Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Την διαστημική φωτογραφία ενός Έλληνα από την Θεσσαλονίκη επέλεξε γνωστό επιστημονικό site

Την φωτογραφία ενός Έλληνα από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος στέλνει μετεωρολογικά μπαλόνια στα όρια του διαστήματος από...χόμπυ, επέλεξε το γνωστό επιστημονικό site Earth Science Picture of the Day ως την φωτογραφία της ημέρας. Η φωτογραφία δείχνει τα απομεινάρια του αερόστατου αφού έχει σκάσει λόγω της πολύ χαμηλής ατμοσφαιρικής πίεσης και ενω έχει φθάσει σε ύψος 33.923 μέτρων πάνω από την Θεσσαλία, ενω φαίνεται ο Όλυμπος και η Χαλκιδική. Πρόκειται για την πρώτη υποτροχιακή φωτογραφία της Ελλάδος η οποία τραβήχθηκε στις 26 Αυγούστου 2013.
Ο άνθρωπος για τον οποίο μιλάμε είναι ο 28χρονος Κώστας Ταματέας από την Θεσσαλονίκη,
απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και εργαζόμενος σε εταιρεία πληροφορικής. Το πρόγραμμά του, για το οποίο έχει ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις σαν χορηγούς, λέγεται SLAROS PROJECT (από το teSLA+ikaROS). Το αερόστατο, το οποίο γεμίζεται με ήλιον, φέρει μια κάψουλα 700 γραμμαρίων μέσα στην οποία έχουν τοποθετηθεί κάμερες και διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα, για τον εντοπισμό του αερόστατου (δεν είναι τηλεκατευθυνόμενο), τα οποία κατασκευάζει μόνος του. Οι κάμερες κατά την διάρκεια της ανύψωσης του αερόστατου τραβάνε συνεχώς φωτογραφίες της ευρύτερης περιοχής και στην συνέχεια αφού το αερόστατο σκάσει προσγειώνονται με την βοήθεια αλεξίπτωτου το οποίο φέρει η κάψουλα.
Μέχρι στιγμής ο Ταματέας έχει πραγματοποιήσει 2 αποστολές, η πρώτη από την Θεσσαλονίκη και η δεύτερη από την Καρδίτσα, και έχει τραβήξει 1.400 φωτογραφίες και 2 ώρες βίντεο της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της Θεσσαλονίκης, του Βόρειου Αιγαίου και της Στερεάς Ελλάδος. 
Ίσως να μπορούσε αυτή η πρωτοβουλία να βρεί εφαρμογή προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της εθνικής άμυνας;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου