Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΦΩΤ-Κατερίνα Παπακώστα: Από το «θλιβερός Τσίπρας» και τους μετανάστες «κατσαρίδες» στην κυβέρνηση


Οι δηλώσεις της νέας υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη για τον πρωθυπουργό, για τους μετανάστες, η διαμάχη με τη Δαμανάκη και η αποπομπή της από τη Νέα Δημοκρατία
Από τη Νέα Δημοκρατία στην ανεξαρτησία και από εκεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από τον χαρακτηρισμό «κατσαρίδες» για τους μετανάστες και το «ωχ θεέ μου» της Μαρίας Δαμανάκη, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ ο πολιτικός κόσμος μπαίνει στην τελική ευθεία για τις κρίσιμες, πρώτες εκλογές μετά από οκτώ χρόνια μνημόνια. Η Κατερίνα Παπακώστα, οι δηλώσεις της οποίας είχαν συγκεντρώσει πλήθος από αντιδράσεις και σχόλια, είναι η νέα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ποια είναι η νέα υφυπουργός; Στις 14 Αυγούστου 2015, λίγες ημέρες μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και σχεδόν έναν μήνα πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, η Κατερίνα Παπακώστα ανεβάζει tweet και χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «θλιβερό» και «προκλητικά αμοραλιστή», καθώς και θλιβερή» την κυβέρνησή του.


Νωρίτερα, το 2012, είχε αναφερθεί στη μεταναστευτική κρίση και στην αθρόα εισροή των μεταναστών στη χώρα, ως «κατσαρίδες», παραλληλίζοντας τα κύματα των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων, με τα έντομα που εισβάλουν στους χώρους ενός σπιτιού.

Όμως υπάρχουν και άλλα...

6 Δεκεμβρίου 2016: 
Στην πρωινή ζώνη της δημόσιας τηλεόρασης είπα, για την «συμφωνία «της κυβέρνησης… Ότι θα ωφελήσει, όλους όσοι θα ζούν το 2060…Η τύπου «Καστελλόριζο» πολιτική στην οικονομία βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα.

3 Δεκεμβρίου 2016:
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας , ας αντιληφθεί ότι έχει ξηλώσει το …πουλόβερ στο σύστημα υγείας…

20 Νοεμβρίου 2016:
Οι κ.Τζανακόπουλος και Πολάκης «έλυσαν το ζωνάρι τους » ως σωματοφύλακες του»θρόνου».Τα Πάθη του Λαού ;δεν «καίγονται “

26 Ιουλίου 2016: 
Ο πολιτικός κόσμος οφείλει να αναλάβει θεσμικές πρωτοβουλίες , αφού δείχνει αμηχανία έναντι του Τσίπρα …
Ο Τσίπρας αξιοποιεί τον χώρο που του παραχώρησε η αντιπολίτευση, υποδύεται δε τον θεσμικό μεταρρυθμιστή …
Η υπερφίαλη συσσώρευση, όλων των εξουσιών, στον Πρωθυπουργό απαιτεί αναθεώρηση. ..
Ένας Πρωθυπουργός που ακροβατεί στο κομματικό του σχοινί δεν μπορεί να μεταρρυθμίσει τίποτα!
ΠτΔ με αρμοδιότητες στην Ε.Ε , στην εξωτερική πολιτική , ισορροπεί την πρωθυπουργό κεντρική δομή . ..

25 Ιουνίου 2016: 
Προς κον Τσίπρα:Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι η λύση στην Ε.Ε. Εσείς ,είστε εφαρμοστής του νέο φιλε/ρισμού!
Είναι προφανές ότι , ο Τσίπρας από «ευρωφοβικός» μεταλλάχθηκε σε παθιάρη «ευρωλάγνο»…
Προς κον Τσίπρα :τώρα που είστε σίγουροι ότι δεν είστε παρένθεση , ασχοληθείτε με τους μη προνομιούχους.

14 Αυγούστου 2014
Τι ταπείνωση. Θλιβερός Τσίπρας, προκλητικά αμοραλιστής. Θλιβερή κυβέρνηση. Ντρέπομαι για λογαριασμό όσων τον επέλεξαν.






 






Η Κατερίνα Παπακώστα κάθε άλλο παρά «συμπαθητικό πρόσωπο» χαρακτηριζόταν από τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι απόψεις της ήταν ακριβώς στην αντίθετη «όχθη» από τις δικές τους, όπως εξάλλου και των ΑΝΕΛ, με τους οποίους συνεργάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για να σχηματίσει κυβέρνηση το 2015.

Η εφημερίδα «Αυγή«, με παλαιότερο άρθρο-«φωτιά», κατακεραυνώνει την Κατερίνα Παπακώστα, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Στη δεκαετία που ο εθνικοσοσιαλισμός γιγαντώθηκε στη Γερμανία, τα μέσα ενημέρωσης που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ναζί χαρακτήριζαν «κατσαρίδες» τους ανθρώπους που μελλοντικά θα κατέληγαν στα κρεματόρια, συνδέοντας με τον τρόπο αυτό τα συγκεκριμένα ζωύφια...

Στη δεκαετία που ο εθνικοσοσιαλισμός γιγαντώθηκε στη Γερμανία, τα μέσα ενημέρωσης που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ναζί χαρακτήριζαν «κατσαρίδες» τους ανθρώπους που μελλοντικά θα κατέληγαν στα κρεματόρια, συνδέοντας με τον τρόπο αυτό τα συγκεκριμένα ζωύφια με τον ρατσιστικό λόγο. Κατσαρίδες και ρατσισμός από τότε μέχρι σήμερα ακολουθούν μια παράλληλη πορεία, με τις κατσαρίδες, κατά τα λεγόμενα, να επιβιώνουν ακόμη και μιας πυρηνικής καταστροφής και τη ρατσιστική τους επίκληση να αντέχει στον χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90 και στα χρόνια που προηγήθηκαν της γενοκτονίας 2 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Ρουάντα, η φυλή των Τούτσι είχε χαρακτηριστεί -μέσω εφημερίδων και ραδιοφωνικών σταθμών- από τους θύτες της σαν ένα τεράστιο κοπάδι από «κατσαρίδες» που ο αφανισμός τους θα «καθάριζε» τη χώρα.

Μπορεί η Ιστορία να έχει δείξει και να έχει αποδείξει μέσω ποταμών αίματος τους κινδύνους που ενέχει η δαιμονοποίηση των ξένων και των μειονοτήτων, παρ' όλα αυτά είναι βαθύτατα σκανδαλώδες να βλέπουμε της επανάληψη αυτής της τακτικής προκειμένου κάποιοι να κερδίσουν ψήφους ή να πουλήσουν εφημερίδες. Στις 17 Απριλίου του 2015, η αρθρογράφος της βρετανικής "The Sun" Κέιτι Χόπκινς αναφέρει: «Μη γελιέστε. Αυτοί οι μετανάστες είναι σαν τις κατσαρίδες. Μπορεί να μοιάζουν κάπως με Αιθιοπία του Μπομπ Γκέλντοφ εν έτει 1984, όμως είναι φτιαγμένοι έτσι που να επιβιώνουν και από πυρηνική έκρηξη».

Για την Ιστορία, να σημειώσουμε πως «κατσαρίδες» στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, εκτός από το σκίτσο που τις εντόπισε να τρώνε το «φιλέτο του Ελληνικού», έχουν ανακαλύψει η πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και τότε πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (!),Κατερίνα Παπακώστα, που το 2012 παρομοίασε τους μετανάστες με ζωύφια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «λαθρομετανάστες εισρέουν κατά χιλιάδες στα σύνορα σαν κατσαρίδες» και η υπόδικη χρυσαυγίτισσα Θ. Σκορδέλη, που το 2010 με τη συνοδεία ομοϊδεατών της είχε εισβάλει στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας καταγγέλλοντας τις «κατσαρίδες» που μόλυναν την πλατεία του Άγιου Παντελεήμονα».

Δεν ήταν τυχαία, λοιπόν, η αντίδραση της Μαρίας Δαμανάκη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, του Νίκου Παπαδάκη, όταν αναφέρθηκε το όνομα της Κατερίνας Παπακώστα: «Ω θεέ μου, ως θεέ μου».

Το βιογραφικό της Κατερίνας Παπακώστα

H υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα υπήρξε βουλευτής της ΝΔ, ενώ έχει διατελέσει υφυπουργός Υγείας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 2000 και επανεκλέχθηκε το 2004, το 2007, το 2012 και τον Σεπτέμβριο του 2015.

Το 1997 εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. (μοναδική εκλεγμένη γυναίκα στο Λεκανοπέδιο), ενώ το 2004 ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής της αναθέτει τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ.

Διετέλεσε Α' Αντιπρόεδρος, στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στη Διακομματική Επιτροπή για την εξέταση του σωφρονιστικού συστήματος.

Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ τον Οκτώβριο του 2017, με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τον Ιούλιο του 2018 η Κατερίνα Παπακώστα κατέθεσε στον Άρειο Πάγο την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος «Νέα Ελληνική Ορμή» (Ν.Ε.Ο.). Σε δηλώσεις της υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα κόμμα που τοποθετείται στην κοινωνική κεντροδεξιά και έχει ως προτεραιότητα την κοινωνική ατζέντα.

Είναι δικηγόρος. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στο Εμπορικό & Φορολογικό Δίκαιο.

Η Κατερίνα Παπακώστα γεννήθηκε στον Πειραιά το 1961 και είναι παντρεμένη με τον Θεόδωρο Σιδηρόπουλο και μητέρα δύο παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου