταν το Κρούσοβο, μια καθαρά βλαχόφωνη ελληνική πολιτεία, η οποία και πλήρωσε βαρύ τον φόρο του αίματος, όταν τα τουρκικά στρατεύματα ξέσπασαν πάνω της, με αμέτρητες σφαγές, βιασμούς και λεηλασίες, νομίζοντας ότι χτυπούν τους «Επαναστάτες»! Αλλά χτυπούσαν τελικά τους Έλληνες του μαρτυρικού Κρουσόβου!

Ήταν η σφαγή που ξύπνησε τότε την Αθήνα και άρχισε ο Ένοπλος Μακεδονικός Αγώνας, με κορυφαίους μπροστάρηδες τον Ίωνα Δραγούμη και τον Γερμανό Καραβαγγέλη, ο οποίος στρατολόγησε και τον άξιο Καπετάν Κώττα!
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου