Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Η εικόνα ήταν πανομοιότυπη σε όλα τα ΑΤΜ στα στενά και στην προβλήτα του λιμανιού του νησιού, που είχαν αποκλειστεί από μετανάστες κάθε φυλής με τις κάρτες αναλήψεων στα χέρια για να σηκώσουν χρήματα.

Την ώρα, λοιπόν, που οι μετανάστες «άδειαζαν» με τις αναλήψεις τους τα ΑΤΜ, οι ντόπιοι παρακολουθούσαν προβληματισμένοι από απόσταση τις κινήσεις τους, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το ίδιο.

Μόλις πριν από έναν μήνα νεαρός απόφοιτος του τμήματος Οικονομιών Επιστημών, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νησί όπου μεγάλωσε, τη Σάμο, παρέθετε τον προβληματισμό του, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
«Πόλη της Σάμου 2019! Σαν παιδί ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η πανέμορφη πόλη που μεγαλώσαμε θα είχε αυτή την εικόνα σήμερα! Λυπάμαι πολύ που κατάντησε έτσι το Βαθύ μας! Η τοπική κοινωνία έκανε υπομονή, τα πρώτα χρόνια τούς δέχτηκε (όσους από αυτούς υποφέρουν), ωστόσο την υπομονή και τη φιλοξενία την εξέλαβαν ως αδυναμία των μόνιμων κατοίκων και το πρόβλημα αυτό εξαθλίωσε το βιοτικό επίπεδο της πόλης… Δώστε χρήμα στους επενδυτές σας, δώστε σπίτια, δώστε τα Ολα…! Ουγκάντα» κατέληγε ο νεαρός Γιώργος για το νησί του.
Νάντια Αλεξίου – espressonews.gr
Αίσθηση κάνει ένα βίντεο που δημοσίευσε η ομάδα του ραδιοφωνικού σταθμού Samos Radio Cafe 102.4
που δείχνει μετανάστες και πρόσφυγες να τσακώνονται για την ουρά σε ΑΤΜ για το ποιος θα πάρει πρώτος τα χρήματα επιδόματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου