Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Τα «έψαλλε» για τα θρησκευτικά και ο Μητροπολίτης Κορίνθου

«Δεν μας εκπλήσσει η κα Ρεπούση με την τοποθέτησή της αυτή. Μας εκπλήσσει όμως , ότι ο κομματικός φορέας στον οποίο ανήκει, τις επιτρέπει να κάνει τέτοιες δηλώσεις, εκπροσωπώντας τον ».

Με αυτά τα λόγια ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις της Βουλευτού της ΔΗΜ.ΑΡ κας. Μαρίας Ρεπούση για το θέμα των θρησκευτικών.

Καλώντας εμμέσως πλην σαφώς την ηγεσία του κόμματος της, να λάβει θέση για το αν υποστηρίζει τις απόψεις της Βουλευτού, ο κ. Διονύσιος κάνει λογο για ιδεοληψία.

«Ωστόσο υπάρχει Σύνταγμα σε αυτή τη χώρα και νόμοι» συμπληρώνει ο Μητροπολίτης που αναφέρθηκε στην σοβαρή πνευματική κρίση της Ελλάδας και την αγανάκτηση του ελληνικού λαού, καλώντας τους πολιτικούς να «είναι πιο προσεκτικοί στο τι λένε στο τι κάνουν, πως συμπεριφέρονται και τι αποφασίζουν».

Η δήλωση της κας. Μαρίας Ρεπούση που προκάλεσε την αντίδραση του Μητροπολίτη αλλά και αρκετών άλλων κληρικών και πανεπιστημιακών υποστήριζε πως «Τα Θρησκευτικά με την έννοια της Ορθόδοξης κατήχησης, δεν έχουν θέση στο σύγχρονο Λύκειο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου