Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

«Η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα έχει καταρρεύσει», γράφει ο ξένος Τύπος μετά τον ανασχηματισμό

«Η εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση έχει καταρρεύσει» - Για έναν καθαρά συμβολικό ανασχηματισμό κάνει λόγο η ελβετική εφημερίδα «Blick» σε σχετικό της άρθρο ενώ η γερμανική «Weser Kurier» σχολιάζει τη σχέση του Τσίπρα με τους δημόσιους υπαλλήλους
Για να ενισχύσει τα ποσοστά του κόμματoς που υπολείπονται τουλάχιστον δέκα μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε έναν περιορισμένο, καθαρά συμβολικό ανασχηματισμό μετά το τέλος των προγραμμάτων λιτότητας, όπως σχολιάζει ο ξένος Τύπος.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός άφησε τα ίδια πρόσωπα σε βασικά πόστα - τους υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας και Οικονομικών, επισημαίνουν ο γερμανικός, ο ελβετικός και ο γαλλικός Τύπος, υπογραμμίζοντας ότι οι σχέσεις Αθήνας με τους πιστωτές της θα παραμείνουν οι ίδιες.

Για έναν καθαρά συμβολικό ανασχηματισμό κάνει λόγο η ελβετική εφημερίδα «Blick» σε σχετικό της άρθρο ενώ η γερμανική «Weser Kurier» σχολιάζει τη σχέση του Τσίπρα με τους δημόσιους υπαλλήλους. «Η ελληνική κυβέρνηση αντί να προβεί σε εξορθολογισμό του κρατικού μηχανισμού, τον επιβάρυνε κι άλλο», υπογραμμίζει.

Γαλλική εφημερίδα «Le Figaro»

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε έναν μικρό ανασχηματισμό μετά το τέλος των Μνημονίων, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

«Ο 44χρονος Αλέξης Τσίπρας έχει δεχτεί επικρίσεις για τη διαχείριση της πυρκαγιάς του Μάτι και υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις από τη ΝΔ του Κυριάκο Μητσοτάκη», όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο.

«Διατήρησε στο πόστο του τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος έκανε όλες τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της χώρας από τον Ιούλιο του 2015.Διατήρησε επίσης τον υπουργό Άμυνας, Πάνος Καμμένο, αρχηγό των ΑΝΕΛ , με τον οποίο ο Τσίπρας αν και προέρχεται από τη Ριζοσπαστική Αριστερά, σχημάτισε κυβέρνηση όταν ανέβηκε στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2015», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα.

Οι Υπουργοί Εργασίας, Τουρισμού και Εξωτερικών παραμένουν στη θέση τους.


Eλβετική εφημερίδα Blick

«Ο Τσίπρας προέβη σε μικρό ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Λίγες μέρες μετά το τέλος των προγραμμάτων βοήθειας για την Ελλάδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε ανασχηματισμό - αν και σε πολύ περιορισμένο βαθμό. Πολιτικοί αναλυτές κάνουν λόγο για μία νέα συμβολική αρχή μετά το τέλος του προγράμματος λιτότητας», σχολιάζει η ελβετική εφημερίδα «Blick».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραμένει στο υπουργείο Οικονομικών γεγονός που δείχνει ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με τις Βρυξέλλες δεν θα αλλάξουν.

«Οι σημαντικότεροι υπουργοί είχαν τη δυνατότητα να διατηρήσουν όλες τις θέσεις τους, υπήρξαν ωστόσο αλλαγές κυρίως στις θέσεις των υφυπουργών.

Συνεπώς, οι πολιτικοί παρατηρητές στην Αθήνα θεώρησαν το όλο θέμα ως μια καθαρά συμβολική επανεκκίνηση, λαμβάνοντας υπόψη τις προοπτικές που έχει η χώρα μετά το τέλος των προγραμμάτων λιτότητας», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα και προσθέτει:
«Ο Τσίπρας δήλωσε ότι θέλει να φέρει έναν νέο άνεμο στο κόμμα και στην κυβέρνησή του πριν από τις εκλογές του 2019».

Η ελβετική εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι, «Στις δημοσκοπήσεις, οι Συντηρητικοί έχουν επί του παρόντος σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα έχει καταρρεύσει».

Γερμανική εφημερίδα «Weser Kurier»

«Ο Τσίπρας και οι δημόσιοι υπάλληλοι», είναι ο τίτλος του άρθρου.

Η ελληνική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιβαρύνει περαιτέρω τον κρατικό μηχανισμό, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Weser Kurier».

«Ο ελληνικός κρατικός μηχανισμός έχει μια εξαιρετικά κακή φήμη: Θεωρείται χρόνια αναποτελεσματική, διεφθαρμένη σε πολλούς τομείς, αλλά κυρίως διέπεται από έναν ανεξέλεγκτο νεποτισμό, κι ένα πελατειακό σύστημα που άκμασε κατά τη διάρκεια των δεκαετιών που ήταν στην εξουσία η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ», προσθέτει:

«Είναι αναμφισβήτητο ότι η κατάσταση αυτή οδήγησε στην χρεοκοπία της Ελλάδας την άνοιξη του 2010. Αυτή την κατάσταση ήρθε να ανακόψει η αριστερο-δεξιά κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όταν ανέλαβε την εξουσία στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2015....Η ειρωνεία είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρας φουσκώνει ξανά τον ελληνικό κρατικό μηχανισμό. Αντί για τον περαιτέρω εξορθολογισμό του κράτους, από τον Ιανουάριο του 2015 «ο Τσίπρας και Σία απασχολούσαν συνολικά 67.483 άτομα στη δημόσια διοίκηση. Από αυτούς, 32.913 έλαβαν μόνιμες συμβάσεις εργασίας στα υπουργεία, στο ελληνικό κοινοβούλιο ή σε τοπικά αξιώματα. Οι υπόλοιποι 34.570 δημόσιοι υπάλληλοι έλαβαν προσωρινές συμβάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου