Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Στοιχεία φωτιά!! Πως φτωχοποιήθηκε η Ελλάδα στη διάρκεια τριών μνημονίων

k4
H δυνατότητα των πολιτών να αποταμιεύουν αποτελεί τον απόλυτο δείκτη ποιότητας και ευημερίας μιας κοινωνίας, αλλά οι καταθέσεις στην Ελλάδα ακολουθούν μια φθίνουσα πορεία με δραματικό τρόπο τα τελευταία χρόνια.  Οι καταθέσεις των νοικοκυριών αποδεικνύουν ότι η ελληνική κοινωνία φτωχοποιείται επικίνδυνα...
Οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των φυσικών προσώπων αποτυπώνουν περίτρανα αυτό που ονομάζεται φτωχοποίηση.  Το Δεκέμβριο του 2009 οι καταθέσεις στην Ελλάδα των νοικοκυριών ήταν 196 δισ.  Τον Ιανουάριο του 2017 υποχώρησαν στα 99,7 δισ. και πρόκειται για μια μείωση 97 δισ. σχεδόν το 50% των καταθέσεων τους.
Ο έλληνας έγινε κατά 50% φτωχότερος αυτό αποδεικνύουν οι τάσεις στις ροές καταθέσεων. 
Θα υποστηρίξουν ορισμένοι ότι αυτή η μεγάλη μείωση δεν είναι απόρροια μόνο της φτωχοποίησης και των υψηλών φόρων αλλά και της γενικευμένης τάσης των πολιτών να αποσύρουν τα χρήματα τους από τις τράπεζες προ των capital controls.
Είναι αληθές ότι περίπου 35 δισ. καταθέσεων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά έφυγαν από τις τράπεζες μεταξύ 2012 με 2017 για λόγους προστασίας και όχι κάλυψης υποχρεώσεων, ωστόσο και αυτή η εξέλιξη δεν αναιρεί το αυτονόητο ότι η κοινωνία στην Ελλάδα με τα 3 μνημόνια φτωχοποιείται.
Ακόμη και εάν δούμε την μεγάλη εικόνα οι συνολικές καταθέσεις δημοσίου, επιχειρήσεων και νοικοκυριών έχουν υποχωρήσει στα 130,86 δισ. όταν τον Ιούνιο του 2009 ήταν 246 δισ. Πρόκειται για μια μείωση 116 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 65% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου