Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Καμμένος και Πάγκαλος στα όρια του πολιτικού εξευτελισμού


Πολιτικός αρχηγός που ζητά λιντσάρισμα δημάρχου σε διάλογο με πολίτες, και αποκαλεί ψεύτρα και γελοία δημοσιογράφο που του θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα. Προβεβλημένο πρώην πολιτικό στέλεχος που χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ραδιοφωνική εκπομπή....

Ως επιστέγασμα, εκπρόσωπος κόμματος εκλεγμένου στη Βουλή που αποκαλεί «ανθέλληνες» και «τουρκοπροσκυνημένους μνημονιακούς» τους βουλευτές που  πήγαν στα εγκαίνια του μουσείου, στο σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, συνθέτουν την ειδησεογραφική ατζέντα μιας «μπαρουτο-καπνισμένης» λεκτικά επικαιρότητας που, αν μη τι άλλο, δυναμιτίζει ένα ήδη εύφλεκτο κοινωνικά κλίμα και αποπροσανατολίζει από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό.
Πολιτικοί στα όρια του εξευτελισμού και πολίτες στα όρια νευρικής κρίσης ή και απελπισίας με όσα ακούνε από τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς δέκτες ή ακόμη χειρότερα από το βήμα της Βουλής.
Τη Χρυσή Αυγή την ξέρουμε, δεν περιμένουμε κάποια «έκπληξη» στην πολιτική της συμπεριφορά. Επιδιώκει την πρόκληση, άλλοτε λεκτικά άλλοτε με άλλους τρόπους…..
Ερωτήματα εγείρονται για τα κίνητρα των άλλων δύο πολιτικών, του κ. Καμμένου και του κ. Πάγκαλου, που η   «πληθωρική» προσωπικότητα και των δύο δεν επαρκεί για να δώσει πειστικές απαντήσεις.
«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» και, παρόλα αυτά, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τη χθεσινή συνέντευξη του στην Πόπη Τσαπανίδου, αντί να παραδεχθεί το λεκτικό ολίσθημα περί λιντσαρίσματος, χειροτέρεψε τη θέση του με την απίστευτη συμπεριφορά του, ενώπιον τηλεοπτικού κοινού…
Από την άλλη, τα συναισθήματα πολιτικής απέχθειας του κ. Πάγκαλου για τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφραστεί από τον ίδιο δημοσίως πλειστάκις, με όχι ιδιαίτερα κομψό τρόπο, αλλά ο χαρακτηρισμός «τρομοκρατική οργάνωση» ξεπερνάει κάθε όριο λεκτικής ακροβασίας….
Το προεδρείο της Βουλής διέγραψε τις επίμαχες φράσεις των Χρυσαυγιτών από τα πρακτικά, οι λεκτικοί και   σωματικοί τους τραμπουκισμοί όμως κλιμακώνονται μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο…
Δεν πιστεύω να ζηλεύει «τη δόξα» τους κανείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου