Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Οι προτάσεις των Ελλήνων ομογενών επιχειρηματιών για την κρίση στο1ο Greek Power Summit

Ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις ώστε η Ελλάδα να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις, να ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας ακούστηκαν στο 1ο Greek Power Summit. Ενιαίος χαμηλός φορολογικός συντελεστής, αναδιάρθρωση του χρέους, ιδιωτικοποιήσεις, άνοιγμα της οικονομίας μερικά από τα......
μέτρα που πρότειναν καταξιωμένοι και άκρως επιτυχημένοι ομογενείς επιχειρηματίες.

Παρά τις αντιξοότητες και το δυσμενές κλίμα, καταξιωμένοι ομογενείς επιχειρηματίες όπως η Έλενα Αμβροσιάδου, ο John Calamos, ο Nick Lazares, ο George Koukis, ο Con Makris, ο Andreas Pittas, ο Nikos Gitsis, ο Stephen Cucchiaro αλλά και ο Steve Forbes, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Forbes Media, εκδότης του Forbes Magazine και υποψήφιος το 1996 και το 2000 για την Προεδρία των ΗΠΑ, συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα στο 1ο Greek Power Summit στις 14 και 15 Ιουνίου.


Σε κλειστή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου κορυφαίοι ομογενείς επιχειρηματίες αντάλλαξαν σκέψεις και απόψεις και μοιράστηκαν εμπειρίες με σημαντικούς Έλληνες εκπροσώπους των πιο δυναμικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό, τις κατασκευές, τις τράπεζες, το εμπόριο, τη βιομηχανία, τη ναυτιλία, την ενέργεια, την τεχνολογία, τις εξαγωγές, και διερεύνησαν πιθανές προοπτικές συνεργασίας. Συζητήθηκαν σημαντικοί πυλώνες για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας όπως είναι η ναυτιλία (εισηγητής ο Δρ. Χαράλαμπος Ζιώγας - MFS Shipping Management), τα private equities (εισήγηση έκανε ο κ. Μιχάλης Μαδιάνος - Global Finance), οι εξαγωγές (εισηγητές ο κ. Άρης Κεφαλογιάννης – Gaia και ο κ. Μιχάλης Παγίδας – ΕΑΣΕ), η ανάπτυξη του real estate και ο τουρισμός (εισηγητές ο κ. Γιώργος Βερνίκος – Vernicos Yachts και ο κ. Άρης Καρυτινός - Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος), η τεχνολογία και η καινοτομία (εισηγητές ο Καθηγητής Βασίλης Μακιός – Corallia και ο κ. Χρήστος Τσάγκος – Σωματείο Επιχειρηματικότητα Νέων).


Στη συζήτηση, που συντόνισε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, συμμετείχαν ενεργά περίπου 50 καταξιωμένοι επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


«Πετάξτε το φορολογικό σας σύστημα και δημιουργήστε ένα νέο απλούστερο» είπε ο Steve Forbes στην ομιλία του στο επίσημο δείπνο του 1ου Greek Power Summit, ενώ τόνισε την ανάγκη μιας ολοκληρωμένης οικονομικής πολιτικής «όπου τα μέτρα ανάπτυξης θα παίζουν σημαντικό ρόλο, ώστε η Ελλάδα να καταστεί το Χονγκ Κονγκ ή η Νέα Ζηλανδία των Βαλκανίων».


«Η κριτική είναι εύκολη» είπε η Έλενα Αμβροσιάδου, Πρόεδρος και CEO του IKOS Group, συμμετέχοντας σε πάνελ συζήτησης τη 2η ημέρα του Greek Power Summit. «Η αλλαγή πρέπει να προέλθει από εμάς τους ίδιους. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί αλλά και με την παγκόσμια κοινότητα και να δούμε αυτή την περίοδο ως μια ευκαιρία για να γίνουμε αποτελεσματικότεροι και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο, πιο φωτεινό μέλλον», δήλωσε η Έλενα Αμβροσιάδου και κάλεσε για την επίσπευση της μεταρρύθμισης στο δημόσιο τομέα, για τη δημιουργία μιας σύγχρονης φορολογικής δομής ώστε να καταργηθούν οι αναχρονιστικές ΟΕ που καθιστούν την Ελλάδα επιρρεπή στη δωροδοκία, για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του δημοσίου που θα οδηγήσει σε μείωση του προσωπικού, για τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τις υπηρεσίες ώστε να αναπτυχθούν με αξιοπιστία και ποιότητα.


Στην παρέμβασή του σε πάνελ συζήτησης με θέμα “Capital goes where it is treated best” («Τα κεφάλαια πηγαίνουν εκεί που τους φέρονται καλά») ο John Calamos, Πρόεδρος του Calamos Investments (ΗΠΑ) επέμεινε ότι όλα τα μέτρα δεν αρκούν για να υπάρξει ανάπτυξη. «Χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας και αλλαγή του πλαισίου, χρειάζεται ένα New Deal για την Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Calamos.

«Η αβεβαιότητα και η έλλειψη φερεγγυότητας είναι τα δύο βασικά προβλήματα της Ελλάδας που κρατούν μακριά τους επενδυτές» διαπίστωσε ο Stephen Cucchiaro, CIO της Windward Investment (ΗΠΑ), ενώ έδωσε και μια ιδέα για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων: «Πολλές αμερικανικές εταιρείες έχουν ρευστό στην Ευρώπη που θέλουν να αξιοποιήσουν. Βρείτε αυτά τα κεφάλαια και εκμεταλλευθείτε τα!»

Την πολύτιμη εμπειρία του από τις επιτυχημένες αποκρατικοποιήσεις στην Πολωνία μετέφερε από το βήμα του Greek Power Summit ο Krzysztof Walenczak, Υπουργός της Πολωνίας, υπεύθυνος για θέματα αποκρατικοποιήσεων, ενώ ο Μιχάλης Παγίδας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΣΕ έδωσε την οπτική της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας. Τις συζητήσεις συντόνισε ο καθηγητής του INSEAD, Σπύρος Μακριδάκης.


Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος των διοργανωτών Georgette Alithinos επισήμανε : «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που παρά τις αντιξοότητες και το δυσμενές κλίμα των ημερών, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε σε ένα διήμερο τόσους γνωστούς επιχειρηματικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο αλλά και τόσο πολλούς συμμετέχοντες από την Ελλάδα».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου