Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Αίσχος! Έκοψαν το κεφάλι της προτομής της ηρωίδας Λέλας Καραγιάννη στην οδό Τοσίτσα στο Πολυτεχνείο!

Την εικόνα κατάπτωσης της Ελληνικής κοινωνίας καταγράφει το πρωτοφανές γεγονός της ντροπής που συνέβη για δεύτερη φορά δίπλα στο Πολυτεχνείο. Άγνωστοι βάνδαλοι έκοψαν το κεφάλι της προτομής της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη που βρίσκεται στην οδό Τοσίτσα, προσβάλλοντας βάναυσα την Ελληνική Ιστορία!

Κατάθεση στεφάνων προς τιμή της ηρωίδας Λέλας Καραγιάννη στα Εξάρχεια
Η προτομή αυτή είχε τοποθετηθεί το 1963 και είναι έργο της διακεκριμένης γλύπτριας Λουκίας Γεωργαντή.
Να σημειωθεί ότι η Λέλα Καραγιάννη ήταν η πρώτη που οργάνωσε ομάδα αντίστασης κατά των Γερμανών κατακτητών. Η ομάδα αυτή προχώρησε σε σαμποτάζ εναντίον των δυνάμεων κατοχής. Δυστυχώς η Λέλα Καραγιάννη προδόθηκε και συνελήφθη από τους Γερμανούς μαζί με τα πέντε μεγαλύτερα παιδιά της, για να βασανιστεί άγρια στη συνέχεια και να εκτελεστεί.

Η ηρωίδα Λέλα Καραγιάννη νεκρή
Αυτή την θυσία και την προσφορά στην Πατρίδα ήλθαν να βεβηλώσουν οι άγνωστοι βάνδαλοι, που πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν πραγματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου