Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Μηχανισμός Αντικυθήρων: Αναγνωρίστηκε ως Ιστορικό Μηχανολογικό Ορόσημο

 

Ο Αμερικάνικος Σύλλογος Μηχανολόγων Μηχανικών ΑSME (American Society of Mechanical Engineering), που αριθμεί 200.000 μέλη σε ολόκληρο τον κόσμο, αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων ως Ιστορικό Ορόσημο Μηχανολογικής Ανάπτυξης (Historical Mechanical Engineering Landmark) στην ιστορία και εξέλιξη της Μηχανολογικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

 

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, ένα μοναδικό εύρημα του 1ου αι. π.Χ., βρέθηκε στον βυθό της θάλασσας των Αντικυθήρων το 1901 και έκτοτε απασχολεί την επιστημονική κοινότητα με τις τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες, καθώς και τον πλούτο των επιστημονικών πληροφοριών που εμπεριέχει. Πρόκειται για τον αρχαιότερο πολυσύνθετο μηχανισμό με οδοντωτούς τροχούς που έχει διασωθεί, αποτελώντας ουσιαστικά έναν αστρονομικό και ημερολογιακό αναλογικό υπολογιστή, σχεδιασμένο για να προβλέπει αστρονομικά φαινόμενα και να τηρεί πολυετές ημερολόγιο ακριβείας.

Το μικρό μέγεθος του μηχανισμού, τα λεπτομερή συστήματα οδοντωτών τροχών, τα διαφορικά και επικυκλικά γρανάζια, καθώς και το σύστημα πίρου-σχισμής αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες μηχανικοί της Ελληνιστικής περιόδου είχαν πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια στη σχεδίαση μηχανισμών με οδοντωτούς τροχούς από αυτή που μαρτυρείται στις γραπτές πηγές. Ανάλογοι σύνθετοι μηχανισμοί δεν θα εμφανιστούν ξανά στην Ευρώπη μέχρι τα μηχανικά ρολόγια του 13ου αιώνα.
πηγη:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου