Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

22 Σεπτεμβρίου 480 π.Χ: Οι Έλληνες σώζουν την Ευρώπη

Η μεγάλη νίκη των Ελλήνων επί των Περσών στην Σαλαμίνα που έσωσε την Ευρώπη από την κυριαρχία της ανατολικής αυτοκρατορίας έγινε σαν σήμερα.
Το 480 π.Χ της 22ας Σεπτεμβρίου, ο ελληνικός στόλος υπό τον Αθηναίο Θεμιστοκλή και τον Σπαρτιάτη Ευρυβιάδη καταναυμαχεί τον περσικό στόλο στα στενά της Σαλαμίνας. Ο αρχηγός των Περσών, Ξέρξης, παρακολουθεί την συντριβή του ναυτικού του από το όρος Αιγάλεω.
Σύμφωνα με μια εκδοχή η Ναυμαχία έγινε στις 22 Σεπτεμβρίου. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκε στις 28 ή 29 Σεπτεμβρίου (21-22 Βοηδρομιώνος) του 480 π.Χ.

Επίσης την ίδια χρονιά ένα μωράκι είδε το φως του ήλιου στην κατεστραμμένη από τους Πέρσες, Αθήνα. Ένα μωρό που έμελλε να γίνει ο μεγαλύτερος και πιο ολοκληρωμένος από τους τρεις τραγικούς ποιητές της αρχαιότητας και να καθορίσει την πορεία του αρχαίου ελληνικού θεάτρου και του παγκόσμιο, συνακόλουθα: Ο Ευρυπίδης («Βάκχες», «Μήδεια» κλπ). Γεννήθηκε στο Δήμο Φλύας, το σημερινό Χαλάνδρι και πέθανε το 406 π.χ. σε ηλικία 74 ετών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου