Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Spiegel: «Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό» στην Ελλάδα να μην επιτρέπεται η αστυνομία στα ΑΕΙ

 Spiegel: «Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό» στην Ελλάδα να μην επιτρέπεται η αστυνομία στα ΑΕΙ

Το περιοδικό Spiegel αναφέρεται στην κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έδωσε το πράσινο φως για τη συγκρότηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. «Το ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος αστυνομικών στα πανεπιστήμια είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στην Ελλάδα - ακόμα», σημειώνει στο δημοσίευμα που αναδημοσιεύεται από την Deutsche Welle.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε όμως τον νόμο που ισχύει εδώ και σχεδόν 50 χρόνια» γράφει το Spiegel στη διαδικτυακή του έκδοση. Το ρεπορτάζ κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και την περίοδο της Χούντας σημειώνοντας ότι αυτός ήταν και ο λόγος για την απαγόρευση της παρουσίας της αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

Εντούτοις παρατηρεί: «Ωστόσο, οι καταγγελίες έχουν αυξηθεί σημαντικά τελευταία. Το εμπόριο ναρκωτικών στο πανεπιστήμιο

ανθούσε, αυτονομιστές ξυλοκόπησαν καθηγητές, εμπόδισαν συμφοιτητές τους να μπουν στο χώρο του πανεπιστημίου και κατέστρεψαν κτήρια. Τελικά πολλοί φοιτητές δεν τολμούσαν πια να πάνε στο πανεπιστήμιο. Οικογένειες που είχαν την οικονομική δυνατότητα έστειλαν τα παιδιά τους στο εξωτερικό για σπουδές».

Και το δημοσίευμα καταλήγει: «Η πανεπιστημιακή αστυνομία είναι απαραίτητη για να διασφαλίσει την προστασία της δημόσιας ασφάλειας, επιχειρηματολόγησε τώρα το δικαστήριο...Η παρέμβαση των ειδικών δυνάμεων χρησιμεύει επίσης για τη διασφάλιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Πότε και σε ποιο βαθμό θα πρέπει πράγματι να επεμβαίνει η αστυνομία παραμένει ανοιχτό. Μετά την ψήφιση του νέου νόμου, ξέσπασαν φοιτητικές διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα και μετά την απόφαση του δικαστηρίου ενδέχεται να ξεσπάσουν και πάλι ταραχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου