Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Δύο επιστολές της Ελλάδας στον ΟΗΕ: Προϊόν εκβιασμού η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης. Συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες της Ελλάδας με στόχο τη διεθνή καταδίκη της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης.

Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Επιστολές σε Γκουτέρες και Συμβούλιο Ασφαλείας.  Δύο επιστολές για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης στέλνει η Ελλάδα προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), κλιμακώνοντας τις διπλωματικές προσπάθειες για την καταδίκη των τουρκικών κινήσεων στην περιοχή της Μεσογείου....
  Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ», οι επίμαχες επιστολές έχουν ως αποδέκτες τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, αλλά και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.  Στα δύο έγγραφα αναπτύσσονται λεπτομερώς οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το φλέγον ζήτημα, ενώ επισημαίνεται ότι το κείμενο της συμφωνίας αποτελεί προϊόν εκβιασμού της Τουρκίας προς την κυβέρνηση της Τρίπολης.  Τονίζεται δε, ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης στερείται «οποιουδήποτε σοβαρού περιεχομένου» και παρατίθενται οι κίνδυνοι που ανακύπτουν για την περιοχή της Μεσογείου απ’ αυτή την «προκλητική τακτική».  Στο μεταξύ, αντίστοιχη επιστολή έστειλε τη Δευτέρα και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, η οποία ελέγχεται από τις δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ.  Πιο συγκεκριμένα, ο Αγκίλα Σάλεχ Άισα χαρακτήρισε ως «παράνομη οντότητα» την κυβέρνηση της Τρίπολης και κάλεσε τον κ. Γκουτέρες να κηρύξει ανυπόστατο το μνημόνιο κατανόησης – συνεργασίας. Εξήγησε δε, ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.  Υπενθυμίζεται ότι το Κοινοβούλιο της Λιβύης προσφάτως καταψήφισε τη συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης, κάνοντας λόγο για μία «παράνομη συμφωνία».  Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, ο Άισα αναμένεται να επισκεφτεί την Ελλάδα την προσεχή Πέμπτη, κατόπιν πρόσκλησης της Βουλής των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου